נינג'יטסו

יניב100

New member
נינג'יטסו

התאמנתי בניג'יטסו במשך כמה שנים והגעתי לחגורה כחולה. התאמנתי אצל נימרוד ואיתי גוברין עד שהוחלט על סגירת החוג. בנתיים הספקתי להפצע (ללא כל קשר לספורט) ואני סובל מפריצת דיסק בגב. שאלותי הם: 1.האם יש אפשרות לחזור ולהתאמן בנינג'יטסו למרות הפציעה.אם כן איפה והאם כדאי להתאמן בשיעור פרטי ולא בקבוצה. 2.במידה ולא מתאפשר לי עקב הפציעה להמשיך באומנות זו על איזה אומנות לחימה הייתם ממליצים ? האם אייקידו בא בחשבון ? תודה

Fuckin Angel

New member
בתור אחד שניסה....

תראה אני מבוגר מי יודע מה אבל ניסיתי דיי הרבה אומניות שלחימה בנייהם : ג'יו-ג'יטסו, קארטה קיוקושינקאי, קיקבוקסינג, איגרוף תאילנדי ונינג'יטסו. מהנינג'יטסו הכי נהנתי והרגשתי איך ה"תורה" מפתחת אותי גם רוחנית ולא רק פיסית כמו כל הנ"ל. אני במקומך הייתי הולך על נינג'יטסו - הכי מספק מהרבה בחינות, תסלח לי אם אני טועה אבל אתה כבר לא ילד ולא מסוגל להתאמן בכל האומנויות הפיסיות יותר. אני התאמנתי תקופה קצרה אומנם אבל אצל אילן גטניו שאני חושב (אני אומר חושב כי לא בדקתי אחרים שהוא 1# בארץ) הבן פשוט מדהים לך אליו אם תרצה כתובת אני אתן לך בפרטי ד"א המכון נמצא במרכז.

יניב100

New member
אשמח לקבל את הכתובת ודבר נוסף

אולי ממה שכתבתי משתמע שאני אדם מבוגר ,אבל אני רק בן 21 עדיין צעיר.

Palm tree

New member
פריצת דיסק בגיל כזה צעיר?

איך זה ייתכן? ואם אתה כזה צעיר, אז בניגוד לאנשים שמקבלים את הפציעה בגיל מבוגר עקב שחיקת סחוס וכדומה, אולי יש סיכוי לשיקום ואפילו החלמה מלאה?

פריצת דיסק ואימון בנין ג'יטסו

אילן הוא מורה וותיק ומכובד ואם אני לא טועה אז המורה שלי, יוסי, היה עוזר מדריך בקבוצות שלו לפני די הרבה שנים. לגופו של עניין, אל תמהר להתאמן לפני שתתייעץ עם רופא, עדיף רופא ספורט אבל גם אורטופד עם גישה מתאימה יכול למנוע ממך טעויות. לא כתבת באיזו שלב נמצאת פריצת הדיסק שלך והאם היא אובחנה על ידי c.t או לא. אם כעת אתה לא סובל מכאבים אז בהחלט אפשר לחשוב על אימון בנין ג'יטסו או בשיטה אחרת. אני יודע שאצלנו בארגון, יש מספר אנשים שמתאמנים לאחר פריצת דיסק. כמובן שכולם אובחנו על ידי רופא ונעזרו בכך שכמה ממדריכי הארגון, פיזיוטרפיסטים מאוד מנוסים, כתבו להם פרוטוקול אישי לשיקום. קשה לי להמליץ עלינו, גם בגלל שיש בכך טעם לפגם וגם בגלל שהאימונים פיזיים מאוד. אילן, ששייך לארגון בוג'ין קאן ולא לשלנו, נשמע כמו בחירה טובה. אבל אם אתה מתעניין תוכל להתבונן דרך האתר שלנו בשיטה ובדרך הלימוד שלה.

יניב100

New member
לגבי יוסי שריף

שמעתי עליו רבות. בזמן שהתאמנתי היה אחד שהתאמן בשני המכונים גם בשלו וגם בשלנו והוא סיפר שהבן אדם יודע גם איך להביא אדם בן 60 לתפקוד מעולה בלי לגרום לו נזק. לגבי הפריצה איבחון ע"י CT ו- MRI פריצה בגובה L4-L5 עם הצירות התעלה. L5-S1 בלט דיסק. בשלב זה איני סובל מכאב למרות שסבלתי תקופה ארוכה מכאב והשתקמתי ע"י שחיה. לגבי פיזיוטרפיסטים הייתי רוצה לדעת איפה ניתן מצוא מומחים כמו שהזכרת. לפני מס' שבועות היתה כתבה על אורן סמדג'ה והוא סובל משלוש פריצות דיסק,אבל יש לו פיזיטרפיסט מעולה ותראה מה הוא היום. מה לגבי אילן מה שונה השיטה שלו ואיפה הוא מלמד?

בודוקאן

New member
על דיסקים ומנגינות...

ראשית, אצטרף כמובן לעצתו של מיקי, שיש בכל מקרה להיועץ תחילה ברופא, ועדיף אכן באחד שמתעסק בספורט. לא כל מי שמומחה בעמוד שדרה, רגיל גם להתעסק עם ספורטאים. שנית, אוכל להוסיף לך מניסיוני האישי, לצערי. לאחר פריצת דיסק מותני, נחתי שבועות בודדים, וחזרתי לאימוני ג'ודו. בערך חודש התרכזתי אך ורק בעבודת קרקע. אימונים אלו מאוד עזרו לי להחלמה. לאחר כל אימון כזה חשתי בהקלה, הן בגו והן בתחושות הנימול ברגל (היתה גם כף רגל צנוחה שלא הפריעה לי כל כך והסתדרה תוך כארבעה חודשים). תוך זמן קצר חזרתי לאימונים מלאים גם בעמידה, ומאז חלפו כבר יותר משש שנים. לא סבלתי יותר מהגו התחתון, ואני גם חושבת ששרירי הגו שהתפתחו עם הזמן מהווים הגנה טובה. יש גם סיפור מוכר על משה פלדנקרייז שהיה מייעץ לעסוק בג'ודו לאנשים עם בעיות גו. ידוע לי על עוד ג'ודוקא שעברו תהליך דומה, אבל גם סביר להניח שתשמע על כאלו שהניסיון שלהם שונה. אלא שכידוע יש לנו בעמוד השדרה יותר מדיסק אחד, ולפני כשלושה חדשים עוד אחד מצא את דרכו החוצה, הפעם בצואר. זה כבר סיפור שונה ויותר מסובך. בינתיים, חזרתי לאימונים לאחר כחודש מנוחה, אבל אני נמנעת מעבודת קרקע וגם חוסכת בנפילות. אני בהחלט יותר סלקטיבית בבחירת בני זוג, והחברים שלי יודעים את המצב ומבינים זאת. אני מאמינה שעם הזמן אשוב לאימונים יותר מלאים, אבל בזהירות יתר. אני מציינת שלכל אורך הדרך התיעצתי בקולגה מומחה לעמוד שדרה. הרעיון המרכזי הוא שלדעתי ניתן בהחלט להתאמן, עם הפיקוח המתאים ועם המודעות והזהירות שתמיד נדרשים. מה גם שאיני מתעסקת כלל בפאן התחרותי. כל זה נכון בתנאי שהסכין לא ביקרה בגו, כי זה משנה את התמונה, אבל בזה אין לי ניסיון. (עינין של יציבות וכד', מיקי ודאי יודע על כך יותר ממני...) בהצלחה.

שי רגב

New member
לעניין סכינים ודיסקים...

לאבא שלי היתה פריצת דיסק רצינית לאללה, לא מזמן (לא מהג'ודו, זה מהרמת שקי גופרת-אלגן, כ"א 50 ק"ג, ועוד עבודות שהיום עושים רק התאילנדים...
). השיטה "הרגילה" היא ניתוח, אבל ידוע שיש בכך המון סיכונים, לפיכך הוא העדיף לעשות "שאיבה": שיטה חדשה, שע"י החדרת מזרק לבין החוליות הפגועות - שואבים את הסחוס. העסק הצליח (והחולה חי, מרים ונושם!). אם אתה זקוק לניתוח - מומלץ לברר על שיטה זו. בהצלחה ותהיה בריא!

יניב100

New member
גם על זה שמעתי

הבעיה היא שזה לא מתאים לי הייתי בהתיעצות עם מס' פרופ' וכולם פה אחד אמרו שזה לא מתאים לסוג הפריצה שיש לי. קטונתי מליהיות רופא ולכן אין ברירה ולהאמין להם. ניתוח הוא אופציה אחרונה.

Yin

New member
על דיסקים ופריצות

הנושא של פריצות דיסק עלה כאן מספר פעמים, וכיוון שמסתובבים כאן כמה רופאים אשאל מספר שאלות? : 1. למה פורץ דיסק? והאם הסיבה שונה באזורים שונים של עמוד השידרה? 2. האם לסיכוי לפ"ד יש קשר לאומנויות לחימה? מאילו תנועות/הרגלים עלינו להיזהר? 3. זה קורה גם לאומני לחימה/ספוראטים פעילים - האם תחזוקת גוף שכזו לא אמורה למנוע פ"ד? 4. אחרי שפורץ לו הדיסק - מה ניתן לעשות באימונים ומה לא? זהו לבינתיים. תודה, עדי

"פריצת דיסק"

שלום רב, לאור הפניה של הדוב והלבן מעט חומר על... צניחת דיסק בין-חולייתי ("פריצת דיסק") התבלטות של החומר הפנימי של דיסק בין-חולייתי, דרך הציפוי הסיבי החיצוני שלו, שגורמת ללחץ על שורשי עצבים סמוכים, רצועות ומבנים אחרים. לעיתים קרובות זוהי תוצאה של סיבוב או כיפוף פתאומי של עמוד השדרה. לחץ על שורש עצב גורם לסכיאטיקה, ובמקרה חמור עלול לגרום נזק לתפקוד העצב, שמוביל לאובדן תחושה, חולשת שרירים או אובדן החזר גיד. הטיפולים המערביים כוללים מנוחה, מניפולציה, מתיחה ומשככי כאב. אם הטיפול נכשל, כורתים את החלק הבולט של הדיסק. לגבי התחום של הרפואה האלטרנטיבית, ניתן לדעת ולהבין את הגורם לפריצת הדיסק רק לאחר תשאול מקיף והכרות עם האדם עצמו. השאלה היא למה האדם היה צריך זאת בחייו? כיצד המחלה משרתת אותו? לרוב פריצות הדיסק הן בחוליות הגב התחתון L5 L4 S1 האם לפ"ד יש קשר לאומנויות לחימה? בדיוק כמו שיש סיכוי לפ"ד לאחר קניות בסופר. המחלה "ניבחרת ע"י האדם" ולא שהאדם חולה בגלל סיבה כזאת או אחרת יש מחלה. ניתן בהחלט, במצבים שונים, ואפילו חריפים, לעזור לאדם ללא צורך במשככי כאבים קשים ו/או התערבות נתוחית, וזאת ע"י טיפולים כגון: שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור סיני, הומאופתיה ועוד. לגבי מה מתאים לאחר פריצת דיסק - כמו תמיד, הטיפול ניתן לאדם ולא למחלה או לסימפטום ממנו הוא סובל. ואתן לכם חומר למחשבה, אתם מתאמנים במטרה לפתח את עצמכם, בכדי להרחיב את הכלי. מהי הסיבה הגבוהה יותר, מהי האנרגיה כאשר מישהו חוזר פצוע לאחר אימון? מה זה אומר על האדם עצמו? מה זה אומר על המאמן שלו? מאחל לכולכם אימונים טובים ותחזרו יותר בריאים הביתה. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית

קצת רקע על פריצות דיסקים בע"ש

פריצת דיסק מתרחשת בעיקר בגילאים צעירים כשהשיא הוא עשור רביעי וחמישי לחיים. לרוב נובעת מחולשת הרצועות האורכיות הקדמית והאחורית שתוחמות את גופי החוליות בעמוד השדרה. לרוב פריצת דיסק שלא על רקע חבלתי (כגון תאונת דרכים למשל) מסמלת חולשה כללית של הרצועה, ש"נקרעת" באיזור ההתנגדות הנמוכה ביותר - ואילו בעיקר איזורים מרובי תנועה כגון חוליות צוואריות שניה עד שביעית וחוליות המותן - בעיקר בחיבור לסקרום. כלומר עצם זה שפרץ דיסק מראה שיש בעיה ברצועות. כמו כן זה מעלה את הסיכון לפריצות נוספות בעתיד באותו אתר או אתרים אחרים. יש כמה דרגות של "פריצה": יש בלט - כאשר הגרעין הנוזלי של הדיסק רק בולט ולוחץ מעט לפנים או הצידה, ועד כדי בקע מלא - כאשר הגרעין הנוזלי השתחרר לחלוטין ומסתובב "חופשי" בתעלת השדרה. מקרים של בלט - לעיתים קרובות חוזרים למקומם לבד, לא משנה מה תעשה או לא תעשה תוך חודש חודשיים - לכן לא מקובל לנתח מהר אלא אם כן יש הפרעה נוירולוגית. הסכנה של כל העסק כמובן היא לחץ של הגרעין על מערכת העצבים ההיקפית (שורש בודד והסימנים יהיו של חסר תחושתי או מוטורי באותו השורש) או לחץ על מערכת העצבים המרכזית (חוט השדרה - ואז תתכננה הפרעות בשליטה על סוגרים, אין אונות, וסימני חוט שדרה מרכזיים). התופעה הנפוצה ביותר למזלנו היא כאבים ולאחר מכן לחץ על שורשים. במקרים אילו אם הדיסק חוזר למקומו הכל מסתדר ונעלם. זה יכול לחזור וזה יכול גם להחלים. לחץ על החוט שלא מטופל בזמן יכול לגרום נכות עד כדי ריתוק לכסא גלגלים. לכן: א. אל תזלזלו בדיסק פרוץ אף פעם. יש לכבד אותו ולהזהר מהחמרת המצב. לכן כדאי מאד להתייעץ עם אורטופד או נוירוכירורג שמתמחים בבעיות ע"ש. ב. חיזוק שרירים הוא רעיון מאד טוב - גם עוזר לדיסק "להכנס" וגם מונע פריצות נוספות. אבל יש לעבוד ללא עומסים ובתבונה ולכך עדיף לבצע ראשית טיפול פיזיותרפי ולא אומנויות לחימה. ג. לזכור שבאומנויות לחימה רבות יש העמסת עומס על עמוד השדרה - מה שיכול להחמיר את המצב, ויש גם חבלות עמוד שדרה שגם הן יכולות להחמיר. לכן אינסטינקטיבית האומנות היחידה שנראית לי בטוחה היא טאי צ'י. חשוב מאד לזכור את הסיכון שבהחמרת מצב - ההדרדרות יכולה לקרות בן- רגע ולהיות קשה ביותר. לכן עצתי היא קודם כל ללכת לרופא טוב.

Yin

New member
תודה, שאלה והערה

שאלה: אז מה ניתן לעשות על מנת למנוע פ"ד? ומה כדאי לא לעשות? הערה קטנה שלא נורא קשורה: יש נטיה לזילות של אמנות הטאי צ'י צ'ואן. זו אמנות לחימה לכל דבר ועניין, לרבות בריחים והטלות. אלא מה, יש נטיה לרוב העוסקים בה להשמיט צדדים מסוימים ולהדגיש אחרים, מה שיכול להיות לא רע במקרים של פריצת דיסק. בעצם כל אמנות לחימה שמדלגים על הנפילות + עובדים ברכות יכולה להתאים. בודוקאן הזכירה ג'ודו אבל רק עבודת קרקע. רק בריאות, עדי

muay thai

New member
דניאל אתה רק בן שמונה עשרה! איפה אג

אגרוף תאילנדי? אתה נוגע בנקודה שקשורה גם באווירה, במאמן במועדון במתאמנים האחרים, הרבה גורמים!

mickeym

New member
חס וחסיסה..

רשמת משהו כמו 5-6 אומנויות לחימה שונות שהיית בהן. אם התחלת בגיל 6, זה אומר שבממוצע היית כשנתיים בכל אומנות שזה, איך לומר, מעט מאד. החבר מואי טאי אמר שחוסר ההתרשמות שלך מאגרוף תיאלנדי יכול לנבוע ממורה לא טוב, אווירה לא טובה וכו', ולא בגלל שהאומנות לא טובה. עד כאן להסברי המלומדים...

WhiteBear

New member
ובכן... להל"ן המלצתי:

אני לא יודע בדיוק מה לומר. מצד אחד אני לא מכיר אנשים שעסקו בנינג'יטסו אחרי פריצת דיסק. מצד שני, אני יכול לומר שבנינג'יטסו מכניסים גם פלדנקרייז, מה שהופך את האימונים ליותר מעשירים מבחינה בריאותית. לגבי אייקידו, ממה ששמעתי, יש חשש יותר כבד שתזיק לעצמך אם יש לך פריצת דיסק. אבל לא הייתי מסתמך על מה שאמרתי, אלא מדבר עם מורים לאייקידו. מעבר לזה, אם אתה בתקופת מעבר מן הסוג הזה, הייתי ממליץ בחום להגיע לכמה מורים שונים, משיטות שונות - לעבור אצלם שיעורים, ולקבל תחושה של מה אתה חושב שתהיה מוכן ללמוד מהם. ולהחליט על מקום על פי זה. אין ספק שאילן גטניו הוא אדם ומורה מרתק, ואם תעשה סבב כזה, הייתי ממליץ בחום להגיע להתנסות אצלו. המלצי האישית, למקום התנסות, תהיה המרכז הישראלי לטאי צ'י: www.taichi.co.il זה המקום שבו אני מתאמן. למיטב ידיעתי, השיטה ובית הספר הספציפי הזה, הם כאלו שיש להם ניסיון להתמודד עם תלמידים בעלי פגיעות קשות, כולל פריצות דיסק. להתמודד עם תלמידים = לדעת באיזה אופן להדריף אותם כך שהם יפיקו הרבה מהאימון, ישמרו על התפתחות, וילמדו להימנע ככל האפשר מהשחיקה שיכולה להיווצר. אך אני משוחד, מה שחוזר ומדגיש את המלצתי הראשונה: תעבור על כמה מקומות ומורים ומומלץ גם משיטות שונות. (נ.ב: ייתכן וגם כדאי להיזהר מלעשות בשיעורים דברים שאתה לא בטוח שהגוף שלך יכול לבצע. נגיד: לא לנסות לבצע קפיצת ידיים, בשיעור הראשון בקפואירה - אם היית מחליט לקחת בשיטה הזו שיעור ניסיון...) בהצלחה, ותספר איך הולך, טל.

למעלה