נימוס

אפרתש

New member
נימוס

אז ככה - בתי בת שלוש. היא התרגלה שבכל פעם שחמותי מגיעה לבקר (פעם בשבוע), היא מביאה לה ממתקים. כבר כמה שבועות שברכת השלום של בתי היא "אני רוצה סוכריה". היום אמרנו לה כמה פעמים "קודם תגידי שלום לסבתא", "כשבאים אורחים אומרים שלום" וכ"ו, וזה לחלוטין לא עזר. היא חזרה על מנטרת הסוכריה (עד שקיבלה אותה, כמובן). חמותי די "הרויחה" את היחס הזה. לא כי היא לא מתיחסת לילדה לא יפה, אלא כי היא סופגת מנכדיה כל מה שהם רק עושים. אם איזה נכד יירק לה בפנים היא תגיד "כמה יפה שהוא יודע לירוק!". אני יכולה להגיד שזה העסק שלה - זו מערכת היחסים שהיא בונה עם נכדיה. מצד שני, מפריע לי שהילדה שלי היא כזאת ילדת "מה הבאת לי", שזו תכונה שתמיד מאד הפריעה לי אצל ילדים. הערה אחרונה - זה לא שבדרך כלל נגה "מנומסת" (הגדרה קצת בעייתית לגיל שלוש), אבל את כל שאר אורחינו היא מקבלת בשמחה, בלי כל דרישות. או שהיא מתעלמת, אם לא בא לה עליהם. הערה הכי אחרונה - לא חושבת שצריך לציין, אבל ליתר בטחון - אין לנגה כל מחסור בממתקים. היא מקבלת יותר מכמה שהיא יכולה לאכול (הרוב מגיע לפח).

zimes

New member
אני לא רואה איך את יכולה לשנות את

התגובה של בתך, בטח לא ב"תגידי שלום". אצלינו, ה"נימוס" של הילדים הוא ראי של העובדה שכש(שתי )הסבתות באות לביקור, הן קודם כל אומרות שלום לכולם, אחד אחד, אח"כ מניחות את הדברים, ובהמשך מספרות/מראות מה הביאו (אם הביאו). זה מפריע לסבתא? אם לא - עזבי. אם כן - והיא משתפת אותך - את יכולה להציע לה לבוא בלי ממתקים, ולהתחיל ביקור מ"שלום! מה שלומך?" (אך בלי לגלוש למניפולציות רגשיות "מה? את לא אוהבת אותי ככה?" - מותר לנגה להתאכזב, אחרי שהרגילו אותה למשהו...).

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם צימעס.

חמותך הרוויחה ביושר את צורת הפניה של נגה אליה, ואין לה להלין אלא על עצמה. אני בטוחה שאת ובן זוגך לא מקבלים אותה בברכת "מה הבאת לנו"
, כך שאת הדוגמא האישית אתם כבר נותנים. אני בטוחה שאורחים אחרים מתקבלים על ידי נגה ביתר נימוס, מה שבהחלט מחזק את ההשערה שהיחס לסבתא נובע ישירות ממה שסבתא הרגילה אותה. כנראה שתצטרכו לחכות עד שלסבתא ימאס והיא תהיה מוכנה לעשות משהו כדי לשנות את זה.... אם זה יקרה אי פעם...

נעה גל

New member
"סבתא, מה קנית לי?"

זו ברכת השלום של הבת שלי (תכף בת 7) לאמא שלי. כשהבת שלי היתה בערך בת שנתיים ו"סבתא מה קנית לי" הפך להיות קבוע ערכתי שיחה עם אמא שלי וחמותי (לא ביחד). הסברתי לשתיהן שהן במו ידן מבשלות דיסה מקולקלת, שמקום לקחת אותה למגרש משחקים הן קונות לה מתנות. שיבוא יום וזה הדבר היחידי שיענין אותה, שיבוא יום והיא גם לא תהיה מרוצה מהמתנות שקונים לה וכו'. אימא שלי - התעלמה. חמותי - לקחה ללב והורידה באופן משמעותי את כמות הקניות והגדילה את כמות הבילויים "האיכותיים" (אצלנו, זה מיון חרוזים בצוותא). 5 שנים אחרי - הבת שלי מקבלת את אמא שלי בברכת "סבתא מה קנית לי?" ואת הסבתא השניה - לא. מכיוון שגם לך אפרתש יש הוכחה ניצחת שזו לא הילדה אלא האינטראקציה שלה עם הסבתא - מה באמת את יכולה לעשות? דברי עם אמא שלך, תסבירי לה, היא תרצה לשנות - תשנה. לא תרצה לשנות - היא תאלץ לשמוע את המשפט הזה.

ronnieyuval

New member
רק סבתא יכולה לשנות את המצב.

וזאת מכיוון שרק איתה זה קורה (לפי מה שאת מספרת). ילדים יודעים מצויין להתנהג באופן שונה עם אנשים שונים, אפילו בינך לבין בעלך אני בטוחה שהיא לא מתנהגת אותו הדבר. אצלנו למשל, יובל (שנתיים) יודעת טוב מאוד באילו מקרים אני אגיד לא ואבא שלה יגיד כן, ובאילו מקרים שנינו נגיד לא (מעטים המצבים שהוא יגיד לא ואני כן... האמא תמיד יוצאת ה"רעה", לא?
) ופועלת בדיוק כך. נגה למדה איך סבתא מגיבה והיא פועלת לפי מה שהיא יודעת. רק אם סבתא תתעקש ותפסיק עם המנהג הזה (ותהיה עקבית לאורך זמן, כי בד"כ "מעידה" אחת והלך עלינו...) גם נגה תפסיק להתנהג איתה כך. ולפי מה שאת אומרת, לא נראה לי שלחמותך ממש אכפת, או שהיא מתכוונת להפסיק עם זה... <רוני שמתה על השם נגה ובעלה לא מוכן לתת לה לקרוא כך לתינוקת שבבטן>

אפרתש

New member
אז כנראה זה מה יש

לפחות לשנים הקרובות, עד שנגה באמת תגיע לגיל שאפשר לצפות ממנה לנימוס. כי את התנהגות הסבתא אין צ'אנס שנצליח לשנות.

למעלה