ניסוי בעכברים

ניסוי בעכברים

http://news.walla.co.il/?w=//680967 אם אתם הייתם האנשים שמחליטים אם לאפשר לניסוי לצאת לפועל, מה הייתה דעתכם בעניין? תשובות מנומקות בבקשה :)

T r i v i n

New member
באמת, למה לא?

אפילו אם העכבר יקום ויגיד "שלום אני מיקי"... מה כל כך נורא בזה?

שלום, אני פינקי...

אני אנסח את השאלה אחרת... אילו הגבלות הייתם מציבים לניסוי הזה?

אני? שום הגבלה.

קודם כל לא הבנתי על מה מדובר בכלל. מה שמתואר בכתבה בלתי אפשרי. שנית, ההגבלות על ניסוי ביוטכנולוגי צריכות למנוע יצירת בעל חיים בעל מודעות עצמית, או פגיעה בו. לכן אני הייתי מונע ניסויים בקופי אדם.

פעם חשבו שהנדסה גנטית זה בלתי אפשרי

אז אולי פרוייקט כזה דווקא כן אפשרי. אם לא יהיו מגבלות על הניסוי, איך תהיה בטוח שלא יווצר מצב כפי שמתואר בכתבה? עובר אנושי כלוא ברחם של עכברה...

מפני שמה שנותן למח האנושי את

היכולות שלו, זה לא ה-DNA של תאי העצב שבו אלא הארגון שלהם- ואי אפשר לדחוס מח אנושי לגולגולת של עכבר. מה שה-DNA קוסע זה את מבנה המח. ופעם גם חשבו שלרבע את המעגל זה בלתי אפשרי. וגם לחלק כל זוית ל-3 חלקים באמצעות סרגל ומחוגה.

אני לא חושב שהבנת את הניסוח...

הכוונה הייתה ליצור עכבר ש-100 אחוז מהמוח שלו הוא מרקמת תאי מוח אנושי.

הבנתי היטב.

ישתילו לו בשלב עוברי תאי מוח אנושיים? אז אם יחיה, יהיה לו מוח של עכבר עם DNA אנושי.

T r i v i n

New member
לפי דעתי...

אם העכבר יתחיל לפתח התנהגות אנושית או יראה סימנים כלשהם שמעידים על כך שיש לו רגשות של בן אדם צריך יהיה להתיחס אליו ביתר עדינות מאשר לעכברי מעבדה אחרים.

Wolverchenus

New member
כפי שנאמר למעלה,

זה לא מה שאמור לקרות. המוח האנושי לא שונה ממוח עכברי בגלל הDNA שלו אלא בגלל הסידור שלו. מוח אנושי מסודר בצורה של מוח עכברי יהיה מוח שחושב כמו עכבר אבל "עשוי" מבנאדם. אם זה היה קורה כך שגם ההתנהגות האנושית כביכול תועבר, אז מאחר ואין מספיק מקום לכל הגודל של המוח האנושי יצא לנו מוח אנושי מפגר שלא מסוגל לתפקד. נחיה ונראה.

למעלה