נימוסים והליכות

happydog23

New member
נימוסים והליכות

"למטייל" פתחו חלק באתר שלהם המוקדש לנימוסים והליכות בעולם. לפני שאני משתלח בהם על מה שהם כתבו על סין, תעיפו מבט ותגידו אם זה רק אני... (אני מתכוון לטעויות בוטות)

dundybar

New member
מרתק

עוד הוכחה שמדובר על עולם אחר. ולא, לא התרגזתי. לא הבנתי ממה יש להתרגז.

Mei11

New member
שטחי ומעצבן

זה לא רק אתה
יש טעות בוטה לגבי הצבעים. צהוב זה צבע קיסרי. לבן (ולא שחור) מזוהה עם מוות. ובכל מקרה קשה לי עם משפטים כ"כ נחרצים. לבן מזוהה עם מוות, אבל פגשתי מספיק סיניות שהצבע הזה שולט במלתחה שלהן... שאר הדברים סתם נראים כמו אובזרבציות מקריות.

renjintso

New member
../images/Emo13.gif גם אני הרמתי גבה על הצהוב

וזה שהסינים לא מחייכים? ונרתעים ממגע? ולא יורקים? הלוואי שזה היה נכון באיזשהו מקום מחוץ לוואנג פו ג'ינג ונאנג'ינג לו. מזכיר לי שאתמול לקחתי קבוצה הולנדית לחוטיאו שיה. היה משעשע וחזרתי עם מלא אובזרבציות מקריות ושטחיות על ההבדל התרבותי בין הלונדים לישראלים

Mei11

New member
../images/Emo6.gif את מוזמנת לשתף

מה, הולנדים לא מגיעים לאתר היסטורי וישר מחפשים את הקזינו?

GnomeBubble

New member
אני יודע!

הם סוחבים מהמלון קבקבי עץ במקום מגבות! אכן כתבה שטחית
למרות שלא הייתי זורק את העצה שלא לירוק... זה שהסינים יורקים, לא אומר שאתה צריך לעשות את זה... וגם מי אמר שלא אומרים "לא"? אני כבר לא יכול לספור את כל הפעמים שאמרו לי 没有 לפני שסיימתי את השאלה...

renjintso

New member
דווקא רשמתי לעצמי לאחרונה

שתדירות המאי-יואו בסין ירדה פלאים

renjintso

New member
וואלה, לא

הם גם לא מביאים חטיפים מהבית. מצד שני, הם קונים פירות וחטיפים ואז כל אחד יושב יפה בשקט באוטובוס ואוכל לבד (ומת לבד?) בלי להציע לאחרים. הם גם מחלקים את החשבון במסעדה לפי מה שכל אחד הזמין, עד הפן האחרון אפילו אם כל החשבון הוא 30 קואי. הישראלים ישר פותחים אחוקייה, ומחלקים אוכל לכולם, ולכי תסבירי שאת בכלל לא אוהבת במבה. האמת? עם ישראלים יותר כיף

GnomeBubble

New member
ועכשיו אנחנו יודעים למה באנגלית

קוראים לחלוקה בחשבון מסעדה going dutch.

dundybar

New member
אז ככה

חברתי הסינית מוסרת את תגובתה: אכן הצבעים החביבים עליהם הם גווני האדום, אם כי המסורת של הימנעות מצהוב ושחור היא עתיקה. החבר'ה הצעירים שם לא ממש מכירים את זה. תביאו להם עטיפה שחורה, צהובה, מה שלא יהיה - הכי חשוב מה יש בפנים. הסינים לא מרבים לחייך ? שוב, אולי המבוגרים ביותר. הצעירים שם צוחקים, מביעים רגשות חופשי. כן, יש את הסקר הזה שהסינים לא ממש מתלהבים מסקס. כנראה שזה נכון. אבל בכל הקשור להבעת רגשות טריוויאליים - זה כמו בכל העולם. הגברים נוהגים להחזיק ידיים כסמל לידידות ביניהם ? היא לא ראתה דבר כזה. נשמע לה תמוה כמו שזה נשמע לי. בנוגע ליריקות - היא לא ממש הבינה מה אני רוצה ממנה. בקיצור - יכול להיות שיש מספר אמיתות בכתבה הזו - אבל הדור הצעיר שם לא ממש מכיר את זה. כמו הבדיחה: המציל הודיע בחוף למתרחצים שהכרישים ששוחים בקרבת החוף אינם מסוכנים לבני אדם. השאלה היא, האם גם הכרישים יודעים מזה ...

Mei11

New member
כן, זאת בעיה,

אנשים לא מספיק מודעים לסטראוטיפים שלאחרים יש עליהם
אגב (וסליחה על החטטנות) כבר נפגשתם?

dundybar

New member
טרם

חצי שנה במסנג'ר. בחורה מדהימה. הלוואי על הישראליות
no offence

dundybar

New member
נסיעה

בהתחלה נתתי לה את הקרדיט לקבוע. היא מאוד מתרגשת מזה. לא ממש סגורה על הרעיון של לעבור לישראל. אחרי חצי שנה של טירוף חושים אמיתי, אמרתי לה שאני לא אחכה לנצח. אני אגיע אליה, אחזור בלעדיה, ושתיקח עוד פרק זמן כדי להחליט אם יש מצב שהיא באה לישראל for good. לא קל. אז אני קבעתי שכנראה באוגוסט-ספטמבר אני אצלה. מבטיח לעדכן.

דוקא את הקטע עם הגברים ראיתי הרבה

הגברים (במיוחד הצעירים ובמיוחד בכפרים ובעיירות) נוהגים להתחבר אחד עם השני,לתת ידיים ולהתגושש מתוך חיבה כזאת. לא נתקלנו בהרבה קבוצות צעירים מעורבות ,כלומר בנים ובנות, מסתבר שהם די ביישנים בכל הנוגע ל-להתחיל עם בחורות...(שוב, אני לא מדברת על ערים יחסית מפותחות). בהתחלה הקטע בין הבנים היה נראה לנו מוזר אבל הסבירו לנו שככה זה נהוג...

GnomeBubble

New member
אני דווקא לא שמתי לב

אולי כי המגע הפיזי בין הגברים הוא ממש לא ברמות של הודו. לא ראיתי ממש גברים הולכים מחובקים או יד ביד בסין. דברים יותר "קלילים" כמו צ'פחות יש גם בארץ.

crane

New member
אני כן ראיתי גברים הולכים יד ביד

מצד שני, ראיתי גם גברים שעושים מניקור בביג'יין... לא שאני אומר שזה לא גברי או משהו, אני לא בא לשפוט אף אחד.

אני לא מדברת על צ'פחות

צ'פחות וחיבוקים גבריים יש גם בארץ וזה לא נראה מוזר. אני מדברת על יד ביד וחיבוקים וכאלה-מה שבהחלט לא נראה בד"כ בארץ .

למעלה