ניסיון להתחבר לmsACCESS

ברק קרב

New member
זה התהליך שאתה עושה? :

גורר גריד ויו, (בצד העיצוב) לוחץ על החץ באוזן השמאלית, בוחר בו choose datasource ושם new datasource בשלב הבא אתה בוחר את ה אקסס דאטא סורס בוחר את קובץ ה MDB שלך, אח"כ אתה מסמן את הטבלאות\שדות שאתה רוצה => עושה טסט ושומר ? או שמשהו בשלבים האלו לא עשית?

aaronc76

New member
זה מה שאני עושה...

כשאתה אומר "אתה מסמן את הטבלאות\שדות שאתה רוצה" אתה מתכוון לquery builder? אם כן אז ההודע מופיעה לי כשאני לוחץ על הכפתור. אם אני רושם את השאילתה ידנית, אני עובר שלב ואז "נכשל" בשלב הטסט -> מופיעה לי ההודעה הנל. תודה.

ברק קרב

New member
לא בקוורי בילדר

תעבוד בהתחלה עם מה שנפתח מיד בלי הQUERY BUILDER, (המסך שבו ניתן לבחור מתוך הטבלאות הקיימות ובחלק התחתון שלו יש כפתור לקוורי בילדר) אם זה עובד אז יש בעיה אחרת.

24sharon

New member
עשיתי משהו כזה לבדיקה

ולי לא הייתה שום בעיה. 2 רעיונות יש לי לתת לך על מנת לבדוק את העניין. 1. תלך ללשונית databaseExplorer , תפתח את הטבלה (דווקא טבלה ולא שאילתא) ותגרור אותה אל מסך הDESIGN של דף הASPX, זה אמור לבנות לך לבד את הגריד עם הACCESSDATASOURCE. 2. עצה שניה, היות שלי אותו תהליך המשיך ללא כל בעיה, תבדוק עם קובץ אקסס אחר, ייתכן מאוד ויש בעיה בקובץ עצמו. בהצלחה!

aaronc76

New member
ככה...

לגבי 1 - מה זה בדיוק לשונית databaseExplorer ? לא מצאתי בסביבה שלי. לגבי 2- יצרתי קובץ חדש ואותן התגובות ואתו ERROR. מתחיל להתייאש... :-\

ברק קרב

New member
המסך האחרון שלך שונה מהמסך הבא שלי

וזה יכול להיות תקלה, ויכול להיות שלחצת על משהו נוסף \ השתנה משהו בהגדרות \ התוכנה לא נטענת טוב. (כשלי קרה פעם אחת דבר כזה, עשיתי ריסטרט למחשב וזה חזר לעבוד כמו שצריך) בכל מקרה, המצב התקין הוא המסך המצורף, ויש אצלך בעיה כלשהי. אולי אתה משתמש בעותק לא חוקי שעושה לך בעיות? תנסה להשתמש בגירסא החינמית. מצורפת תמונה של השלב שצריך להיות אחרי.

aaronc76

New member
אממממ...ככה:

1.העותק חוקי וכשר למהדרין. מדובר על VS2005 מלא, לא זוכר את שם הגרסה כרגע. 2.החלון הזה באמת מוכר לי מהעבר ואכן אני לא מקבל אותו. 3.כשאגיע הביתה אנסה שוב לאחר איתחול המחשב. 4.אם לא יעבוד אנסה את עצתה של שרון ואבנה מסד נתונים חדש בaccess. 5.בלי קשר, איך אני יכול לעבוד עם sql2005 אקספרס?
רבה :)

ברק קרב

New member
תתקין אותו. :)

זה עובד נהדר, אני עובד איתו. יש להוריד את ההתקנה שלו מהאתר של מיקרוסופט, חשוב לזכור שני דברים: 1. העותק תומך רק ב 6 משתמשים (אני משתמש בו רק לניסויים בסביבת הפיתוח, אז לא יצא לי לבדוק אם באמת מוגבל במשהו) 2. כדי שיעבוד לא רק LOCAL, צריך להפוך דרך המנג'ר שלו (לא המנג'מנט!) את הTCP/IP ואת ה Named Pipes לEnable. אחרי שאתה מתקין אותו, תוסיף אותו לרשימת השרתים שלך בסרבר אקספלורר. זה הכל.

ברק קרב

New member
תיקון

אין הגבלה בכמות המשתמשים, להלן ההגבלות של התוכנה: 1. זכרון RAM של המחשב שמריץ את התוכנה - עד ג'יגה. (אם למחשב יש יותר זה לא יעבוד) 2. מעבד אחד על השרת. (יותר מזה התוכנה לא תעבוד) 3. מסד נתונים עד 4 ג'יגה.

aaronc76

New member
אז...

אם האתר שלי יושב על שרת עם 4 גיגה זיכרון...אני מבין שזה לא יעבוד. אה?! או שזו רק תוכנת העריכה וברגע שהאתר עובד אין הגבלה... דבר נוסף, VS2005 לא מגיע עם SQLSERVER EXPRESS בתור ברירת מחדל ?

ברק קרב

New member
נדמה לי שכן, לא זוכר.

לגבי הזיכרון - לפי נציגי התמיכה של מיקרוסופט זה לא יעבוד אם יש יותר מג'יגה זיכרון או\ו יותר ממעבד אחד על השרת. גירסאת האקספרס מיועדת בעיקר למפתחים, והיכולות שלה קטנות יותר משרת SQL בגירסאות יותר מלאות. אבל כל עוד השימוש הוא במחשבים שעומדים בתנאי הרשיון, אפשר להתקין את זה לאתרים ולכל דבר אחר. אז השאלה היא על איזה מחשבים (חומרה) אתה מריץ את הSQL SERVER, ולפי זה אתה יכול לבדוק איזה גירסא אתה צריך.

מתכNET

New member
איפה קראת את זה?!?

כל פעם שאתה כותב..אני מחסיר כמה פעימות :( אז אני רץ לקרוא עוד פעם :) 1.SQL SERVER משתמש ב 1 G לכל היותר ל BUFFER POOL שמאחסן את הדפים ועוד שאר נתונים למחשב עצמו יכול להיות יותר מ 1GB וכבר נאמר "וכל המרבה לספר ביציאת מצרים או בזכרון RAM, הרי זה משובח" 2.SQL SERVER משתמש עם מעבד אחד בלבד אבל למחשב עצמו יכולים להיות יותר מעבדים 3.ההגבלה על 4GB מכוונת ל גודל בסיסי הנתונים ללא קבצי ה LOG שלהם אין הגבלה עקרונית קראתי את זה פה אם אתם מעוניינים http://www.teratrax.com/articles/sql_server_2005_express.html

למעלה