ניסיון חוזר

עכשיו רואים טוב יותר.

אני אתייחס רק לכמה דברים. למרות תנודות ורטט בהנחיית הקו זוית הכתיבה מתאמצת להיות זקופה, מה שמלמד על רצונך להיות הגיונית ובשליטה, ומצד שני, נכונות גבוהה יותר להסתכלות פנימית ובדיקת עצמך מתוך מודעות לבקורת שנשמעת כלפיך ועד כדי נכונות לקבל את מקצתה. הנחיית קו רוטטת לא חלקה כגון בראש ל' "לתואר", בצורה קמורה קשתית, מעט קהה. התפיחות יכולה לשקף תחושה שלרגע, שאולי עושים לך קצת דוקא ובכוונה דברים שמפריעים/מרגיזים אותך, למרות ידיעתם שזה מוציא משלווה. הרטט משול לרגישות יתר והיפגעות מדברים שמפריעים לך בעשיה והתנהגות של אחרים, שאינם קבילים עליך. ומה שנותר להתווכח זה האם זה מהותי ואת צודקת, או שזה זניח וקטנוני ואז 'הם' צודקים. הגישור הקשתי הרוטט 'מותח' את האווירה בשל הצורך שלך להעיר ולתקן על מה שבעיניך לא אחראי/רציני/אמין וכד'. בעוד המסר נתקל בתגובה אדישה או בטענה מתגוננת שהבקורת מוגזמת. נראה שאת לוקחת אישי מדי ונפגעת בגלל שמישהו הוא כזה ולא אחר, ואולי זה על רקע של היפגעות אישית/רגשית מאנשים שלא עמדו בהתחייבות? לא גילו נאמנות. בכל אופן בנושאים שאת לא מסוגלת להחליק, לשכוח ולסלוח. הייתי אומר שלמרות הסיפוק שאת שואבת מעיסוק והתחושה שאת הודות לרמתך ונסיונך מביאה תועלת, לך באופן אישי לא כל כך טוב. ייתכן שאת חכמה מספיק להבין ולהצטער שאת לא בנויה אחרת ולפשרות מסוימות, ולרגע מקנאה במי שעובר ומתגלגל ביתר קלות לסדר היום. עד כאן הגיגי ערב.

shoca

New member
תודה רבה

מיותר לציין שהכל נכון ?! תודה על ההתיחסות הרצינית, מקווה שתוכל להוסיף על דבריך ולייעץ מה כדאי או איך אפשר לשנות. מאוד רוצה להרגיש טוב יותר - נכון, באופן אישי לא כל כך טוב לי. ואני יותר מלרגע מקנאה במי שמתגלגל ביתר קלות לסדר היום- לא קל להשתנות. אני מקבלת את עצמי כך אבל כן מנסה לשפר/לשנות , לפחות קצת . לילה טוב , שושי

eitanmal

New member
התייחסות "קלילה"../images/Emo42.gif

ע"פ הכתב ניתן לראות כי הינך דמות בעלת נוכחות. את סבלנית ובעלת אוזן קשבת. רגישה ורגשנית בעלת רצון אז להעניק ולתת. יחד עם זאת אין את סומכת על אחרים ויתכן והדבר נובע מנסיונך בעבר. את אישה ששואפת לתוצאות מיידיות וחשוב לך כי תיהיה ברורה ומובנת בפני הניצבים מולך.... נ.ב. שאלה: האם את דתיה? או בעלת רקע דתי בעברך?

shoca

New member
שלום לך ותודה

אכן, דתיה . היום אני סומכת על אחרים רק אחרי היכרות מעמיקה יותר ו-כן, בגלל ניסיון עבר. למרות שלפעמים אני חוזרת למקום בו אני נותנת אמון באנשים וסומכת עליהם דיי מהר- מתוך אמונה ואהבה לבני האדם. בד"כ - זה מאכזב (ו-לא, אני כבר מזמן לא פרפקציוניסטית כמו פעם. ) אתה עוסק בגרפולוגיה כמקצוע ?

paprika10

New member
אולי בגלל הגרש במילה אהיה

אהי'ה, הגרש נועד כנראה להבדיל בין סתם י' ו- ה' שמחוברת במילה, לבין אחד משמות האלוהים.

מילה1

New member
וואו פפריקה כל הכבוד!

במבט ראשון בכתב ממש לא שמתי לב לגרש הזה. בהמשך אתייחס גם לכתב, למרות שכבר כמעט הכל נאמר... אני חייבת רגיעה בשביל זה ואין לי את זה כרגע, אז "אחורי זה..."

מילה1

New member
את יותר מדי צנועה לדעתי!

ואני לא מדברת רק על הגרש, אלא על כל הדברים שאת תורמת לפורום. ושלא יצא שאחרים לא תורמים, אז ח"ח גם ל:קרן, נילי, גרפיין, שמעון, רמי, גימי ועוד ועוד (אם שכחתי מישהו זה מכיון שאני כזאת סנילית שזה פחד... אז תסלחו לי) וכמובן אודי! רק תמשיכו כך, כי בגללכם הפורום כזה כייפי.

nili6

New member
גם אני מסכימה שאת צנועה לאור תגובתך

ורוצה להעביר את אודי לראש הרשימה, מבחינתי הוא הסיבה שנשארתי כאן בפורום ומקווה שימשיך לנהל את הפורום לאורך ימים.

paprika10

New member
תודה ../images/Emo24.gif

לא אומר דבר "להגנתי", זה יראה כאילו אני מנסה לסחוט עוד מחמאות. אז פשוט, תודה! גם אני מצטרפת למילה ונילי בעניין הברכות לפורום: אני מוצאת שזה מקום נהדר ללמוד דברים חדשים, להחשף לכתבים מעניינים ומגוונים, ובעיקר למנתחים שמוכנים לתרום מהידע והנסיון שלהם. (אני, אגב, לומדת פה לא רק גרפולוגיה ) אז, אודי, מילה, שייקה, קרן, גרפיין, רמי, נילי, שמעון ואחרים - תודה !

(ב)סדר, אעבור לראש הרשימה, רק

שתדעי שאלמלא : נילי, פפריקה, קרן, מילה, גרפיין, שייקה, שמעון, 'סתם' חברות וידידים אלמוניים, ג'ימי, טלי ( אתם לא מכירים אבל גם היא נמצאת פה ) ורמי, וסליחה אם שכחתי מישהו - גם אני לא הייתי פה.

nili6

New member
זה נשמע כבר ממש מתאים ליום המשפחה

החל בימים אלה אבל שמעון ורמי לאן נעלמו?

kraveh

New member
כמה מחשבות

ביקשת כל כך יפה.. בטח שאסכים. אחד הדברים שבלטו בכתב שלך הוא הרצון והצורך שלך בהערכה מהסביבה. חשוב לך להיות מוערכת על הצלחותייך יותר מאשר הצורך להתחבב ולהיות אהובה. דבר נוסף שבולט היא היכולת שלך להשתמש מדי פעם, כשצריך, לדעתך, גם בכוחניות מה, או באסרטיביות גדולה. את אינך חוששת לצאת להתמודדות ועימות עם אחרים על הדברים החשובים בעינייך. דבר נוסף שקלטתי הוא הפער בין החתימה שלך, שמשדרת כוחניות ואף התקפה, ובין הכתב שלך שיש בו יותר רכות. הפער כאן הוא בין הרושם הראשוני שאת יוצרת אצל אנשים חדשים - רושם של חזקה, עוקצנית ולעיתים קשה, ובין מי שאת באמת - יותר גמישה וקשובה למה שקורה סביבך. שימי לב לפער הזה, ייתכן שהוא יוצר בעיות ביחסייך. הייתי אומרת שאת קשה עם עצמך והתביעות שלך מעצמך הן גבוהות וקשות. כדאי לתת את הדעת גם כאן. שיהיה לך בהצלחה קרן רווה גרפולוגית מוסמכת

nili6

New member
שאלה לקרן.

האם הצורך בהערכת הסביבה על הישגים אינו בעצם זהה לצורך באהבה? וגם, איך את מבדילה בכתב בין שני צרכים אלה. תודה, נילי.

kraveh

New member
צורך בהערכה מובחן מהצורך באהבה

צורך באהבה דומה לצורך להשתייכות, הצורך הבערכה קרוב יותר לצורך בהערצה, באופן מתון יותר. אני רואה זאת על פי תיאוריית הצרכים של מאסלו, כלי עבודה מצויין לגרפולוגים, אני ממליצה מאד. אם תרצי ארחיב בנושא התיאוריה שלו. שבת שלום קרן

nili6

New member
קודם כל תודה על התשובה,

אולם ביסודם של דברים בסופו של דבר האין הצורך בהערכה נובע גם הוא מצורך בחיזוקים, בחום, באהבה וכו'.

kraveh

New member
לאו דווקא

יכול להיות שזה נובע מצורך בתחושת פיצוי על סיטואציות בעבר בו האדם חש לא מוערך. אני מאד מציעה לך לקרוא את התיאוריה של אברהם מאסלו. זה יסדר לך את נושא הצרכים של האדם בצורה מאד פשוטה

למעלה