ניסיון שני

dudujack

New member
ניסיון שני

שלום לכולכם, אחרי ההערות/הארות והתגובות, נוצרו 2 סקיצות נוספות ע"י האדריכלית נשמח לשמוע חוות דעת ועצות נוספות דודו ונעמה

avi5199

New member
מה עם חלונות !? ../images/Emo201.gif../images/Emo42.gif

חדר שינה הורים , שרותי הורים , חדר שינה 1 , חדר אוכל.... הכל בלי חלונות ! ?

נחלולית

New member
אחרי שראיתי...

מאוד אוהבת את התכנית, אחת הטובות שנראו באזורנו לאחרונה... האם יש קומה שניה? לאן המדרגות מובילות?האם אתם בונים קומה שניה או שמא זה ישמש כחדר עבודה/ פינת משפחה? בלי הבנה לגבי איזור המדרגות - אופציה זו נראית לי טובה יותר. אין שרטוט של החלונות - אז אינני יכולה להתייחס למיקומם. כל החדרים מרווחים. שיהיה בהצלחה

פיטנגו4

New member
באמת תוכנית טובה, אהבתי! אבל

אבל איפה הצפון, חסרים המון חלונות, איפה גבול מגרש, גבהים של מגרשים סמוכים, גבהים בתורך המגרש, חומות, איפה הכביש ? בבקשה לא במלל, אם אפשר בשרטוט. התוכניות הללו זה דוגמה לכל מי שלא הבין למה בית צריך להיות מתוכנן לא כמו דירה. זוהי דוגמה שאפשר פשוט, נקי, ושיראה בית. אני ממש לא אוהבת מדרגות בתוך הבית שלא לצורך. אם זה מגרש משופע והצד השמאלי יותר גבוה, אז איכשהו אפשר להבין. אם זה סתם כדי ליצור הפרדה, אז זה מיותר ומפריע, לדעתי. אין ממד? אין חלונות בחצי בית, כי הם פשוט לא שורטטו, אבל טלויזיה שמסתירה את הפטיו זה סתם חבל... עשו שם מה שיותר חלון ומה שפחות קיר. אני מחכה לתשובות לשאלות שלי, ואולי אוכל לתת עוד הערות בקשר לפיתוח חוץ.

eytcor

New member
לי מאד הפריע המיקום של..

שרותי האורחים שנמצאים בכניסה לחדר השינה של ההורים. אני לא היתי רוצה שאורחים/מבקרים/טכנאים יעברו ליד הכניסה לחדר השינה שלי. כל השאר ממש אהבתי.

noa scotland

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד!

בשתי התכניות הפריעו לי שירותי האורחים. נראה לי שאם כבר יש פלישה לפרטיות של איזור המגורים, עדיף שהאורחים ישתמשו בשירותים של הילדים מאשר "לתקוע" את הירותים על יד דלת חדר השינה. בתכנית הראשונה, למשל, הייתי מבטלת את שירותי האורחים ואת החלל ההוא מקטינה והופכת לארון (אף פעם אין מספיק מקומות אחסון בכל מקרה!). את שאר התכנית מאד אהבתי.

dudujack

New member
הארות..../images/Emo62.gif

ראשית, תודה לכולם על התגובות קצת אינפו' - הצפון נמצא בזוית הימנית של הבית, ייקח לי קצת זמן לשרטט את גבולות השטח והשכנים.. בעקרון יש בין 4-6 מטרים מכל צד של גבולות הבניה של חצר, ומעבר לכך יש שכנים - השטח הוא פנימי, הכביש הסמוך לא גובל בשטח שלנו. לגבי המדרגות - הן מובילות לקומת מרתף - שבה יש קליניקה + ממ"ד < אם כבר משקיעים בבטון, נראה לנו שעדיף לחסוך ולהשקיע באותה קומה שממילא יש בה כמויות בטון גדולות>. הסיבה שאזור החדרים מוגבה בכחצי מטר ואינו באותו מפלס של הבית - היא על מנת שחלק מקומת המרתף תהיה מעל פני הקרקע לצרכי איוורור יעיל יותר ותאורה טבעית אין בתוכנית קומה שניה, כל הבית הוא ב<כמעט> קומה אחת. שירותי אורחים הם בהחלט עקב אכילס הכניסה לשטח היא דרך שביל גישה של כ 20 מ' מצד שמאל תחתון של התוכנית < כל השטח נראה כמו דגל על מקל :) > מעל המדרגות מתוכנן חלון בגג להכנסת אור. באם שירותי האורחים יהיו צמודים לחדר מדרגות - מתוכנן חלון בגג גם פה לונטילציה וכל סידור החלונות עדיין לא הוכן משום שאלו סקיצות ראשוניות אבל התכנון שיהיו חלונות מכל צידי הסלון ופינת האוכל < עם יציאות לחצר> והם יגיעו ברגע שיהיה סיכום לגבי ההעמדה והחלוקה של החדרים ואם כבר בשאלות עסקינן - כניסה לבית מקורה - בעד/נגד?

avi5199

New member
כניסה לבית חייבת להיות מקורה בגגון נגד גשם

אפילו רק מהסיבה שלפעמים לוקח זמן לפתוח דלת כשיורד גשם, וביד אחת התיק, וביד שניה המטריה...

avi5199

New member
בקשר למרתף

החציבה והחפירה והאיטום מייקר את העסק. אם האיטום לא טוב יהיה תמיד ריח של תחב במרתף . יש בעיה של חלונות ואוורור דבר שמייקר את המרתף ודורש חצרות אנגליות שמהוות בעיה של ניקוזים ודורשות מעקה בטיחותי ו... מרתף זה אולי רומנטי ומזכיר את חו"ל אבל זה שטח יקר מאד ובאיכות גרועה מאד. הסיבה היחידה לשים ממד במרתף היא ששם ישש הגנה טובה יותר נגד טילים... אבל זה מאד מאד מיקר את כל העסק..

bar 23

New member
לא הבנתי מה אתה בא להגיד...

הוא כתב שהם בין כה חופרים מרתף, אז למה בעצם לא לשים שם את הממ"ד? או שדיברת באופן כללי על מרתפים?

avi5199

New member
הוא בשלב התיכנון, אז למה בין כה וכה ?

שלב התיכנון זה השלב לרדת מהרעיון של המרתף.

bar 23

New member
כי הוא בין כה וכה אומר שהוא מעוניין במרתף.

למה? זו כבר שאלה אחרת. אני לדוגמא רוצה מרתף כי אני רוצה לעשות שם מחסן גדול. יש לי הפרעה ואני אוהבת שהדברים מסודרים ומאורגנים, בשביל זה אני צריכה מקום איחסון נרחב ומרווח מה שאני אוכל להרשות לעצמי רק במרתף. יש לך רעיון אחר בשבילי? אולי העליית גג? לא יודעת....זה עוד קומה לעלות או לרדת עם דברים, בניגוד למרתף שזו "רק" קומה אחת. בכל אופן אם נלך בסוף על מרתף אז הממ"ד ימוקם שם. כי בין כה יוצקים שם בטון וגם כי זה דבר כל כך מכוער בעיני ואין לי שום רצון לראות את דלת הפלדה הזו בבית....

dudujack

New member
מרתף

תראה, במרתף תהיה קליניקה. יש לנו בעיה עם קליניקה ורצון לבית שמתפרש על פני קומה אחת ללא מדרגות. אם אנחנו מוותרים על המרתף - יש צורך בהעברת הקליניקה לשטח הבית - כ 50 מ"ר ואז לעלות קומה עם החדרים קצת מתנגש- הנוחות שלנו ניצחה, הקליניקה ירדה קומה והמרתף נשאר.. היינו חייבים להתפשר

bar 23

New member
אני מקווה שזכרתם לתכנן כניסה נפרדת לקליניקה

בהנחה שמי שיעבוד שם יקבל קהל.

dudujack

New member
וודאי וודאי

כניסה נפרדת לגמרי מהבית. המדרגות ישמשו את דיירי הבית בלבד

bar 23

New member
גם אצלנו מתוכנן מרתף

יכול להיות שבעלי יפתח שם ביום מן הימים קליניקה, אבל כרגע זה ישמש לממ"ד ולמחסן גדול ומרווח. חשבתי על זה שרק במרתף אני אוכל לקבל מחסן באמת מרווח ומסודר עם מדפים וככה שאני אוכל לראות כל מה שנמצא בצורה מסודרת....

avi5199

New member
אני כותב את זה כי אצלי יש כבר מרתף ../images/Emo201.gif

עדיין לא נכנסתי לגור בבית החדש, וכבר אני מתחרט שבניתי את המרתף הזה. למרות שבניתי אותו בסטנדרט גבוה ען\ם איטומים וכ"ד בכל זאת המרתף מחניק, כשהוא סגור מצטבר בו ריח של טחב, הוא עלה לי הון , וישמש כנראה רק למחסן לכלי גינה, שום דבר אחר לא כדאי לאחסן במקום כזה, הוא בפרוש לא ראוי למגורים.

למעלה