ניסויים עם Shellac - דילול Denatured Alcohol

rolibark

New member
ניסויים עם Shellac - דילול Denatured Alcohol

השגתי פתיתיי שלאק ואני מנסה את הפיניש הזה. כתוב בהוראות שיש לדלל את הפתיתים עם Denatured Alcohol מה הכוונה ? זה לא תערובות אלכוהול או טינר רגילים שקונים בטמבורייה השכונתית ?

yerets

New member
Denatured Alcohol

זהו למעשה אלכוהול תעשייתי שאינו ראוי למאכל. למעשה כל אלכוהול טהור מתאים לדילול שלאק, אלא שאלכוהול למאכל הוא יקר באופן משמעותי. ניתן להשיג אלכוהול בחנויות שמוכרות ציוד לצבעים, אני רכשתי בעבר בסהר סרבניק בתל-אביב.

Ron 99

New member
ניתן להשיג בכול טמבוריה: זה ניקרא

ספירט לבן ( יש גם כחול). כפי שהסביר קודמי זה ספירט רגיל בתוספת רעל כדי למנוע מאנשים לשתות אותו.

zvika f

New member
בהצלחה רבה

כדאי לך גם להצטייד בוולטרן ג'ל או ב-bengay בעבור התכווצויות השרירים בידיים

rolibark

New member
למה התכווצויות ?

הבנתי שההמלצה למתחילים עם שלאק היא דילול ביחס 1:8 (יישום קל יותר על חשבון זמן ייבוש ארוך יותר).

zvika f

New member
יישום שלאק

מה שנקרא בעבר פוליטורה נעשה ע"י עטיפת פיסת צמר גפן בבד כותנה,טבילה בנוזל שהכנת ואז שפשוף ושפשוף ושפשוף ושפשוף עד קבלת שרירים או התכווצויות בידים

yerets

New member
לא מדוייק - זה נקרא French Polish

הישום של פיסת צמר גפן עטופה בבד כותנה - זה משהו קצת אחר. זה נקרא French Polish והחומר שמורחים הוא שלאק מעורב בשמן. שלאק טהור ניתן למרוח בעזרת מברשת, למרוח עם מטלית, ולהתיז בעזרת ציוד מתאים.

yulevi

New member
צביקה,../images/Emo269.gif טעית כי לא ראית איזה../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

שרירים רון קיבל מהשלאק

Ron 99

New member
צביקה: אולי אני ניראה לך ביריון

אבל התחלתי להשתמש בשלק ( פוליטורה) לא מזמן והתוצאות יוצאות מין הכלל. העבודה היא הרבה יותר פשוטה ממה שנידמה. רק צריכים את הטכניקה הנכונה והשלק הנכון. לגבי היחס, צריך לבדוק אבל נראה לי שהשתמשתי ב 1:4 אבל זה עיניין של הדפה אישית כפי שכתבת יחס לזמן יבוש וגם לכמות השכבות.

rolibark

New member
שלאק == פוליטורה הישנה והטובה ?

חידשתם לי, חשבתי שהשלאק (של ימינו - ובכל אופן זה הנמכר בחנויות כמו ROCKLER או LEE-VALLEY) עשוי מהפרשות של חיפושית מסוימת, ובעוד שהפוליטורה הישנה והטובה עשוייה משרף טבעי. בכל אופן - אשמח אם מישהו יאיר את עיני בלינק לאינפורמציה על שיטות וחומרייי פיניש טובים - ( לא צבעים !). חיפשתי כאן בפורום ולא מצאתי ...

yulevi

New member
רולי במקביל

כל קישור מעניין שתמצא תעביר אלי כדי לשמור אותו בקישורים

yoavliberman

New member
שלאק הוא לא פוליטורה, הוא.. חומר שמופק אכן מה

שלאק הוא לא פוליטורה, זהו חומר שמופק אכן מהפרשות של חרקים המשתמשים בו להגנה על ביציהם. בשלאק משתמשים להרבה מתרות ובינהן גם להכנת תמריק שלאק הניקרא בארץ ובמקומות אחרים (איטליה למשל) פולטורה. כמו שנכתב כאן קודם כדאי לקרוא את המאמר של יואל מוסקוביץ' בTools for Woorkign Wood כדי להבין טוב יותר את תהליך המסת השלאק באלכוהול או מטנול. אגב מעולם לא שמעתי על פוליטורה שעשויה משרף טבעי בלבד. אלא אם מדובר בציפוי מיוחד שמכיל שלאק ושרף והשכיח אצל בוני כלי מיתר?

zvika f

New member
לא הייתי מאמין

אם היית מספר לי שאתה משתמש בשיטות גימור של המאה ה21-מברשת שמוש בכלי עבודה ידניים=פוליטורה

yulevi

New member
צביקה ../images/Emo6.gif../images/Emo3.gifככה זה כשרחוקים מה...

ציויליזציה,וחיים בתוך נוף ההרים,לא ברורים לכם דברים כשאצלינו סובלים מזה,לנו אנשי הציויליזציה יש שכנים שמטרידים אותנו כל פעם ששומעים כלי חשמלי
,יש לך מקום לשכנה שלי,היא מאלצת אותי לעבור לכלים ידניים,אפילו המלטשת מפריעה לה

rolibark

New member
יהודה - האם יש חוק מונע הפעלת נגרייה חובבים ?

באזור מגורים, בשעות יום מקובלות - נניח 9 בבוקר עד 2 אחה"צ ? והדגש הוא על נגרייה חובבת (לא עסק) !, וכשיש מערכת שאיבת אוויר רצינית (אתה לא פולט אבק/נסורת לסביבה !).

yulevi

New member
אין חוק האוסר

כל זמן שזה לא לצורך עסקי,אבל לפעמים יש שכן שהוא קרציה

למעלה