ניסיון למשחק של BRP

Dror Bar

New member
ניסיון למשחק של BRP

אני זוכר שלפני כמה זמן מצאתי את ההסבר של הבלש איך לשחק BRP וע להשיטה ומאז התעניינתי בה אך לא הספקתי להתעסק בה ממש. הגיע החופש והתחלתי לקרוא את הספר stormbringer ובאמת נראה לי מעניין לנסות להעביר בזה משחק אבל יש לי כמה בעיות ודברים שלא הבנתי/ עצות שאני מחפש: 1. לא סיימתי לקרוא לגמרה את הספר ... לחכות עד שאני אסיים או שאפשר להתחיל ושאני והקבוצה נתפתח יחד? 2. הקבוצה רגילה למבוכים 3.5 , האם יש דרך להקל על המעבר? 3. ריבוי הגזעים נראה לי קצת מסובך ... בעיקר מכוון שאין לי אפשרות להעביר את הספר ממקום למקום , האם חובה /רצוי להשאיר את כולם? 4. לפי מה שהבנתי מהספר מגלגלים קוביה שקובעת כאילו את "המקצוע "- למרות שזה לא בדיוק מקצוע כי זאת אמורה להיות שיטת כשרונות... איך אני מסביר להם את המקצוע ? 5. לפי מה שהבנתי המקצוע קובע את הכשרונות... האם זה נכון? ואם כן אז מה ההבדל בין מו"ד לבין BRP? 6. לא הבנתי איך אפשר לשפר את הכשרונות שיש לך כבר... 7. איפה אפשר למצוא דפי דמות... חיפשתי באינטרנט אבל לא מצאתי? 8. למישהו יש רעיון למשהו שאפשר להתחיל איתו? כאילו להתחיל כהרפתקה או כבניית הדמות... או להתחיל ובמהלך ההרפתקה לבנות את הדמות? וואי יצא הרבה שאלות, חשבתי שיהיה פחות... אשמח לתשובות ... וגם אם מישהו מוצא את הקישור של הדיון של הבלש אני אשמח תודה מראש על העזרה

Serpent Axis

New member
נסיון לענות

1 + 2 - זה תלוי מה חשוב לך ולקבוצה. אני הייתי ממליץ לך לסיים את הספר קודם, אבל תזכור שאתה לא אמור לשנן את החוקים בעל פה, תעבור קודם על הפרקים הדנים בקסם, דת, תרבויות, סגנון המשחק, הנחייה וכו' - תעבור על ההרפתקה לדוגמא ולחוקים תתרגלו תוך כדי משחק. 3. ריבוי גזעים? בסטורמברינגר? 4. בסטורמברינגר אין מקצוע (Class), יש מקצועות (Occupations), כמו בקש"ק מדובר בעיסוקים היום-יומיים של הדמויות והדברים שהן עושות למחייתן (דייג, כוהן, שומר, גנב, סוחר, נווד, קבצן, מרפא, מלח וכו'). בחירת המקצוע על ידי גלגול קוביה הוא אופציונלי - כלומר, אתה יכול גם לבחור מקצוע מהרשימה ובגדול המקצועות הללו לא מחייבים - אתה יכול גם ליצור custom adventurer או להמציא מקצועות משל עצמך. 5. המקצוע לא קובע את הכשרונות, כל מקצוע שנמצא ברשימה מגיע עם המלצות לכשרונות המתאימים לו. כשיצרתי את ארוך הכוהן הפאן טאנגי שלי, התעלמתי מכמה כשרונות ברשימה שפשוט לא היו מתאימים לו. שוב, אתה יכול להמציא מקצועות משל עצמך ואתה לא מוגבל לרשימת הכשרונות. שים לב גם שיש מספר כשרונות שאתה בוחר בעצמך ללא קשר למקצוע - וזה מופיע ברשימת הכשרונות של כל מקצוע. 6. אני אשאיר לבלש להסביר את החלק המכני (לא מסובך, מדובר בגלגול קוביית אחוזים), אבל אתה מסמן כשרון או כשרונות שהדמות שלך השתמשה בהם הרבה, התנסתה והשתפשפה בהן, אולי הצליחה בהרבה גלגולים של אותו כשרון ואולי פשוט למדה עליו בזמן האחרון. אתה פונה למנחה, בסוף פגישת המשחק או סיום הרפתקה ומגלגלים כדי לראות אם הדמות השתפרה. 7. חיפשת באתר החברה? כי אתה יכול למצוא אותם בקלות פה: http://www.chaosium.com/forms/SBsheetfront.pdf http://www.chaosium.com/forms/SBsheetback.pdf 8. לא הבנתי את השאלה.

Dror Bar

New member
תודה

דבר ראשון תודה על הדפי דמות, לא מצאתי אותם באתר בכלל... 3. הכוונה שלי לחריבוי גזעים היא: כולם אנושיים ( כמעט) אבל יש כל כך הרבה מדינות וכל אחד ממדינת/עיר מקבל מינוסים ופלוסים שונים שזה נראה כמו גזעים, מי שרוצה להיות טוב בלחימה יקח גזע אחד ומי שרוצה בקסם יקח אחר. 4. תודה על ההסבר, הוא באמת עזר. 8. ברגע שענית על אחד ושתים שמונה לא חשוב... תודה ועוד שאלה אחת שנוספה לי... מצאתי את הדיון במהלך היום והבלש אמר שהוא הוריד מהמשחק את המאבק בין כוחות הכאוס לסדר... זה לא הרעיון המרכזי של המשחק?

אתה בטוח שיש לך את המהדורה החמישית?

כי לפי מה שאתה מתאר כאן, עם בונוסים ומינוסים ל"גזעים" השונים ומקצועות שנקבעים רק באקראי, נשמע שעבדו עלייך ומכרו לך את המהדורה הרביעית... במהדורה החמישית אין בונוסים לתרבויות השונות (רק הצעות למיומנויות מועדפות), ו"מקצוע" הוא רק הצעה לכשרונות בהם כדאי להתמקד. המאבק בין התוהו לסדר הוא הנושא המרכזי בסטרומברינגר, אבל אני לא משתמש בה כדי לשחק בעולם של מורקוק, אלא למשחקי פנטזייה משלי, וזו לא התמה המרכזית שלהם.

Dror Bar

New member
האמתי

את המידע שיש לי קיבלתי בנתיים מכל מיני דברים שמצאתי ברשת ומחלקים שיש לחבר שלי שהוריד אותם( לא לסכול)... אני מבקר מידי פעם בחנויות אבל מוצא רק של מו"ד... איפה אפשר למצוא /להזמין את המהדורה החמישית ומה טווח המחירים... והאם שווה לקנות למרות שלא שיחקתי אף פעם..

ogmios

New member
לקנות את המהדורה החמישית

שיטוט קצר ברשת העלה את שני המקומות המתבקשים: הקוביה: http://hakubia.com/productDetails.aspx?prd=634 180 ש"ח, ואין דמי משלוח כיוון הם לא גובים דמי משלוח עברו ספרים יקרים מ-150 ש"ח. האתר של כאוסיום: http://catalog.chaosium.com/product_info.php?cPath=39&products_id=62 29.95$ (קצת פחות מ-127 ש"ח לפי שער הדולר של היום), בתוספת דמי משלוח שמחושבים ומוצגים רק בעת ההזמנה, אז לא בדקתי כמה זה יוצא.

ogmios

New member
יאפ

תעיף מבט בתגובה שהוספתי מאוחר יותר, לגבי פריק.

ogmios

New member
הערה קטנה ששכחתי

העובדה שהספר מופיע באתר שלהם לא בהכרח אומר שהוא זמין אצלם בחנות בכל רגע נתון. שווה להרים טלפון ולוודא שיש להם אותו במלאי לפני שנוסעים לשם.

או לחילופין, יש את הSRD של רונקווסט בחינם

נתתי פה פעם קישור בפורום לSRD של רונקווסט המחודשת בהוצאת מונגוז. אלו כללים די דומים (סטורמברינגר התפתחה מרונקווסט הישנה, בסופו של דבר) בכמה הבדלים - ברונקווסט יש לך מיקומי פגיעה שנקבעים לפי טבלה קטנה, קוביות תוסף הנזק עובדות לפי עקרון אחר, ובניית הדמות קצת שונה. גם אין טבלת עמידויות לבדיקות של תכונה מול תכונה וכללים קצת שונים בקשר לפגיעות קריטיות ומשפדות. כמו כן, שיטת הקסם של רונקווסט מאוד קשור לעולם המשחק, ולמרות שהחלק המכני שלה מופיע בSRD החינמי, חסרים ההסברים הפלאפיים מה שהופך אותה לטיפ-טיפה לא ברורה. אבל אם אתה מבין את העיקרון ויש לך אפשרות להדפיס 80 עמודי וורד שכוללים הכל - כללים, ציוד, מפלצות וכו', אז שווה לך לבדוק את האפשרות החינמית הזאת. ממילא אלו הכללים שבהם הולך להשתמש "אלריק ממלניבונה" - המשחק החדש בעולם הממלכות הצעירות של מורקוק, שעומד לצאת במונגוז.

Dror Bar

New member
אני לא יכול

להדפיס כל כך הרבה עמודים... חשבתי ללכת לקנות את הספר עוד כמה ימים... האם עדיף לחכות ל" אלריק ממלניבונה" (לא הבנתי מה זה )

תלוי

"אלריק ממלינבונה" הולך להיות משחק באותו העולם, רק בהוצאה של חברה אחרת. כנראה שיהיו כמה שינויים קטנים מבחינת עולם המשחק שאני לא יודע מה הם, אבל ההבדל המהותי יהיה בשיטה. בעצם, זה לא הבדל עד כדי כך מהותי - סטורמברינגר בגרסה הנוכחית של כאוסיום משתמש במכניקה של BRP, בעוד שאלריק ממלינבונה ישתמש במכניקה של רונקווסט המחודשת. הן די דומות, ועל ההבדלים כתבתי כבר קודם. השאלה היא כמובן, מה אתה מחפש. אם אתה רוצה להתחיל לשחק בעולם הממלכות הצעירות, אז הספר הקיים של סטורמברינגר הוא די קל להבנה ומכיל את כל מה שאתה צריך - שיטה+עולם. אם אתה מחפש שיטת כשרונות מבוססת אחוזים למטרת משחק פנטזייה גנרי, אז אתה יכול לקנות את סטורמברינגר ולהתאים אותה לצרכיך, אבל יש כמה וכמה דברים שתצטרך להמציא בעצמך או להעתיק ממשחקים מבוססי BRP אחרים כי אין אותם בממלכות הצעירות (רובי קשת, למשל). מצד שני, אתה יכול לגמרי בחינם להוריד את קבצי הSRD של רונקווסט, ולקרוא אותם מהמחשב או להדפיס אותם - הם מחולקים לפרקים, ככה שאתה יכול להדפיס פרק אחד בכל פעם. שם תקבל שיטת פנטזייה גנרית יותר. אישית, אני מעדיף את המכניקה של סטורמברינגר על זו של רונקווסט, בגלל הפשטות - בסטורמברינגר אין את כל הקטע המעצבן של טבלה אישית לכל יצור בשביל לקבוע איפה פגעת בו, כללי יוזמה מיותרים, "נקודות גיבור" (נסיון לא ברור של רונקווסט להכניס מימד שמזכיר מקצועות יוקרה) וכו'. אם אתה רוצה את עולם הממלכות הצעירות ולא בא לך להחליף שיטה, יש ספר בן שבע או שמונה שנים שנקרא "אדוני הדרקונים של מלניבונה" שיצא בהוצאת כאוסיום, ומהווה התאמה של עולם המשחק לק20. אנשים לא ממש אהבו אותו (העולם נשאר אותו עולם, אבל במקום להשתמש ברשיון הק20 כדי לכתוב משחק שעומד בפני עצמו, פשוט כתבו עולם למו"ד ולא תמיד הקפידו להתאים את הכל כמו שצריך.

ogmios

New member
ועוד אחת

פריק: http://freak.org.il/sg_product~9781568821528~18~125.htm 180 ש"ח, 0 ש"ח באיסוף עצמי, 15 ש"ח למשלוח בדואר רשום, 40 ש"ח למשלוח בדואר אקספרס.

Dror Bar

New member
זה לא מה שיש לחבר

יש לו תמונה של מפלצת כזאת או משהו דומה בצבע צהוב בכריכה

BluePrint

New member
סתם עצה.

כשאתה מסביר שיטת כשרונות ל"ילדי מו"ד", שמור על לשונך ואל תהגה את המילה "מקצוע" בשום הקשר שהוא.

Dror Bar

New member
רעיון טוב

למרות שבזמן האחרון די נמאס להם מההגבלה של מקצועות לכן חזרתי לבחון את BRP

Blue Beetle

New member
פתרון אמיץ

אני ממליץ לנסות לשחק גם ב- BRP (לי עדיין לא יצא לנסות) אפילו רק בשביל הנסיון. אבל אם אתה חושב שאתה מספיק שולט בשיטה, אתה יכול לעבוד עם השחקנים על מקצועות תפורים אישית במו"ד, לא זה מה שצריך להרפות את ידיך אם כל דבר אחר הוא בסדר.

למעלה