ניסיון שני

bar 23

New member
לא התכוונתי לאחסן שם מזון

לגבי בגדים-אולי אולי בשקיות וואקום. לגבי דברים אחרים (ציוד קמפינג, כלי גינה, ריהוט של תינוקות וכו') אתה צופה בעייתיות?

avi5199

New member
יש שם לחות , ריח טחב ...

בשלב זה אני מיעד את המרתף רק לכלי גינון , כלי עבודה ואולי גם לציוד קמפינג וכ"ד. אבל לא יותר מזה. ואת זה אני אומר לצערי הרב... כי תיכננתי לעשות שם חדר מגורים . הבית עומד רק שלשה חודשים וכבר מסריח שם כמו במערה. אולי אצלך זה יהיה אחרת ? אולי היתי צריך להקפיד יותר על נושא האיטום ? ... לא יודע.

bar 23

New member
מה עם וונטה?

יש וונטות שמשולבות עם סקיי לייט /סולטיוב. הציעו לנו גם בתערוכה מוצר שמאוורר את חלל הגג שעובד על אנרגיה סולרית. אולי אפשר לשלב בין השניים

bar 23

New member
באיזו דרך בחרת לאיוורור?

יש חלונות מאורכים למעלה או חצר אנגלית? זה ממש מבעס מה שאתה אומר.... לא בא לי לבזבז חלק מהגינה לטובת מחסן, ואני חייבת מחסן גדול....

avi5199

New member
אצלי יש קיר אחד כלפי חוץ עם חלון ודלת

הבית שלי במדרון ולכן המרתף בעל קיר אחד חיצוני .ודלת וחלון שפונים החוצה, ובכל זאת... בתמונה מצד שמאל למטה זה הכניסה למרתף מבחוץ. היום הבית כבר גמור, ויש חלונות דלתות ריצוף והכל... זאת תמונה של שלב השלד ( כי זה מה שמצאתי כרגע במחשב )

bar 23

New member
ואני מניחה שהחלון והדלת סגורים כמעט תמיד...

אז ברור שתהיה בעיה של איוורור וריחות. מה דעתך על וונטה שפועלת באנרגיה סולרית?

avi5199

New member
כשאני ותח לרווחה חצי יום הוא מתאוורר אבל

כשסוגרים חזרה הסרחון חוזר. לא יודע לגבי וונטה, וונטה גם מרעישה ... הריח בא מהחלל שמתחת לבית ונספג בקירות, ולכן אני חושב אולי לעשות אוורור מאחרי הקירות , כלומר בחלל שיש מתחת לבית מאחרי הקירות של המרתף. ע"י פתיחת פתחים ב"חצאית" שסביב הבניין . כרגע המרתף הוא קטן 3.5 על 4 ... אבל יש לי אופציה להגדיל את המרתף מתחת לכל הבית, חשבתי לעשות את זה אחרי טופס 4... אבל ירדתי מזה. אם היתי בונה היום את הבית הזה לא היתי בונה מרתף כלל, והיתי מעדיף להגדיל את הקומה השניה.

bar 23

New member
לדעתי...

קודם כל באופן כללי תוכניתנהדרת. הערה קטנה-אני אישית לא בעד חדר כביסה בתוך המזווה או בצמוד למטבח. אני מתכננת את חדר הכביסה צמוד או בהמשך לחדר הרחצה של הילדים כי בינינו הריכוז של הכביסה הוא בעצם במקלחת שלהם וגם הפיזור של הכביסה ברובה זה לאיזור החדרים אז למה לעשות לעצמכם חיים קשים? לאסוף את הכביסה מהמקלחת, להעביר את סלי הכביסה למטבח/מזווה, לעשות שם את הכביסה, לתלות אותה בחוץ (אם אני מבינה נכון היציאה מהמזווה זה למתקן כביסה?), להוריד את הכביסה ולחזור איתה לאיזור החדרים....לא קצת מיותר? אני הייתי מבטלת את המקלחון בחדר הרחצה (למה צריך 2 באותו החדר? כמה כבר קורה ששני אנשים מתקלחים בו זמנית? ואם כן אז יש עוד מקלחת ביחידת הורים), מקצרת קצת את השיש ויוצרת באמצעות קיר חדרון קטן לכביסה ומשם יציאה למתקן כביסה בחוץ.

bar 23

New member
ולגבי השירותים...

האופציה בתוכנית א' הרבה יותר טובה לדעתי. באופציה ב' תצטרכו להשתמש בוונטה ובאופציה א' יהיה לשירותים חלון-זה משמעותי. לגבי פיתרון לכניסה לחדר ההורים-מה עם להזיז את המדרגות וליצור מצב שהכניסה ליחידת ההורים תהיה מהמסדרון של חדרי הילדים? זה באמת בעיה ששירותי האורחים נמצאים באיזור הכי פרטי שלכם....

calya

New member
ראיתי ../images/Emo13.gif (מצאתי בחיפוש)

יפה יפה. אני רואה שזזתם את הפאטיו מול הכניסה, שיחידת ההורים נהייתה עורפית. התוכנית יפה מאד בעיניי כרגע חוץ מזה שאני לא מתה על המטבח (לא אוהבת פינות... הייתי מוותרת עליהן). אוהבת יותר את זו שחדר ההורים עם קיר ארוך צמוד לפאטיו - הייתי פותחת שם חלונות או אפילו דלת.

calya

New member
עוד שני תיקונים חשובים - חלון לכיוון הכניסה

מהמטבח ממש חשוב. והייתי מזיזה את המדרגות לכיוון יחידת ההורים (בשרטוט השני אותו אני אוהבת יותר) ואת שירותי האורחים מזיזה למקום שהתפנה (כאילו מחליפה את השירותים והמדרגות) כדי שליחידת ההורים תהיה פרטיות מושלמת ולא אורחים שיבואו קרוב לשם לשירותים.

calya

New member
ציירתי וסימנתי את השינויים

החלק שצבעתי בסגול במטבח- שיש עד גובה החלון בלבד. גם נוח כשמוציאים דברים מהמקרר - ישר לשיש שעומד ליד.

גוליגל

New member
מסכימה. אהבתי את התכנית ששמת, ועכשיו יותר

אוהבת שיש קשר טוב בין המטבח, חדר האוכל, והסלון. שירותי האורחים היו קרובים לי מדי לחדר ההורים וטוב לפתור את זה איכשהו.
לקירוי מעל לדלת הכניסה, לא תרצו שהאורחים שלכם יעמדו בגשם או בשמש הקופחת עד שתפתחו להם, נכון? זה גם שומר על הדלת עצמה ועל השטיח לניגוב הרגליים
.

תוכנית טובה!

אני העדפתי את התוכנית הראשונה פינת העבודה שהיא יוצרת לדעתי ממש חשובה גם אם הילדים קטנטנים- כך שנמצאים בקשר עם החדרים ולא סגורים בחדר מרובע וגם כשהילדים מתבגרים- לדעתי זו טעות שילד מתבגר מסתגר בחדרו עם כל נפלאות הצאטים, עדיף שהמחשב יהיה במקום פתוח כך שמידי פעם עובר מבוגר ומציץ על התכנים ההערה היחידה שלי לגבי התכנון היא להחליף את מיקום החלונות בסלון את דלתות היציאה לגינה הייתי מעבירה לקיר הצדדי, אחרת כל יציאה וכניסה מהגינה תעבור דרך השטיח והספות הקיר עליו נמצאות הדלתות יכול להיות נהדר לטלויזיה ואז ניתן לצפות בה בזמן שמבשלים ועוד הערת חלונות, הייתי מוותרת על החלון הנוסף בחדר שגובל בכניסה, מרגיש לי ככ חסר פרטיות לגבי חדר הכביסה, אני מסכימה ולא מסכימה עם קודמי מצד אחד יש בכך יתרון, כשנמצאים רוב שעות הערב באיזור ושומעים בדיוק מתי המכונה הפסיקה ולא נזכרים רק למחרת בבוקר ששמנו מכונה....גם אין צורך לצאת מהאיזור בו נמצאים כולם למטלה השנואה הזו אבל מצד שני הייתי מעדיפה יציאה למרפסת (אפילו קטנה) מהמטבח לקפה של הבוקר

bar 23

New member
או לפינת צמחי תבלין וירקות אורגנים ../images/Emo203.gif

(איפה פיטנגו שתהיה גאה בי?
).

למעלה