נימבין, אוסטרליה

adonhashlulit

New member
נימבין, אוסטרליה

מישהו היה שם ומוכן לספר על המקום? כמה עולות האכסניות הטובות יותר והטובות פחות? וכמה בכלליות יעלה לי לגור שם ליום-יומיים-חודש? תודה רבה, אדון השלולית

Amoureuse

New member
ההוצאה על לינה תהיה זניחה שם, לא?

ביחס להוצאות האחרות אני מתכוונת... אני הייתי שם רק ל"טיול יום" מביירון, אז אין לי המלצה ספציפית. הרף גייד שלי מזכיר איזה 3 אכסניות, האינטרנט נותן להם מחיר עדכני של כ-20$ (AUD) למיטה בדורם, ובהרבה מקומות כללית באוז יש הנחה על שהות ארוכה. כדאי לך לשלוח אליהן מייל לברר.

jeshu

New member
חדר עם מלא מיטות DORM אני חושב - תפתח מילון אנגלי עברי או מילון של שפה נאו לטינית כלשהי עם מילה דומה.

Amoureuse

New member
Dormitories

Dorm זה קיצור מקובל למילה dormitories, ואכן זה מתייחס לחדר משותף שאתה חולק עם עוד מטיילים, באוסטרליה זה בד"כ בין 4 ל-8 עם חריגות לשני הכיוונים. יש מקומות שיש לוקרים בחדר ואתה יכול לנעול, ברוב המקומות אין ואתה פשוט משאיר ומקווה שכולם מסביבך ישרים. עדיף לא להשאיר דברי ערך כך סתם בחדר (אם כי אני עשיתי את זה ולא קרה כלום, אבל אולי סתם היה לי מזל). קח איתך איזה פאוץ' שתוכל לשמור בו כסף, דרכון וכדומה כשאתה מסתובב. במחשבה על נימבין, נשאלת השאלה: אם כולם מסוממים כל הזמן, האם מישהו יגנוב ממך? ומצד שני, אם מישהו יודע שכולם מסוממים כל הזמן, הוא לא ינצל את זה? (למי של יודע: נימבין = בירת הגראס של אוסטרליה. אמנם זה לא פורמלי מבחינת החוק אבל המשטרה לא מתערבת להם בעניינים והם משתמשים ומוכרים חופשי, בידיעת הרשויות ובהסכמה שבשתיקה).

adonhashlulit

New member
וכמה עולה לישון בחדר קטן עם פרטיות

ומינימום של תנאים? מצדי שיהיו שם פול ג'וקים, את האמת, רק גנבים קצת מטרידים אותי.

Amoureuse

New member
זה לא כל כך עובד ככה באוסטרליה

זה לא המזרח כלומר יש חדרים לבד, כמובן, אבל זה יעלה לך יקר (בד"כ לא יהיו לך יותר מדי ג'וקים מצד שני) בן כמה אתה? אתה נוסע כמו תרמילאי? כולם ישנים בדורמס, זה מאד מקובל. עם קצת אמצעי זהירות מינימליים לא סביר שיקרה משהו רע. מה כבר יש לגנוב ממך? שמור על חפצי בערך שלך. ואחרי כל זה, אני מניחה שלינה לבד תעלה סדר גודל של 40-50$ (שוב, דולר אוסטרלי) ללילה. מצאתי לך ברשת מוטל אחד שאומר $40 לחדר לבד, אבל אם לא באת להתבודד לך רק לאכסניות של תרמילאים - אפילו אם תישן לבד תוכל ככה להכיר אנשים.

HelloweeN

New member
ה"אמסטרדם" של אוסטרליה ../images/Emo13.gif

אני בהחלט מקווה לבקר באחד מן הימים ביבשת בכלל, ובנימבין בפרט.

Amoureuse

New member
מצחיק אפילו לחשוב על ההשוואה

בין עיר גדולה לבין הכפרון הקטן הזה אפשר גם לשרוץ בביירון ביי ולעשן כל הזמן, ואז יש לך גם ים וגלים לגלוש עליהם בין לבין. ואפשר להצטייד בנימבין ולהשתמש לכל אורך החוף המזרחי, ראיתי הרבה שהיתה להם אספקה. האמת התושבים של נימבין נראו לי כחבורת היפים (כן, האלה משנות ה-60), משונים שחבל"ז, לא נראה לי תענוג גדול לשהות שם הרבה (אבל אני לא מעשנת וגם לא גולשת גלים אז אולי אני לא מבינה כלום
)

למעלה