נימאס כבר לא?

• פותח הנושא DrEx
  • פורסם בתאריך

DrEx

New member
נימאס כבר לא?

אתמול היתה אסיפת הורים חזרתי בבאסה ואחריי עוד שהפסקתי לעשן שבוע הופה זה החזיר אותי.. אז מה קרה? ניכנסו לכיתה חיכתה המורה ותמיד כל מורה חוזר על אותו משפט הילד שלך אחד החכמים אבל הוא לא מנצל את הפוטניאל שלו![כבר נמאס לשמוע את ה אני מעדיף להיות מפגר] אמא שלי אמרה לה שהיא לוקחת אותי לאבחון והמורה אמרה משהו שעיצבן אותי. היא אמרה "הוא לא צריך שום אבחון ושום שתויות הוא סתם מחפש סיבה לזה שהוא לא לומד לא פותח מחברות לא מכין שיעורים, לא תלמיד" הגעתי למצב שבוא הציון הכי טוב שלי היה 40 והשאר אפסים.. שנה הבאה כיתה ט' אני כניראה יפסיק ללמוד כי לא יקבלו אותי לבית ספר אחר למה אני עובר דירה! ועוד אחר כך המורה לספורט אמר שאני כבוי לא יודע מזה אבל אני עוד חושב על זה.. אני אומר להורים שלי והיא אמרה גם למורה שאני לא נירדם כי אני תמיד חושב על היום שהיה ועל היום שיהיה ומה ניסגר איתי. והמורה אמרה מה קרה למה יש לך משכנתא וחמש ילדים? בקיצור אני מרגיש שאני כבר רוצה למות החיים שלי קשיים יותר מאנשים שיש להם משכנתא וחמש ילדים.. תאמינו לי. מצטער על האורך ההיתי חייב לרשום את זה

קודם טוב שרשמת, זה התמודדות

נשמע מוכר, שמעתי את המקשפט הזה כל שנות הלימודים שלי, ועוד הכיתות הנמוכות שמנעתי שאני גם חריג.... הכאב והתסכול ברורים בכל אות ואות שכתבה. מות לך לכעוס וגם עם ברחת להעביר את זה בעישון. אז מה. לא שאני בעד עישון, אבל מה קרה, עישנתה בעבר,באז עוד סיגריה. קרא את תפילת השלווה שנמצתאת למטה. אבל לפני שאתה מפסיק ללמוד, עצור רגע, הציון הוא לא העיקר אלא דרקך העבודה. גם עם לימוד אתנו שתמיד שופטים ךלפי ציונים. תברר קודם איך אתה מסתדר עם התאמות בלימודים. יכול להיות שעם התאמות ואבחון פורמלי המעיד על בעיה אובייקטיבית תמצא מעצמך אנרגיות אחרות ללחמידה שלא היכרת. גם יכול להיות שאתה צודק, שלא מתאים לך לימודים ותכול להיות אדם הגון במקצוע שתבר לעסוק בו. את האופציה להפסיק ללמיד תמיד תוכל לממש אז אתה צודק שאתה רומה איבחון, גש לאבחון, כמובן בהנחה שגם הוריך תומכים בעיניין. ולגבי המורה
זה מה שיש לי להגיד עליה ישר כוח גיל

chavakeynan

New member
אל ייאוש

קודם כל אל ייאוש, לא יעזור להכנס לבעסה. גם הבן שלי ככה ואני לא מצליחה להבין אותו. אתה צריך לבדוק מתי, במהלך היום, אתה מאבד קשר לנילמד בכיתה ולבדוק מה הסבה. בהצלחה נ.ב: באמת הזדמנות לקבל תשובות מילד ADHD שהוא לא הבן שלי: למה אתה לא עושה מה שמבקשים ממך בכיתה?קשה לך? אם כן, למה?

05 מיכל

New member
אל תצטער על האורך וגם אל תיבהל

נכון, אתה בבעיה שעדיין לא התבררה ולכן לא ברור עדיין איך לעזור לך. אבל שים לב היטב: לא אתה הטיפש בסיפור הזה! אני יודעת שקל לדבר, אבל אני מתחננת: אל תיקח ללב את השטויות הדביליות שהמורה שלך אמרה!!! בושה וחרפה שמורה מסוגלת להתבטא בצורה כזאת. היא מעידה רק על עצמה: על חוסר המקצועיות שלה ועל חוסר האכפתיות שלה. מילא העניין הדבילי עם "לא צריך אבחון" וכו' (זה מספיק חמור כשלעצמו) אבל להגיב ככה כשנער מספר על בעיית שינה?! כל מורה סביר היה מתעניין אם משהו מציק לך, וגם מסביר לך שייתכן שחוסר השינה מקשה עליך לתפקד ביום, כך שיש צורך לבדוק גם מה גורם לחוסר השינה. (כשתלך לאבחון אל תשכח לספר את זה למאבחן. זה נתון חשוב.) ואני רוצה גם להגיב על השאלה של חוה: אם אתה יודע להסביר לה למה אתה לא עושה דברים מסוימים - בסדר. אבל ייתכן גם שאתה לא יודע להסביר את זה. אל תיבהל, ובמיוחד: אל תשתכנע שזה אומר שאתה לא רוצה. לפעמים אנחנו נתקעים במשהו, ואנחנו לא מבינים מה תוקע אותנו. ולכן אנחנו מאמינים בקלות להסבר הקל הזה של הסביבה, שמאשימה אותנו שאנחנו פשוט לא רוצים. אל תשכח: זה שההסבר הזה הוא קל זה ממש לא אומר שהוא נכון. הוא לא!!! אני מצרפת לך קישור לסיפור שכתבתי פעם. כתבתי אותו בגלל ההרגשה הזאת שאני לא יודעת מה תוקע אותי, והסביבה חושבת שאני סתם לא רוצה.

DrEx

New member
זה באמת בעיה בכל מקרה יש לי

-איבחון ביום שני הזה! chavakeynan : אני באמת שקשה לתאר את הבעיה אבל זה חזק מימך.. כאילו אתה בא לכיתה במטרה ללמוד וזה קורה כל כך מהר אתה מוצא את עצמך שמוע המון קולות המורה מדברת ואם מישהו אחר מדבר אתה פשוט שומע הכל ולא יודע למה להקשיב... או שפשוט אתה לא עושה כלום כי כבר היתאיישת... שם תראש או עושה כמוני לא ניכנס לשיעורים.. זה חזק מימך... ואפילו כבר אתה לא מבין את עצמך.. אני מוצא את עצמי לא מבין מה אני ביכלל אני מקווה שהצלחתי לתאר למרות שזה ממש קשה... אני יכול להגיד שפעם חשבתי שאני נגרר אבל מאז כיתה א' אני לא עושה שיעורים... ומכיתה ה' כבר התחילה ממש ירידה משמעותית.. היום אני כיתה ח' ואי אפשרר לרדת נמוך יותר.. לא איכפת לי מכלום אפילו לא מהחברים שלי... ומיכל.. בקשר לקיר השקוף תראי ככה אני יגיד לך במצב שלי הקיר רק מתרחב ואני חוזר אחורה.. אני מבחד שיגמר השביל ואני כבר לא יהיה על מדרכה.. ואז ה' יודע מה יקרה

DrEx

New member
והדרך היתמודדות עם המצב

פשוט גרועה אני כל כך עצוב.. שאני מוצא את עצמי שותה הרבה אני מתדרדר.. אבל חזק... האני מרגיש מפורק גמור אין לי כבר כוח לכלום..

להשתמש בפחד הזה מהתהום, בכדי

להמנע ממנה - בכדי לצעוד לכיוון השני. הכיוון בו יש עלייה מתמדת, שגם אם היא דורשת כוחות רבים- היא תעזור לך לממש את עצמך. אל תוותר ותסחף עם הזרם הסוחף של הויתור. להשתמש בפחד, במקום לתת לו לעצור אותך. גש לאבחון, בדוק מה צריך להיעשות ועשה זאת.

נמאס לשמוע שיש עוד מורים כאלו כאן

האמת היא, שאילו באמת היית מחפש תירוצים לחפות על עצלנותך, אני מניחה שלא היה מזיז לך ולא היית חושב בכלל שזה נורא מה שאמרה המורה. מקריאת דברייך התרשמתי כי אין לך רצון לנטוש את ספסל הלימודים ואכן, מחפש פתרונות. אז אולי זה הזמן, להשתמש בדברי אותה מורה כמנוף לצאת מהמצב הזה? כמנוף שיחוף אותך קדימה להוכיח כי יש סיבה לחוסר ההתאמה בין החוכמה הקיימת בך לבין מה שמיושם בפועל? שיש שם קיר שמפריע, ותעשו הכל למצוא איך להסירו ולהתמודד בקלות רבה יותר מול הלימודים? גם אני גדלתי על המשפט "חכמה אבל עצלנית" - אל תתן לזה להעליב אותך והתמקד ב- איפה אני רוצה להיות בתום התיכון? זה הזמן לגשת לאבחון, אפילו לבקש ועדת השמה על מנת לקבל תמיכה ועזרה בשנה"ל הבאה בבית הספר החדש, אם צריך.

DrEx

New member
הבית ספר שאני עובר אליו זה בית ספר

-רגיל.. אבל לא בטוח שיקבלו אותי ואז אני ישב בבית... יש לי כבר תור יום שני טובה שבוע אחר כך בבאר שבע אני ישתף אותכם..

אולי כדאי לשוחח עם ההורים ולבקש

מהם לדאוג שתהיה ועדת השמה?? בדרך זו, תוכל גם לקבל תמיכה, גפ מסגרת מתאימה ואפשרות לצמצם פערים. ולא תצטרך לדאוג שמה לא תתקבל לשום מסגרת. בתוספת לטיפול מתאים לאחר האבחון, נדמה לי כי התמיכה מהמערכת החינוכית תעזור לך לחולל ניסים קטנים וגדולים- עבור עצמך.

DrEx

New member
אני יעשה כל מה שהמלצת לי

תודה... מצב בטטה אבל ערב טוב ירדתי קצת...
בכל מקרה טוב לדעת שיש אנשים שמבינים את המצב שלך!

שקול מעבר לבית ספר פרטי.

אל לקוח אף אחד לא מדבר בכזו חוצפה. מה גם שאף בית ספר פרטי לא יעסיק אדם בור כמו המחנכת שלך.

למעלה