ניסיון רביעי

לים18

New member
ניסיון רביעי

שלום. אני בת 35 והפונדקאית שלי בת 27. אנחנו אחרי ניסיון רביעי. פעמיים נתפס (ביציות טריות ומופקאות) אך בטא מאוד נמוכה ופעמיים בכלל לא נתפס. אני בשלב של התלבטות מה לעשות. כיוון שיש 6 ניסיונות אז אני לא יודעת אם להחליף רופא או לעשות בדיקות מסוימות עם הפונדקאית...
מישהי הייתה בהתלבטות דומה? אני מטופלת של ד"ר קלדרון בצפון.
לא יודעת כל כך איך להמשיך. הרופא טוען שהפונדקאית כנראה לא מקפידה על לקיחת כדורים בזמן אך אני מאמינה לה.....

אשמח לעזרתכם.
תודה
ל

:)

לא מאמינה שפונדקאית תסכן את התהליך ולא תיקח את התרופות !! לא נשמע לי הגיוני וכל הכבוד לך שאת מאמינה בפונדקאית שלך.

יש המון סיבות לאי קליטה ביניהם איכות העוברים..אי התאמת פרוטוקול נכון לפונדקאית.או סתם חוסר מזל .פונדקאיות נבדקות מכף רגל ועד ראש כך שאיתה הכל בסדר היא פורייה וכו.

אפשר תמיד להחליף רופא .

בהצלחה

לים18

New member
החזרה 4

תודה שהגבת לי.
לאיזה בדיקות את מתכוונת? הבדיקות שהיא עשתה לפני שנה וחצי כשהתחלנו את התהליך? האם אנחנו צריכות לחזור על בדיקות מסוימות? ועוד שאלה- ברגע שעושים החזרה העוברים אמורים היו להיבדק ולהיות מחוזרים במס' תאים אופטימלי לא ובאיכות טובה לא?

מירבי*

New member
רופא מטפל

לצערי הרב הרבה רופאים מאמצים לעצמם את האמירה הזאת שהפונדקאית לא לוקחת את התרופות. בעיני זה ממש לא בסדר ואני לא מכירה פונדקאית שנכנסה לתהליך ולא תעשה הכל כדי שזה יצליח. הרי יש להן מטרה, הן עברו בדיקות והכנה לתהליך והן רוצות בהצלחה לא פחות מהזוג. לא הייתי ממהרת להאשים את הפונדקאית באי הצלחת הטיפול.

עצתי לך, לכי להתייעץ עם רופא נוסף ואולי כדאי לשקול היסטרסקופיה אבחנתית.

בהצלחה

לים18

New member
צילום רחם

תודה מירב.
האם את ממליצה לבצע לפני כן צילום רחם? או שזה תהליך מוכר וידוע שעושים אותו גם ללא בדיקות כביכול פחות פולשניות?
תודה רבה

הודייה 1

New member
צילום רחם

לרוב מתבצע בהוראת רופא כשייש אי פיריון.
בדיקה פולשנית וכואבתת מאוד ואצלי בחוזה אם אין הוראה מפורטת מהרופא הפונדקאית לא מחוייבת לעשות בדיקה זו.

אני חושבת שהוועדה חייבת להןסיף את הבדיקה הזו לשלל הבדיקות הרפואיות שהפונדקאית עוברת.

הבדיקה הזו מראה את מבנה הרחם את החצוצרות לראות אם אין חסימה או בעיה שגורמת לאי פיריון

מירבי*

New member
לא צילום רחם

יש הבדל בין צילום רחם להיסטרסקופיה.
מומלץ לעשות היסטרסקופיה כי הבדיקה הזאת מתמקדת יותר ברירית הרחם וברחם עצמו.
בצילום רחם בודקים את החצוצרות והן הרי לא רלוונטיות לתהליך הזה.

בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

בהצלחה

hope4good

New member
אנחנו החלפנו רופא אחרי 4 כשלונות ונקלטנו

קודם כל אני מכירה את ההרגשה, מלחיץ מאוד להגיע לנסיון מס' 5 מתוך 6 אבל תדעי שאם שני שהצדדים ירצו בכך הועדה אמורה לאשר עוד כמה נסיונות וטפו טפו לא תצטרכו אפילו לבקש עוד כי תיקלטו כבר קודם!

אצלנו היו ארבעה נסיונות בלי שום תגובה (בטא נמוכה שוב ושוב). הרופא שלנו המליץ על היסטרסקופיה עוד לפני הטיפול הראשון. אחרי שני כשלונות הוא שלח אותנו לצילום רחם כי אמר שעלולים להיות נוזלים בחצוצרות אבל אצלכם היתה תגובה אז לא בטוח שזה רלוונטי. אם עברתם גרידה אולי גם מהסיבה הזו מומלץ היסטרסקופיה.
הוא גם שלח לבדיקות קרישיות, לפעמים למרות שבהריון הראשון לא היתה בעיה קרישיות היא יכולה להיווצר אחר-כך.

הנסיון שלנו שהצליח (מס' 5 ועם רופא אחר) כלל החזרה כפולה: עובר אחד טרי של יום שלוש וכעבור יומיים בלסטוציסט טרי. אני מאוד מאמינה שזה הגדיל את הסיכויים.

גם הרופא שלנו (הראשון) אמר כל מיני שטויות כמו שהפונדקאית צריכה לרזות כדי שיצליח וכאלה דברים, אז אפילו רק כי ניסה להפיל את זה עליה שווה לעבור למישהו אחר, לדעתי...

המון בהצלחה, תזכירי לעצמך (וגם לפונדקאית ולבן זוג) שיתכן שאין שום בעיה, העוברים טובים, הרחם טוב ופשוט היה לכם נאחס עד עכשיו. מחזיקה אצבעות חזק!

לים18

New member
בעיה בהמוגלובין

תודה רבה לכן. זה מעודד לשמוע שאני לא הולכת עם ראש בקיר ולמרות מה שהרופא אומר אני סומכת על הפונדקאית וממש מאמינה שהיא רוצה את זה בדיוק כמונו.
האם מישהי מכן יודעת אם יש קשר להמוגלובין נמוך? כיוון שיש לה בעיות והיא לוקחת כדורי ברזל....

שוב רב תודות....

שמחה2008

New member
גם אני טופלתי אצלו לאורך תקופה

אין לי הרבה להוסיף מעבר למה שכבר נכתב, אלא ביחס לרופא.
רופא מצוין- כך הוא נחשב- אבל אני מצאתי אותו מאד מרובע ועקבי. לעתים זה טוב, אך לעתים זה גורם לו להיות שבלוני ולפספס. אנחנו נפרדנו ממנו בשלב מסוים וזה היה לטובה.
אם תרצי לשמוע יותר, כתבי לי.

יש 2

New member
אחרי כישלון רביעי צריך לנתח שוב

את כל הנקודות הרלוונטיות :
1 האם העוברים איכותיים?האם הביציות והזרעונים תקינים{מס ביציות מס הפריות התפתחות העובר וכו}
2 האם הרחם תקין?{היסטרוסקופיה) +פיפל}
{3אם הפרוטוקול שלך ושל הפונדקאית סביר או שניתן לשנות{פרוטוקול קצר ארוך החזרה על בסיס טבעי וכו}
4 בהחלט צריך לשקול בכובד ראש להחליף רופא.לא כל רופא מומלץ הוא רופא טוב.לא כל פרופ חושב ונכנס להרבה שבלונות
5 לעיתים רחוקות הפונדקאית יכולה גם לפשל.לנו הפונדקאית הראשונה -פישלה.לא נשמעה להוראות רופא.לא הסכימה לזריקות בישבן רק תת עורי.שיקרה{פחדה
מהיסטרוסקופיה ואמרה שהרופא בקופה אינו מסכים לעשות הבדיקה) לא שמרה מספיק לאחר החזרה.כן כן לא יאמן.הפסקנו
את ההחזרות מרצון לאחר 4 החזרות
בקיצור רופא אחר צריך לנתח את התיק כדוגמת בר-חוה .בהצלחה

neuz

New member
תמיכה

אני לא בטוח לגבי פונדקאית, אבל בתהליך IVF תמיכה על ידי נרות פרוגסטרון מהווה מוסיפה רק 2 אחוז להלחה. רופא שלנו טען שאין הרבה משמעות לתמיכה.

שמחה2008

New member
תלוי

לפי ידיעתי, בהחזרה על בסיס הורמונאלי (מה שאני מניחה שנעשה כאן) יש משמעות רבה לתמיכה כי היא זו שמחזיקה את ההריון בתחילתו. בהחזרה על בסיס טבעי, או אפילו לאותה אישה שעברה כרגע שאיבה, זה שונה, כי הגוף מתפקד יותר הורמונאלית.

למעלה