ניסויים בבני אדם

אסור3

New member
ניסויים בבני אדם

זוכרים שכולם פה ממליצים להתנסות ולראות מה קורה ומה ההרגשות שלך דרך ניסוי?
גם אני ממליצה את זה..
אז התנסתי קצת
, וזה עדיין מבולבל הכול..
זה מסתדר מתישהוא?
איך היה הניסוי הראשון שלכם? עזר בגיבוש זהות? אחרי כמה זמן?

מקווה שזה ירגע מהר ואבין כבר מה אני רוצה מעצמי..

אה... לא זכור לי שהמליצו "להתנסות" פה

אני זוכרת שממליצים להיזהר ולא לעשות שום דבר מנוגד לתחושה או הרצון האישי שלך. או מה שנקרא "בחירה חופשית" ולא "כפייה".

אז, במה מדובר?

אסור3

New member
בלי עבודות כפיה.. זה בהסכמה

אבל עדיין לא בטוחה מה זה. כלומר, מה דעתי בעניין.
ידיד שיש בינינו קצת מגע. זה גורם לי לרצות חבר, שיהיה מישהו שיותר מתאים בשביל לגלות איתו דברים עלי.. למרות שאני מתחילה לחשוב שאני רוצה מישהיא, אבל זה יותר קשה למצוא.. למרות ששניהם דורשים מאמץ חיפוש..

אה. גם אני ניסיתי.

פעם אחת עם בחור דתי (קיוויתי שלא יגיע לקטע מיני מהר וכך אוכל להכיר אותו ולתת בו אמון קודם ולכן הסכמתי לצאת איתו. מה שהיה טעות).
זו היתה נשיקה (לא על השפתיים). הנשיקה עצמה הרגישה נחמד. אבל הסיטואציה בכלליותה לא. כי הרגשתי שמשהו לא בסדר (מוזר שאפשר להפריד בין שני הדברים ככה XD ). שהבחור הזה רוצה ממני משהו שאני לא רוצה לתת. אז אחרי זה העפתי אותו לקיבינימט והפסקתי לתקשר איתו. כנראה מה שקרה באמת זה שאילצתי את עצמי לסיטואציה הזו (כמו שאומרים: "תזרמי, כי לא נעים מהבחור"), וכשזה קורה לא באמת מ"רצונך החופשי", אז התגובה הפיזית והנפשית אח"כ היא כאילו הותקפת מינית (למעשה, "אנסתי" את עצמי XDDD ).

אח"כ כשיצאתי עם האקס שלי (לאורך שנה). איתו כבר היו לי את הכלים להגן על עצמי גם בסיטואציות מורכבות כמו זוגיות וגם הייתי באמצע הטיפול של "מגע בטוח". אז כבר הבנתי שאסור "לזרום בגלל שלא נעים מהבן זוג". זו שגיעה עצומה שמובילה לפגיעה עצמית.
צריך להתנהג בבגרות ובאחראיות ולשים את הקלפים על השולחן, לציין את התנאים שאיתם את מוכנה לקיים את הזוגיות. מה את מוכנה לנסות וכמובן שהכל יהיה בשליטתך (בעולם שבו את חיה במסר שגופך הוא נחלת הכלל, יש חובה להחזיר את השליטה והזכות לגופך) - אין שום מצב שהבן זוג יעשה משהו ללא רשותך המלאה.

הבחור, באמת מקסים. הסכים לכל. התנאי שלו היה שהוא מצפה שבסופו של דבר הוא יקבל את המין - כי ככה הוא רואה זוגיות. אחרת, אני לא שונה משאר הידידות שלו.
סבבה (לא משנה שלא הסכמתי איתו על זה. אבל זכותו המלאה).

אז החלטנו שהזוגיות בנינו תהיה ניסיון. ברגע שארצה לנסות משהו בעניין המגע, אבקש ממנו רשות והוא ישתף פעולה במידה וזה יתאים לו.
זה לא צלח. ונפרדנו אחרי שנה.

המסקנות שהגעתי אליהן מכל הניסיון הזה היו:
1. אני אוהבת נשיקות על הלחי (במיוחד לתת). לגברים (אני כנראה הטרו-רומנטית).

2. אני אוהבת להחזיק ידיים (לצערי במדינה שלנו מתחילים להזיע מהר ואז זה נהיה וואחס)

3. מהטיפול במגע המטפלת ואני הסקנו שאולי אוהב יותר מגע (כמו חיבוקים ואולי גם מגע באיזורים יותר "רגישים" כמו הבטן) רק מול בן זוג רומנטי שבאמת אבטח בו (באקס בטחתי רק עד גבול מסויים. מהסיבה שהוא ציפה בסוף למין).

4. מגע רעוע ולא בטוח כמו: "מישוש", "דיגדוג", "רעד" וכו'. זה מגע שאני סולדת ממנו שגורם לכל הפיוזים שלי לעלות.

5. על מנת לאפשר לי באמת לחקור ולהתנסות במגע, אסור בתכלית לצפות ממני בסוף ל"משהו". אני לעולם לא אשתף פעולה אם יגידו לי "הנה תנסי, אבל אני מצפה שתצליחי בסוף". לא רק שזה לא יקרה. אני (כמעט) בטוח אכשל.
פסיכולוגי או לא. זו "טראומה חברתית" שחוויתי כשהתחילו לצפות ממני ואח"כ חטפתי מבטים של זילזול ולעיתים אפילו סוג של מיאוס ברגע שנכשלתי.

אנשים יודעים לשפוט אחרים רק על סמך התוצאה. לא אכפת להם איזה גיהינום או השקעה אחרים עוברים בתהליך עצמו.
ולכן, הבנתי, שמי שיבוא אלי בציפיות, אני אומר לו יפה "ביי ביי" וניפרד כידידים (אחת העובדות שאני מאוד אוהבת לשהות במחיצת הטרול שלי, זה שהוא מעולם לא בא אלי בציפיות, כמו שאני לא באה אליו).

אז לא מתאימה לי גישת הציפייה. כי לעיתים, אני בכלל לא שואפת להצלחה אלא אני רוצה לחוות את התהליך עצמו (שהוא הרבה יותר מעניין, תכלס), ורוב האנשים לא מבינים את זה בכלל, כי האגו והכבוד זה מה שמניע את רוב האנושות - ולכן מחנכים את הדור הצעיר ל"ניצחון" ו"הצלחה" במקום ללמידה, חכמה ורכישת ניסיון חיים וקבלת כישלון ודרך לימוד במקום כ"משהו שלילי".

כמו שאומרים למי שלומד תכנות: "מתכנת שעשה תוכנה בלי באגים, זה מתכנת שלא יודע כלום בתכנות"

(סליחה על מגילת ההרפתקאות והניתוחים הפסיכולוגיים XD)

Brombit

New member
המתכנת

אם כל התוכנות יוצאות טובות, זה לא משנה שהוא לא יודע כלום

ואת זה אני אומרת כי אין לי נסיון חיים. וזה כי אין לי חיים

טוב, יצא לי להיכשל כמה וכמה פעמים. אבל לא הוצאתי מזה כלום.

לא. אם מתכנת יגיד שאין באגים

בתוכנה שלו - אף אחד לא יאמין לו. ולא רק, אף אחד לא ירצה להעסיק אותו.

Brombit

New member
שיבדקו את התוכנה :)

גם אם הוא אומר שיש בעיות, צריך לבדוק...

queen helen

New member
טוב שעבר טוב!

אצלי הניסוי האחרון הסתדר בראש עם הזמן, ואני אפילו מתחילה לשכוח ממנו.
היתכן שלא הסקתי מסקנות?

בכולופן - מצטרפת למה שהמבורגר כתבה - ניסויים זה סבבה, כל עוד זה נעשה ממקום של רצון שלך, ולא לחץ של אחרים.
אנחנו בטח שלא נמליץ לנסות דברים כל עוד לא מרגישים לגמרי שלמים איתם.

אסור3

New member
מקווה שטוב, לפחות לטובה..

ואוו, זה מסקרן מה זה היה, אם את רוצה לשתף..
מה הסקת מזה? לגבייך?

אני בוחנת מה אני רוצה. בנתיים טוב.
דווקא אני לא בטוחה שצריך לעשות ולנסות כול מה שרוצים, כי לפעמים זה לא מתאים למקום לאנשים ולרגש.
אז אני אנסה לבדוק מה הרגשות שלי ומה מתאים להם.

queen helen

New member
האמת, שהתכוונתי לשתף

אבל כולם שיתפו בחוויות שלהם, אז אני אשאיר את שלי לעצמי (נכון לכרגע).

orald

New member
ניסויים זה סבבה...

במיוחד אהבתי את הקלאסיים של מנגלה.

וברצינות, בלי קשר לא-מיניות, כמו בכל תחום בחיים, מה שהמבורגר וקוויני אמרו.

מקמיקא

New member

אני אישית בעד ניסויים - למרות שכמו שאת ואחרים כבר ציינו, חשוב לשים לב לא לחצות את הגבולות שלך, ולוודא שאתה עושה הכל למען עצמך ולא למען אחרים (משפחה, החבר/ה, וכו').

אני גם שמח שהניסויים שלך עברו בהצלחה - אותי לפחות זה תמיד מעודד כשאני לומד יותר על לאן אני יכול להגיע

אצלי הניסויים השונים בהחלט עזרו בגיבוש הזהות. אחרי הכל - השיטה המדעית קובעת שאי אפשר להסיק מסקנות ללא ניסויים

חלק מהמסקנות הסקתי מיד עם המעשה, חלק הסקתי לאורך הרבה ניסויים, חלק הסקתי בדיעבד, וחלק אני מסיק עד היום. מה שחשוב זה לא להשלות את עצמך ולנסות להסיק מסקנות ממה שהרגשת, ולא לנסות להחיל את מה שאת רוצה להרגיש על מה שקרה (דברים שקרו לי).

אולי בדיעבד אני צריך יותר ניסויים, כי אני מתחיל לנתח יתר את אלה שכן עשיתי... אבל לי קשה להשקיע את עצמי בדברים האלה. אם לך יש את הסבלנות - אני בהחלט חושב שאת צריכה, ואת צריכה גם לחלוק את המסקנות שלך איתנו

(לא פספסתי את העובדה ששאלת אותנו מה היו המסקנות שלנו ולא סיפרת מה היו שלך!)

מקמיקא! דרלינג! איפה היית?!?!?!?!

אנחנו מתגעגעים אליך! למה אתה לא בא למפגשים!
אתה לא אוהב אותנו יותר!

למעלה