נימאס לי....

אלה_ה

New member
כל כך שמחה לקרוא את ההודעה שלך

לא בחרת בדרך הקלה-הבריחה אלא בדרך הקשה שלטווח הארוך גם תביא לך אושר (לדעתי). רק הזהרה : אחרי שיחה כזו הכל נראה ורוד ואופטימי אבל אח"כ יכולה לבוא נפילה. כי קל להחליט החלטות ולהצהיר הצהרות אבל הרבה יותר קשה ליישם. אז גם אם תהיה נפילה ושוב תרגישי/תרגישו שחזרתם לנקודת ה-0, אל תשכחו לשבת ולדבר שוב. כי לדעתי המפתח הוא-לדבר, לתקשר. ותעדכני אותנו מה קורה..

צופיה, שמח איתך, בשמחתך

צופיה, אני שמח לקרא שבחרת בדרך שמובילה להשלמה זוגית אני שמח בשמחתך ומקווה ש"פסק הזמן" בויכוחים יימשך לנצח. הרבה הצלחה

???????

New member
הזדהות

אני נמצאת באותו מצב כמוך רק שלב אחד קדימה לידיעתך גם אחרי שדיברתם עדיין יהיה קשה אין אפשרות להשתנות מעכשיו לעכשיו זה לוקח זמן הבן זוג צריך ללמוד את המשמעות של לחיות ביחד בעלי אמר לי השבוע ברגע נדיר של גילוי נפש אני יודע שלפעמים אני חרא ואנטיפט ואני עובד על שינוי כמו שאןמרים שהשנתיים הראשונות בחיי נישואין קשים מבחינה כלכלית זה נכון גם לבחינה הזוגית אני רק מקווה שלא תתיאשי לי ותלכי ויומיים לאחר מכן שוב נוצר ויכוח זה הכל חבלי לידה. גם להורים שלנו היו בעיות כאלה זה לא פשוט לעבור מחיים לבד לחיים בזוג

לוליה

New member
צופיה יקירתי

תבהירי לו ש...או שהוא מפסיק להרע לך את החיים, או שאת עוזבת אותו. מה פתאום שמישהו יתייחס אליך ככה? ועוד זה שצריך לאהוב אותך ולתמוך בך כשקשה.... תכעסי עליו חזרה. ואז.. או שהוא יבין ויתאפס ויתייחס אליך כמו שמגיע לך או שאת תביני שצריך להיפרד ויפה שעה אחת קודם. תעזבי את הדבש לראש השנה תחשבי מה את רוצה מהחיים שלך ומשם תבואי אליו

אלה_ה

New member
לוליה

לדעתי בגישה כזו היא תהיה צודקת כל הדרך לרבנות
לא נראה שהוא עושה לה רע בכוונה. גישה של ראש בראש לא תביא שום דבר חיובי. כמו שלא נכון להגיב לאלימות באלימות כך לא נכון להגיב לכעס בכעס. זה יגרור רק עוד הסלמה עד שלא תהיה כל דרך לתקן. זוגיות זה לא שדה קרב ואם נלחמים אז שני הצדדים מפסידים. זו רק דעתי..

may may.

New member
צופיה יקירתי.......

הייתי בסרט הזה..... את חיה בטרור, את חיה בסביבה אלימה, ולא צריכים להיות לך סימנים כחולים כדי לדעת את זה. הרמת קול - אלימות אומר לך שאת מדברת שטויות - אלימות רגשית ואם את נשואה רק שנה וחודשיים... ושמת לב לזה... צאי משם.... אני חייתי כך 13 שנה והייתי עוורת.

אלה_ה

New member
may may

אם הרמת קול היא אלימות הרי שחטאתי בה מדי פעם. אבל אני לא חושבת שכל פעם שני בני זוג רבים ומרימים קול הם מתכוונים לאלימות. הם מאבדים שליטה והם עושים מעשה שגוי שלא יביא לתוצאות חיוביות אבל מכאן ועד לאלימות המרחק לדעתי גדול.

may may.

New member
והרי ענית על שאלתך......

חטאת בהרמת קול מדי פעם ! תארי לעצמך זוגיות ששגרת יומם היא הרמת קול, צעקות מדי בוקר וערב, צעקות מדי שבת, השפלות, קללות... דרך חיים בשבילם... האין זו אלימות?

אלה_ה

New member
ברור שלא טוב לצעוק

אבל בין מריבות (שהן פסולות) לבין טרור יכול להיות מרחק גדול. יכול להיות שזה המצב אצל צופיה ומצד שני יכול להיות גם שלא. ראי את הודעתה של ברונטית כמה שורות מעלה. צריך להיזהר מאוד מלחרוץ משפט על סמך כמה שורות ללא שמכירים את המצב לעומק ואת הצד השני.

may may.

New member
אולי תגובותיי חפוזות משהו

בגלל היותי חשופה למעגל אלימות תמידי, אולי אם היו חכמים שיפקחו את עיני בתקופה ההיא, שם ממש בהתחלה כשהכל התחיל והייתי עוורת, אולי היום זה היה אחרת. אז נכון שעצותיי הן על סמך נסיוני... אך בכל זאת מבקשת לפקוח עיניים ולהיות מודעים לסביבה, למצב הנפשי, לחיי היומיום. מאיה

ברונטית

New member
מאיה יקרה

כאחת ש"היתה בסרט הזה" לפחות 10 שנים יותר ממך, אני אולי זאת שיכולה להבין אותך טוב יותר מכל אחד אחר, להבין בדיוק מה הקפיץ אותך בהודעתה של צופיה, ולמה הזדעקת בתגובתך אליה: "אלוהים צופיהההה אל תשתקי!!!!"..... את ואני יודעות מדוע אנו מזדעזעות מתיאורים כאלה... ולא פלא שתגובותייך בחזקת "חפוזות" (כפי שהתבטאת). אך יחד עם זאת, אסור לשכוח לרגע שאדם שרע לו, מכל סיבה שלא תהיה, יצדיק את עצמו ע"י תיאורים מוגזמים אפילו, ולו על מנת לזכות באהדה. אינני מתכוונת להטיל ספק בדבריה של צופיה, חלילה, אך אני בהחלט לוקחת בחשבון שיש גם צד נוסף למטבע, אותו איננו יודעים. אני מניחה שלא נכנסת לפורום הזה מתוך שנקלעת למשבר בזוגיות (עד כמה שהבנתי משגת), ואין זה מפליא אותי שהרגשת צורך עז להתרות ולהזהיר את צופיה, דווקא בגלל שאת מכירה את המצב הזה מקרוב.... לא רחוק היום ותמצאי עצמך תומכת באחרים מתוך הכאב שחווית בתקופת נישואייך, מתוך שתגלי שעצם התמיכה תביא לך סיפוק. מקווה בשבילך שתצאי מהר מתחושות ההחמצה העזות הפוקדות אותך (שהן למעשה חלק מתהליך ההבראה).

mayas

New member
אצלי זה בדיוק אבל בדיוק כך!

אבל אני נשואה כבר שנתיים ואחרי כל השיחות אני מיואשת ואני מרגישה שלא ניתן עוד לעשות דבר. אני על סף ייאוש, לא ישנה ולא אוכלת אבל אני מפחדת לעשות משהו. השיחה האחרונה היתה ביום שבת האחרון ונראה שהוא הקשיב אבל כבר אתמול חזר לסורו ונראה כי הכל מוסיף ומתדרדר. רק לו היה לי עם מי לדבר... כבר בכיתי את כל הדמעות ואין לי יותר מה לעשות פרט מלהתייסר עם עצמי...

למעלה