ניסיון דיון

B a n j o

New member
ניסיון דיון ../images/Emo24.gif

מה לדעתכם הכי מושך אותכם בסידרה? מאיזה אספקט שלה ? אני חושב שבשבילי, מלבד האקשן, זה ההתמודדות שלה עם בעיות נורמליות של היום יום ולהעצים אותן ככה שכשאתה עובר אותן אתה רואה שהשד ( I kill myself
) לא נורא כ"כ. מה שעוד מעניין זה שהדמויות מתבגרות עם הסידרה וככה גם הבעיות מתאימות לגיל. כמו למשל
המוות של אמא של באפי והצורך להתמודד לבד עם העולם בפעם הראשונה (הקצנה של התבגרות ומעבר לחיים מחוץ למשפחה) או
6X04 באפי חיפוש העבודה של באפי ועוד המון דוגמאות שאפשר לשלוף ברגע. אני התייחסתי כאן לבעיות הבוגרות יותר אבל בהתחלה היו הבעיות של התיכון למשל

Adrienne

New member
מה שאני אוהב בסדרה...

שלא כמו בסדרות אחרות(למה אני מזכיר לי את ראש 1???), באפי בנויה מעלילה המשכית, כלומר כל פרק קשור לפרקים שאחריו ולפניו, כל עונה קשורה על מקרים שקרו בעבר והכל מתוכנן בצורה הטובה ביותר(ג´וס הגאון...). חוץ מזה שיש בה יותר ממה שכולם חושבים, למרות שקוראים לסדרה "באפי קוטלת הערפדים" יש בה בקושי ערפדים, כאילו יש שדים, |סטאר| אלים |סטאר| סוף, ועוד כמה דברים שאני לא ארצה לספיילר... השחקנים בה משחקים מצויין, לכל דמות יש אופי, היא יכולה לעמוד בפני עצמה ואפילו אפשר ליצור לה סידרה משלה... תחשבו על זה ולכל דמות בסדרה אפשר ליצור סדרה... חוץ מזה שהיא הסדרה הכי מפתיעה בטלויזיה, היא לוקחת את כל מה שאתה מאמין בו וזורקת אותו לפח, הכל אפשרי בה, אין חוקים ואין מגבלות, אם בסוף עונה של הסדרה חשבת שזה הדבר הכי מדהים שיכול לקרות בסדרה - טעית, כי העונה הבאה תרתק אותך אפילו יותר...

IDOffryn

New member
אחד הדברים שאני באמת אוהב בסדרה..

זה את ההפתעה שאתה אף פעם לא יכול לצפות מה לקרות(מה שבסדרות אחרות די קל) וכמובן את השנינות והבדיחות הקטנות שזורקים פה ושם. ובכלל זה יפה איך שג´וס הצליח לערבב בסדרה את ההומור הרגש הדרמה וכל זה. וגם אני אוהב שככל שהסדרה מתקדמת גם העלילה וגם הדמיות מתבגרות מי שקרה את הכתבה בtve על העונה השישית מבין(דרך אגב הכתבה ממש שנתה את הדעה שלי על העונה השישית). אבל זה מוזר שדווקא העונה הרביעית שלא היה בה משהו כל כך מיוחד היא העונה שהתמכרתי איתה לסדרה אז אפילו בעונה שיחסית פשוטה יש הרבה דברים שאפשר לאהוב..

me LOVE Buffy:

u asked for it: אהבתי את העונות הראשונות, ואת העונות המתקדמות יותר, במידה שווה, בגלל שהתבגרתי תוך כדי הסדרה, בעונות המתקדמות יותר הדמויות עצמם מתבגרות, לא ישאירו אותם במתכונת אחת, וזה עוד אחד מהדברים שטובים בבאפי- היא מציאותית. לא המונית, ושומרת על הרמה שלה היטב, לא מנסה למכור בולשיט של החיים יפים וכולם ממשיכים הלאה ומחייכים. היא אולי על פני הגיהנום, אבל בבסיסה היא מטאפורית, והרבה דברים הם מטאפורים, וכשמשלבים את זה עם העולם המציאותי בתוך באפי, זה יוצר סדרה טובה. No such animals nowadays.. כמובן, ההומור השחור הנהדר, השילוב המצויין של השחקנים, האקשן וסצינות לחימה שלא מביישות את עצמם. נהנית מכל רגע של צפייה. ואל.

B a n j o

New member
כן ../images/Emo58.gif קטן תחילת 6

זה נכון בקשר להתבגרות עם הסידרה כשהיא התחילה הייתי בתקופת התיכון ועכשיו כשהם צריכים להתמודד עם חיים של בוגרים ועצמאיים כמו עבודה, לחיות לבד ולדאוג לעצמך. יותר קל להתמודד ולהזדהות עם הסידרה הזאת בניגוד לסדרות אחרות והסידרה גם לא מנסה למכור לוקשים, מה שיש זה מה שאתה מקבל, את כל האמת הקרה והכואבת בפנים, לא להכל יש סוף טוב. מי לא חשב שפתאום אמא של באפי תקום מהקבר והכל יהיה שמח ?

אני חושבת ש

לדעתי אני אוהבת באפי כי היא אחת הדמויות היחידות הנשיות החזקות והפימנסטיות המציאותית אני אוהבת שהכול משולב בבאפי מדרמה עצב קומדיה אקשן מתח פחד הכול איפלו מוסיקלי... ואני חושבת שאני נורא אוהבת שיש רמזים מהעבר על ההוה ומהעתיד על ההוה... אני גם רואה את עצמי בבכאפי אולי אני לא נלחמת בשדים אמיתים אבל יש לי מספיק כאלה בחים אני אוהבת לראות את ההתמודדות של באפי עם החיים כי היא מתמודדת עם הכול. אני אוהבת ביותר את קטע באפי ובנים כי הוא הכי מציאותי שיש וזה כל כך מזכיר לי דברים.. וגם שהסדרה מדברת עלינו לא כמו אל ילדים מפגרים כמו סדרות אחרות.. אני נמשכת לבאפי כמו אובססיה כי במשך הזמן זה גם הפך למהלך חיים...:)

ד י י ז י

New member
אני חושבת..

אני אוהבת מאוד את הסצינות הדרמטיות , יותר מהכל.. את כל הסיפורים שקורים לדמויות כמו שאמרו מקודם , הכל מתקשר , זה לא שכל פרק יש בעיה חדשה , שפותרים ב30 דקות והכל חוזר להיות נורמלי , אחרי זה כמובן ההומור השחור והבדיחות הקורעות שיש שם , וגם אני חושבת הדמויות שהן ממש אמיתיות והשחקנים שמשחקים אותם משחקים אותם מעולה , ותמיד אני מוצאת משהו שאני מזדהה איתו , ולכל דמות יש עומק וחשיבות , למשל ווילו היא לא סתם החברה הכי טובה של באפי , יש לה חיים משל עצמה , שלא סובבים את באפי (והם לא ספור זמני או משהו כזה..). יש כמובן גם את הסצינות לחימה , שאני אוהבת , אבל בכמות הנכונה.. לא יותר מדיי. וגם הכל ביחד - שזה מלא סוגי סדרות שצרפו ביחד ל42 דקות של הנאה.

אני הכי אוהב

את השנינות בסדרה. אין, אני מת על כל הבדיחות והשיגועים והניורוטיות של חלק מהדמיות והצחוקים על הערפדים ומה לא... לכן אני פחות אוהב את העונות החדשות כי הן יותר כבדות ודרמטיות, וכי הדמויות התבגרו באופן מפחיד...

B a n j o

New member
כן אבל

תחשוב על זה ככה כשהדמויות מתבגרות כמו בני אדם רגילים, הם הרבה פחות חופשיות (כמו מבוגרים). הרבה יותר מחוייבויות, דאגות ועוד שטויות שמחכות לי מעבר לפינה. אז אין פה נראה לי כ"כ מקום להרבה שנינויות כי אתה פחות שמח מאשר בתיכון, יש לך יותר על הראש

Buffy1

New member
אוקיי

סיבות לפי סדר אקראי:
ההתפתחות של הדמויות. אין אפילו דמות אחת שטוחה (טוב, ריילי...). הדמויות ממש מורכבות ומעניינות ומשתנות עם הסדרה יחד עם תהליך ההתבגרות שלהם.
הסדרה מפתיעה כל פעם מחדש. בגלל זה אני כל כך שונאת לקרוא ספויילרים. חשבתם שקורדי מתה? (בפרק Lovers walk) טעיתם! אנג´ל הוא דמות טובה? אח"כ הוא הופך לאנג´לוס. ג´יילס ספרן אנגלי וחנון? מתגלה אצלו עבר אפל. ספייק היה הביג באד של העונה השנייה? עכשיו הוא כבר חלק מהסקוביס ו... |סטאר| מתאהב בבאפי.
העומק של הסדרה, המטאפורות שבה. זאת לא סתם סדרת אקשן. השדים הם שדים פנימיים שנאבקים בהם ובעיות שונות בחיים. ההפיכה של אנג´ל לאנג´לוס מדומה לגבר שאחרי ששוכב עם חברתו הופך לרשע, הגילוי של באפי על היותה קוטלת לאמא שלה מדומה לבחורה שמגלה להורים שלה שהיא לסבית, הפרק "הש" מדומה כולו לחוסר תקשורת בין אנשים, ספייק לא מצליח לנשוך את ווילו ומדומה לאימפוטנט.
הבדיחות השנונות והמעולות!
הסצינות הדרמטיות שגורמת לנו לסיים עוד חבילת טישו, כמו התהוות 2, הגופה, המתנה, אני אזכור אותך...
סצינות אקשן מצויינות, שאולי זאת לא סיבה כל כך גדולה, אבל הסצינות בהחלט תורמות את חלקן.

WillowFreak

New member
הדברים שהכי מושכים אותי בסדרה...

נחלק אותן לנקודות :
הדבר הראשון שמשך אותי בהתחלה לסדרה היה כמובן ההומור השחור המצויין בה
הכתיבה המעולה. היא לא מזלזלת ברמת ה-IQ של צופיה.
זאת סדרה שגורמת לבנאדם שצופה בה להפעיל קצת הרבה את המוח ולא סתם לבהות במסך כמו זומבי. (ע"ע דוסון פיכס
)
אני אוהבת מאוד את כל המטאפורות שבה, איך שהשדים בה מיצגים שדים פנימים בחיים אמיתיים (וזה מה שאנשים שלא אוהבים את הסדרה פשוט לא מבינים וחבל)
הדרמה כמובן. הכל בנוי בצורה מושלמת, לא קיטשית (שוב ע"ע דוסון פריקס
) הסיפורים המרכזיים בנויים מהמון רבדים ומתגלים לצופה בהדרגה. סיפור שמתחיל בעונה אחת יכול להמשך על פני כמה עונות (לדוגמא: The gift) אך הוא לא נמתך כמו מסטיק.
המשחק. יכולת המשחק של כל השחקנים היא מהטובות שראיתי אם לא הכי טובה. בכל פרק הם צריכים להתמודד עם כמה סוגים של משחק ביחד (דרמה, אקשן, קומדיה) והם מבצעים הכל על הצד הטוב ביותר!!
כמו שחכמים ממני אמרו לפני - גדלתי עם הסדרה. התחלתי לצפות בה בדיוק כשהתחלתי את התיכון לכן מאוד הזדהיתי עם הנושאים "התיכוניסטים" שהיא טיפלה בהם. כמו כן גם כשהסתיים התיכון ובעונות המאוחרות יותר הסקוביז נאלצו להתבגר כך גם אני - יחד איתם.
אין אף סיפור שפתאום צץ משום מקום. כל דבר ודבר עד לפרט הקטן ביותר מתקשר לעונות קודמות. ושוב זו הוכחה ברורה לכך שבאפי לא מזלזלת באינטיליגנציה של צופיה (או ליתר דיוק מכוריה...
) כמו כן המון פעמים נשתלים רמזים לעתיד לקרות בפרקים או בעונות הבאות. אני פשוט
והפעם זה לתמיד

B a n j o

New member
שאלה ../images/Emo58.gif עונה 6 פרק 9 + סיום

אני לא זוכר איזה מהם. הפרק עם איימי שחוזרת. מעניין אותי אם ג´וס שמר את החזרה שלה במיוחד בשביל האירוע הזה (להפעיל את ווילו שאני יודע כי ספיילרו לי !!!) אושסתם הוא השאיר אותה בצורת עכברוש למיקרה ש... משהו ייקרה והיא תהיה ברזרבה ? בבקשה ! בלי ספויילרים, רק בקשר לפרק הזה (9) ולא לנתח מעבר לו בתשובות !

חייבת להגיד-

דווקא בתיכון נראה לי שדמוניות שנונות אבל יותר עצובות... נראה לי שכולם שכולם שם ובמציאות יותר מאושרים בקולג´ ווילו -לסבית מוצהרת ומכשפה מוצהרת באפי- יש לה זמן לעשות מה שהיא רצתה בלי מהל מעצבן זאנדר אין קולג´ והוא יותר מרוצה ממה שהיה בתיכון לא!? לדעתי השנינות נמשכת ואפילו מתבגרת ונהית מתוחכמת וטובה יותר...

נראה ככה.

כי הכל עצמאי, ואפשר לעשות מה שבא לך. אבל מצד שני, את בעולם, בחוץ, וזה לא כזה קל שם. בתיכון יש מסגרת קצת מגוננת (אולי משעממת ומעצבנת רוב הזמן, אבל עדיין.) ופשוט, אתה צעיר יותר, ואני חושבת שגם עם פחות דאגות מבקולג´.
לשישית: ס פ ו י ל ר
במיוחד את יכולה לראות את זה בעונה השישית.. לא הכל נשאר שלם.. ווילו וטארה נפרדות למשל, כל העניין עם באפי שצריכה להשגיח על דון, ועוד. ואל.

שלחתי בטעות לפני שרשמתי...:

אחלה סדרה ממכרה ו תמיד אפשר לסמוך על זה שכל פרק מעניין ומיוחד הם מתיחסים לפרקים קודמים.. כמובן, ספייק המקסים והסקסי שאין כמוהו... ווילו המדהימה שאין עוד דמות כמוה באף סדרה!!

למעלה