ניסיון בתעשייה

elimalka

New member
ניסיון בתעשייה

תוך דיפדוף בעיתון דרושים, אני רואה שהרבה משרות שקשורים לחשמלאים, מצויין: ניסיון בתעשייה. אבכן, מה אופי העבודה בתעשייה, במה שונה מחשמלאי מהשורה שעובד הרבה בבתים, חנויות, עסקים, וכדומה..

cdm11

New member
המתחים והזרמים

וכן גם מערכות בקרה עם בקרים . הזרמים והמתחים בתעשייה יכולים להיות גבוהים מאוד וגם נמוכים ביחס לחשמל במקומות שציינת גם אופי ההעבודה

lekner

New member
חשמל בתעשיה מתייחס בד"כ

למערכות חשמל בעלות לוחות פיקוד מערכות משאבות מנועים מערכות מיזוג בבתים חנויות וכיו"ב החשמלאים מחליפים מנורה מפסק ומושכים כבלים כמעט לעולם לא יוצא לעבוד בלוחות פיקוד כגון הגברת לחץ התנעות רכות ממירי תדר התנעות כוכב משולש וכו... ובטח שלא לתכנן ולקרוא תוכניות כאלה בעיקרון לזאת הכוונה כמובן גם כמו שהוזכר בקרים מתוכנתים ידע בתכנון ושליטה בדיאגרמות סולם יתרון רציני

elimalka

New member
הבנתי...

אם כן איך אפשר לרכוש את הידע הזה, את זה לא למדתי בבית הספר :)

lekner

New member
הבעיה היא שאת הידע הזה רוכשים

בתעשיה נכון יש פה מילכוד איך יהיה ניסיון אם לא יקבלו אותי בלי ניסיון הרעיון הוא לנסות להכנס למפעל בתור עוזר חשמלאי או חשמלאי זותר ולא לחפש את המישרות לחשמלאי ראשי או ראש צוות וכו.... במידה ויש לך ידע בחשמל וראש פתוח אתה יכול למצוא מקום ולאט לאט ללמוד העניין הוא גם עם מי אתה עובד אתה יכול להכנס למקום שהחשמלאי חושב שהוא מהנדס פצצות אטום ולא ללמד כלום לי למשל היה חשמלאי שהיה אחלה בחור אבל לעולם לא תכנן כלום בפיקוד הוא היה אלוף בחשמל בתים (מפסקים השחלות וכיו"ב) ישבתי איתו שרטטתי איתו בסוף הוא החליף לוחות שלמים של חדרי מכונות לימדתי אותו בקרה, מיזוג אויר וכמעט כל מה שאני ידעתי לכן אתה צריך לחפש מקום בתעשיה או בחברה שנותנת שרותים לתעשיה, מפעל לוחות פיקוד וכדומה. בכל מקרה בהצלחה בכל אשר תפנה

cdm11

New member
אם אתה הנדסאי

אז יש לך בעיה כמו שלי בד"כ אנשי חשמליה בתעשיה הם מוסמכים או ראשיים ,והם מפחדים מאוד על "הכיסא" שלהם מאנשים משכילים.במיוחד שתוך שנתיים בתעשיה אתה עובר אותם בדרגת הרישיון.אני סובל מהבעיה כבר שנתיים אבל צריך להמשיך לחפש ולא להיתיאש.

תגובה

זה לא בדיוק מדויק שאני למדתי חשמל בתיכון וגם בקורס מוסמך בתיכון , למדנו את רוב מעגלי הפיקוד למנועים וגם ביצענו אותם בפועל וגם למדנו בקרים מתוכנתים ודיאגרמות סולם . העניין הוא ששם מלמדים את כל זה כמו תוכי בלי לעצור לרגע ולחשוב איך מתכננים . מה שאני מציע לך בתור התחלה קח כמה ספרי לימוד ותקרא את כל התאוריה המעמיקה בנושאי מנועים וסוגי התנעות ,ותעיין בספר לימוד שבו מופיעים כל מעגלי הפיקוד , תעיין בכל מעגל ותנסה להבין אותו לעומק תעבור על הספר כמה פעמים ,ובמידה ותפסת את הרעיון תנסה לבנות כל מעגל המופיע בספר לבד עם עצמך ,ותוסיף לעצמך עוד כל מיני תכנון של מעגלי פיקוד שונים ולפי דעתי זה מאוד יחזק את הידע שלך בפיקוד . כמובן שאין כמו הנסיון ,אבל שתגיע למקום עבודה חדש תוכל לפחות להגיד שיש לך מעט ידע בפיקוד .

בהחלט

1. מבוא למערכות המרה ובקרה של משרד החינוך . יש שני חלקים עוסק בעיקר בתאוריה הפנימית של שנאים מנועים וגנרטורים. 2. מערכות הספק של משרד החינוך , עוסק בהרבה תחומים של חשמל ובניהם הסברים על שיטות התנעה . לגבי הספר עם מעגלי הפיקוד זה קצת בעיה תנסה להשיג מחבר או לבדוק בחנויות , בזמן שאני למדתי אז בית הספר עשה לנו במיוחד ספר כזה עם כל מעגלי הפיקוד .

lekner

New member
יש לי חוברת של שרטוטים

השגתי אותה לפני כמה שנים הקטנתי אותה והיא נכנסת לכיס אני אשתדל לסרוק אותה בקרוב ולהעביר לחבר'ה שרוצים יקח לי כמה ימים שאתפנה הסורק שלי דפוק אני יעשה קובץ אחד RAR תקפיצו הודעה לפרטי עם אימיילים

shoulhadida

New member
חוברות של האונברסיטה הפתוחה.

בשוק בכל חנות ספרים שעוסקת גם במשומשים. ישנם חוברות של האונברסיטה הפתוחה. ניתן להשיג שירטוטי מעגלי פיקוד ובקרה. וכן ישנם חוברות תרגול של בנית מעגלים מיוחדים. למשל הפעלת מחסום מבוקר. הפעלת משאבות עם התניה או לפי סדר. וכו בהצלחה. שאול

shoulhadida

New member
קורסים יעודיים או ספקי בקרים.

לגבי בקרים מתוכנתים בכל רשת אורט המלמדים את הנושא יש חומר יעודי לגבי הבקרים הנלמדים. בשנים האחרונות רוב ספקי הבקרים ונציגהם בארץ מספקים עם רכישת הבקר חומר בעניין. היום תיכנות הבקר פשוט ובעזרת חלונות ציורים ומטלות אין צורך בסולם שנלמד בעבר. ישנם בקרים שבצג וללא מחשב אפשר להפעיל מספר צרכנים לפי זמנים ובעזרת חיווי טמפרטורה מפלס וכיוצה בזה. בקיצור מעניין. שאול

lekner

New member
HMI זוהי לא שפה אלה סביבת עבודה

בכל שפה ניתן לתכנת ולעבוד ב HMI בד"כ התיכנות הוא בדיאגרמות סולם או שפת C כמו כן היום ניתן לתכנת בממשק HMI הVB ושפות אחרות בעבר HMI היה נקרא MMI אך בגלל שיוויון הזכויות בין גברים לנשים שינו את השם HMI=HUMEN MACHINE INTERFACE ממשק אדם מכונה MMI=MAN MACHINE INTERFACE ממשק גבר ומכונה מ גבר שינו לאדם

topt1

New member
C שפה קלילה מאוד...

לי לפחות קל הרבה יותר לעבוד עם C מאשר עם דיאגרמות סולם...

באיזו תוכנה נוח לשרטט דיאגרמות סולם

? הכוונה היא רק לשרטט ולא לערוך סימולציות למיניהן..

למעלה