ניסיון להרות?

מנגו13

New member
ניסיון להרות?

שלום, לבעלי גילו לפני חודש מחלת הצליאק, אנחנו מנסים להרות כ- 5 חודשים ולא מצליחים { ללא ילדים} האם המחלה גורמת לפריון הגבר? ומה זה אומר לגבי העתיד? בברכה, מנגו

נטלי22

New member
יש סיכוי כלשהוא, שתת הספיגה

שבה הוא היה עקב התזונה המכילה גלוטן, השפיעה גם על הפוריות שלו, ואם אכן זה המצב - מעבר לתזונה נ"ג תשפר את המצב בקרוב. עם זאת, חשוב לזכור, שגם אצל זוגות שאין אצלהם כל בעיית פריון, שמקיימים יחסים סביב יום הביוץ, הסיכוי להצליח בכל מחזור הוא בערך 1 ל-6, כך שגם אם אין בעיית פוריות, נסיונות של 5 חודשים לא נחשבים לזמן ארוך. נהוג להניח, שזוג שאין לו בעיות פוריות יצליח להרות תוך שנה לכל היותר של קיום יחסים סביב יום הביוץ, ולכן רוב הרופאים לא יסכימו אפילו לבדוק אתכם אם לא עברה שנה מלאה של נסיונות. אם שניכם צעירים יחסית (כלומר עד גיל 35 +/-) לא אמורה להיות סיבה לבעייה, ואני מניחה שבקרוב מאוד תצליחו. בהצלחה! (אני בין השאר גם מנהלת של פורום "הריון ולידה" ב-YNET, כך שיש לי קצת מושג לגבי כל מה שכתבתי).

SOUL RIVER

New member
תסמונת טרנר

ידוע לי שאחת התופעות של מחלת הצליאק היא תסמונת ע"ש טרנר, שבין התר גורמת לאי פוריות אצל נשים, אבל אם בעלך חולה צליאק אז זה לא ממש משנה. חוץ מתסמונת טרנר לא יודע על עוד מחלות שגורמות לאי פוריות ומתלוות לצליאק...

נטלי22

New member
לפי מיטב ידיעתי תסמונת טרנר היא

תסמונת גנטית, שנובעת מפגם כרומוזומלי, ולא "תופעה של מחלת הצליאק". ייתכן, שבקרב חולי הצליאק יש ריכוז גבוה יותר של בעלות תסמונת טרנט מאשר בכלל האוכלוסייה, או להפך - ייתכן שבקרב הסובלות מתסמונת טרנר יש שיעור גבוה יותר של חולות צליאק מאשר בכלל האוכלוסיה, אבל ברור שצליאק לא גורם לתסמונת טרנר ושתסמונת טרנר אינה גורמת לצליאק ואין כאן קשר סיבתי.

../images/Emo6.gif

הזכרת לי שמישהי שאלה פעם בפורום אם חולי צליאק יתקשו להרות, ועניתי לה שחולי צליאק לא יצליחו להיכנס להריון לעולם, אבל חולות צליאק כן
ויצאתי פעם עם אדיוט אחד שבאחת מהפגישות הראשונות כבר שאל, בדאגה לא מוסתרת, אם צליאק יכול לגרום לבעיות פריון ורצה שאני אדבר עם דוד שלו שהוא רופא במקצועו על זה.

למעלה