נימי דם בירכיים

אריאנט

New member
נימי דם בירכיים

שלום, אני בת 17 וחצי. לפני כיומיים שמתי לב לכלי דם אדומים קטנטנים על הירך הקדמית שלי. זה נראה כמו "שביל" באורך של כ-4 ס"מ של 15-20 נקודות, כל אחת בקוטר של כ-2 מ"מ ובצבע אדום-סגול. נראה קצת כמו פריחה. אני נוטלת גלולות "מליאן" מזה שלושה חודשים, וקראתי כי שינויים הורמונליים הם אחד הגורמים לתופעה כזו. בהתחלה חשבתי שזוהי תופעת לוואי של עקיצת יתוש גדולה שיש לי על הירך (ה"שביל" בערך מקיף אותה), אבל לא ראיתי התייחסות לכך באף מקום. השאלה שלי היא האם שווה לי לפנות לכירורג כלי דם בגלל זה, ומעבר לכך - האם כדאי לבצע טיפול בזריקות (אשמח גם לקבל מידע לגבי הטיפול - כמה זריקות נעשות, מהם המחירים). אני לא בטוחה מה עליי לעשות, בעיקר משום שהכתמים אצלי נראים מינוריים יחסית לתופעה דומה אצל נשים אחרות (מתמונות באינטרנט וכו'). עם זאת, אני חוששת שהתופעה תחמיר, ולכן אולי כדאי דווקא לטפל כמה שיותר מהר. תודה מראש!

כתמים אדומים

פני בהקדם לרופא המשפחה שלך שיאבחן האם לא מדובר בדימומים תת עוריים. במידה וכן יש צורך באיבחון מהיר של הבעיה. במידה ולא מדובר בדימום אלא בהתרחבות של כלי דם, אין דחיפות בטיפול ורופא המשפחה שלך יכוון אותך להמשך האיבחון והטיפול. בברכה

אריאנט

New member
תודה רבה. עוד שאלה:

מאז שפרסמתי את ההודעה הכתמים דהו מעט - האם עדיין יש טעם לפנות אל הרופא?

עוד שאלה

ראיתי את שאלתך רק הבוקר. אם עדיין יש סימנים, לדעתי כדאי לפנות ולבצע בדיקות. דוקא דהיית הכתמים מצביעה על זה שלא מדובר בורידים, שכן אלו לא היו חולפים, אלא יתכן ומדובר בדימונים קטנים מתחת לעור. בברכה

למעלה