נינג´יטסו או איקידו

• פותח הנושא kei c
  • פורסם בתאריך

kei c

New member
נינג´יטסו או איקידו

שלום לנמצאים אני חי לי שאיזור צפון יפן על האי הוקאידו, ואני מעוניין ללמוד את אחת מהאומניות (בתקווה שרשמתי את שמן נכון) אין כאן הרבה דוג´ויים מפורסמים, אבל יש כאן הרבה יפנים מדהימים, למדתי קצת טאי צ´י לפני שנים ואני מחפש משהו דומה או לחילופין מרגיע באותה מידה. אני יודע שיש שוני בין התרבויות,אבל זה בדיוק כל הסוני!
האם תוכלו אולי להדריך אותי קצת על האומניות הנ"ל? אולי אתר המסביר אותן קצת יותר לעומק? יש הבדל בין שתיהן?
מראש

איזה כיף לך שאתה חי ביפן!

אפשר לשאול איך הגעת לזה ובמה אתה עוסק? ואם תוכל לספר קצת על חייך ביפן? אייקידו - "דרך ההרמוניזציה של האנרגיה". שיטה שמתבססת על ניצול כוחו של היריב כדי להכריעו ע"י בריחים או הטלות. ישנם סגנונות רבים. אני ממליץ לך להתחיל את החיפוש שלך באתר הנפלא: www.aikidofaq.com נינג´יטסו - "אומנות ההתגנבות". נלמד כיום ביפן כשלוש שיטות מתוך תשע השיטות שמרכיבות את שיטת בודו טאי ג´וטסו של מסאקי האצומי. מגוון הטכניקות הוא עצום (17,000?), ומכיל לחימה ביד ריקה ומגוון של כלי נשק, יחד עם שיטות התגנבות, ריגול וכדומה. אתר מומלץ על בודו טאי ג´וטסו: www.bujinkan.org.il זה נכון שחלק מהטכניקות של השיטות דומות, ואם תסתכל בעמוד זה תראה דיון על אתר באינטרנט שמצא בודוקא, ומראה קשר בין אחת השיטות של בודו טאי ג´וטסו לאייקידו. מעבר לזה אלה שתי שיטות שונות לחלוטין. בהצלחה, לורנס

kei c

New member
הי לורנס תודה../images/Emo58.gif

ליפן הגעתי לפני 5 שנים כמו כל ישראלי כמעט, זה בחיפוש ממון להמשך הטיול במזרח. האמת שלא ממש האמנתי במדינה הזו לפני שהגעתי,אבל מרגע שהגעתי למקום ובמיוחד לעיר שבה אני גר-התאהבתי! בהתחלה הייתי כאן בבסטה כמו כולם עד שהכרתי את זוגתי. כעבור כשנה בבסטה עברתי אל הבית של ההורים שלה,חווה קטנה מחוץ לעיר. אחרי שנתיים חזרתי לארץ איתה להשלים לימודים במחשב, ואיפה שהוא אחרי שנה וחצי בארץ הבנו שזה בילתי אפשרי להתגעגע כלכך ליפן אז חזרנו. אני עוסק בחווה עצמה וגם אינטרנט ומחשוב כעבודה צדדית,בחורף אין גידולים אז אולי אני אחפש משהו קבוע. זהו ממש כיף כאן, התרבות האנשים הכל בעצם! בשבוע האחרון עברתי את חג השו גטסו (ראש השנה) בחברת המשפחה לראשונה,והיה ממש מדהים להתגלות לתרבות של כמה אלפי שנים. זהו בנתיים ושוב תודה

kei c

New member
עכשיו כבר ברור לי לאן אני פונה!

הנה כמה סרטונים על אייקידו. אני בטוח שמצאתי את הידע בזכות הפורום,תודה! ותהנו מהסרטונים!

קוזושי

New member
שאלה לאייקידוקות

מישהו מכיר את היאסויאמה הזה? איזה שיטה של אייקידו הוא עושה? זה לא כל כך מזכיר לי את מה שאני מכיר באייקידו. יש שם כמה דברים שמאד קרובים לג´ודו, ובעצם רוב הטכניקות שהוא עשה קיימות בג´ודו. זה בכל מקרה עבודה נפלאה ומרשימה ביותר

קוזושי

New member
בעצם

זה דוקא כן דומה לאייקידו שאני מכיר אבל יש שם כמה טכניקות שלא ידעתי שקיימות באייקידו. למשל קאטה גורומה שהוא עושה שם פעמיים, שלא ראיתי באף אייקידו. אייקידוקות בדרך כלל מפחדים ליפול ב"קושי נגה" שזה הרבה יותר נמוך ופחות "מפחיד" מקאטה גורומה. גם שאר הטכניקות שהוא עושה שם קיימות בוריאציות שונות בג´ודו אך זה לא במיוחד הפתיע אותי.

שלום ידידי

הירושי איסויאמה (לא יאסויאמה) הוא מאסטר בסגנון אייקיקאי. הוא ידוע כבעל סגנון יותר "פרקטי" של אייקידו. אני ראיתי וריאציות של קאטה גורומה גם בסגנון שאני מתאמן בו, יושינקאי. יש בהחלט עוד טכניקות רבות שדומות לטכניקות בג´ודו. אני מצרף תמונה לדוגמא של טכניקה שמציג סנסאי גדי שור (דאן 5 - יושינקאן אייקידו).

קוזושי

New member
טוב

את זה אני מכיר וזה קיים גם בעוד שיטות, זה ממש לא קאטה גורומה, קאטה גורומה עושים על הכתף (קאטה=כתף) בדיוק כפי שאיסויאמה עושה בסרטון. התמונה שהבאת יותר דומה לסודה צורי קומי גושי מקולקל (תרגיל של ג´ודו), וזה כנראה סוג של קושי נגה (אייקידו) אין לי ספק שטכניקות רבות באייקידו דומות לאלו של הג´ודו ובעיקר של הקאטה בג´ודו שהעבודה בה היא יותר מרחוק. לכן מאד מסקרן אותי לעשות את הקאטה עם שלמה דוד שהוא גם איש אייקידו וגם ג´ודו.

amir_aikido

New member
שלמה - בהחלט הפתרון לשאלות

אני לא מזהה את שם הטכניקה "קאטה גורמה" ולכן לא יודע להגיד לך האם היא קיימת בקורינדו אייקידו. אם הכוונה להטלת כתף, וריאציות של זריקת כתף אכן מופיעות בקורינדו אייקידו ולא פעם כוללות גם מנופים שאסורים בג´ודו (בין הצילומים שנעשו לאדרנלין יש הדגמה של טכניקה כזו ששלמה ביצע עלי- מנוף על שתי הידיים והטלת כתף בו"ז). אמיר

קוזושי

New member
תראה

אם כפי שרואים בסרטון היא קיימת באיקיקאי, יש סיכוי גדול שגם בקורינדו היא קיימת. ואני מנסה לצרף תמונה

הרשה לי להעלות השארה נוספת

מבלי להתחייב על שום דבר, אני יודע שבאייקיקאי יש יותר "חופש" מאשר בסגנונות אחרים של אייקידו. כמו שזאב אומר, אייקיקאי הוא בעצם של ארגון ולא של סגנון, ורואים הבדלים מאוד גדולים בין המורים - יותר מאשר, נניח, בין מורים שמלמדים סגנונות מגודרים של אייקידו (קח למשל את איסויאמה סנסאי מול סוגאנומה סנסאי). ייתכן שזה משהו שאיסויאמה עושה שלאו דווקא מעוגן כאחת הטכניקות הרשמיות של אייקיקאי...

nirk_aikido

New member
"חופש" בסגנונות איקידו שונים

להערכתי ברוב הסגנונות יש מידה גדולה של חופש, והסיבה העיקרית היא שהמורים הם אנשים שונים ולכן מלמדים שונה. ה"חופש" קטן רק היכן שבחרו במודה להקטין אותו. אני אתחיל דווקא בשלילה- היכן ה"חופש" קטן יותר- בעיקר בסגנונות קטנים, שראש השיטה שלהם החליט "לסדר" את החומר. והחלק החשוב פה הוא ההחלטה לסדר את החומר, להחליט מה בסילבוס ומה לא, מה קודם ומה אח"כ (מה שאומר שיתורגל פחות, ולכן יטה להעלם). וחשוב לציין שגם שם יהיו הרבה הבדלים בין מורים, כי כל 2 מורים עובדים קצת אחרת. כל אחד בהתאם לתכונותיו האישיות. הסגנון היחידי שאני מכיר שבערך עונה על ההגדרה הזו, ואכן לתחושתי יש בו קצת פחות "חופש", הוא סידוקאן איקידו. וגם שם ההסתייגות שלי תקפה. אני מעריך שברוב סגנונות האיקידו יש הרבה חופש. רוב הסגנונות לא טרחו לסדר את חומר באופן דידקטי. יש שיאמרו שזה אפילו מכוון. כתוצאה מכך כל מורה מלמד באופן קצת שונה. אני יכול להעיד שבביקור ביפן חשתי היטב כיצד לכל מורה יש הדגשים שלו, צורת ההוראה שלו, הטכניקות העדיפות בעיניו וכו´. וכל זה בסגנון הפצפון - קורינדו איקידו. גם במועדון שלנו בארץ אני חושב שיש הבדלים בין הסגנונות של התלמידים הבכירים, וזה לחיוב בעיני. כל אחד צריך ללכת בדרך שלו (בתוך הסגנון). בברכה נירק

לא מסכים ../images/Emo31.gif

אני מכיר רק שלושה סגנונות אייקידו באופן אישי. יושינקאי, הסגנון שאני מתאמן בו, אייקיקאי וקורינדו. אני יודע שאצלכם יש מידת חופש גדולה והחומר הנלמד לא "סגור" באיזשהו סילבוס, ואתם גם למעשה משתמשים גם בטכניקות משיטות אחרות אם הן מתאימות לעקרונות של קורינדו אייקידו, אבל הן באייקיקאי והן ביושינקאי עובדים לפי תוכנית מוגדרת מראש ומתקדמים בדרגות לפיה. בכל זאת, אייקיקאי הוא אירגון הרבה יותר גדול מיושינקאי, וכמו שאמר זאב, זה יותר שם של אירגון מאשר סגנון, ולכן ההבדלים בין מורים רבים יותר. כמובן שיש את העניין של הבדלים בין מורים, ורואים את זה גם אצל המאסטרים הגדולים של יושינקאי ביפן, וגם פה בארץ בין המורים השונים. בכל מקרה, הסילבוס קיים ברוב הסגנונות. לורנס

amir_aikido

New member
אכן קיימת

למרות שאישית אני מאוד לא אוהב אותה, ועדיין מתקשה עם הגרסא היותר פשוטה - זריקה בסיבוב מעל המותן / גב תחתון, ולא מעל הכתפיים. אמיר

isaacl

New member
אתה דווקא צריך להכיר

שיקנאי סנסאי הדגים את זה בארץ. אתה צודק שיש הבדל, בדרך כלל, גם בין הטלות דומות, אבל הרבה פעמים ההטלה היא בדיוק אותה הטלה. שיקנאי הדגים הטלות בהם הנגה עומד בניצב לאוקי, עמדה שאינה מקובלת בג´ודו, וכמו כן, עמידה מקבילה (גב אל בטן).

קוזושי

New member
ושוב פעם אני מצטער

שהייתי חולה כשהוא היה כאן. הקאטה גורומה שיש בסרטון היא בדיוק כפי שעושים אותה בג´ודו, ולא זכור לי שראיתי את שיקנאי עושה את זה כך. בדרך כלל למרות הדמיון יש הבדלים מהותיים בין ההטלות של ג´ודו ואייקידו.

למעלה