ניל, ניל, זה התרגיל

ailag

New member
ניל, ניל, זה התרגיל

או: סיכומאייקון שלי רק מהפן של גיימן. קמתי היום מוקדם אחרי שהלכתי לישון מאוחר (mental note: לא לעשות את זה) כדי לנסוע לסינמטק לקחת כרטיס לאירוע הפתיחה. מה שבטוח בטוח. עדכנו אותי שרק בערב יחלקו, מה שקנה עוד קצת שעות שינה (לצלילי מקדחות). כבונוס עדכנו אותי שיש תור ענקי לסינמטק ושבתוכו הכל צפוף ופקוק בטירוף בכלל אנשים ששמרו כרטיסים - אפילו שדוכן השמורים עדיין סגור. ישר עלתה לי האסוציאציה של דיסנילנד - מתקנים נחמדים, אבל שעה לחכות.. והייתם צריכים לראות את התור שהשתרך 10 דקות לפני שהתחילו לתת כרטיסים לאירוע הפתיחה. לא בדקתי לאן הוא הגיע, אבל זה בגלל שהוא נראה כזה ארוך. לי בסוף לקחו כרטיסים. phew. והאירוע? אירוע הפתיחה היה אירוע פתיחה. ניל נאם דקה או שתיים, בעיקר התלהב מעצמו (אבל מותר לו) וכל פעם שאמרו "ניל גיימן" הקהל השתולל בצעקות ומחיאות כפיים - גם בפעם העשירית. כשרוברט ניקולסון עלה לבמה לנאום את שתי הדקות שלו הוא פתח ב "תנו לי לנסות את זה פעם אחת. ניל גיימן." (והקהל משתולל. אחרי זה חובבים כלאו את ניל באיזו פינה וביקשו חתימות. נרשמה חתימה אחת על החזה של מישהי ותמונה אחת של שתי בנות מנשקות אותו מכל צד. אויש. אגב, התאוריה שלי היא שאפשר להחתים את ניל על שני פריטים בגלל שזה אחד לימני ואחד לשמאלי. (התאוריה ממשיכה לתהות איך זה רלוונטי לבנים). ואז הרצאה. מה תצפו בהרצאה של ניל גיימן, זה שכתב קומיקס וספרי טקסט ותסכיתים וסרטים וחלקם גרסה אחד של השני? בהרצאה בכותרת "נרטיב דרך סוגי המדיה"? יצא אנקדוטות בעיקר, אנקדוטות מתהליכי עיבוד של סיפורים שלו לסרטים שלא עבדו. עזבו שנברוור הוא גם תסכית, גם ספר טקסט וגם סדרת קומיקס, לזה לא היתה (או בקושי היתה) התייחסות. גם לרעיון עצמו של מעבר בין מדיות - אפס התייחסות. הבדיחות שלו - עד שהן הגיעו מהבמה אליי הן כבר לא היו מצחיקות. כאילו, נחמדות כאלו שצוחקים מהן בנימוס, אבל צפויות ברובן. אנשים כן צחקו, אבל הם גם צחקו מסופי משפטים שלו שלא היו בדיחה. אבל היו דברים שיצאו מצחיקים - כמו "אני כותב ספר ילדים.. על בית קברות". (באמת. זה מתחיל ברצח של משפחה) אז היה לי קצת חבל, לראות אדם שמהכתיבה שלו משתמע שהוא אינטיליגנטי ומתוחכם נותן הרצאה בינונית שכזו. אורחי הכבוד של השנים שעברו היו יותר מצחיקים (עד כדי דמעות בעיני הקהל) ודיברו על דברים יותר מגוונים. (לזכותו יאמר שנראה שאמרו לו ברגע האחרון על מה הוא ידבר. לחובתו יאמר שנראה שהוא לא זוכר אילו הרצאות הוא עומד לתת בימים הקודמים) נראה לי שהוא הניח שהקהל הרבה פחות אינטיליגנטי. קהל מד"בניקי ממוצע - שטחי, אוהב דברים שטחיים (יעדיף להתחפש לקלינגון מאשר לנתח את הסדרה), צעיר משהו ועל כן מתעניין בדברים של צעירים.. ואנחנו ממש לא קהל כזה. איזה שהוא אורח פעם שיבח אותנו שאנחנו כזה קהל אינטיליגנטי. נראה לי שהוא כיוון נמוך מדי. אגב, לפני ההרצאה מישהי אחרת ביקשה שיצייר לה חתול על החזה. הוא גם חתם. נ.ב. מצטערת מראש על שגיאות והאורך. אני ממש נרדמת פה. לילט!

the runaway

New member
נשמע מאכזב

ואני עדיין תוהה לגבי ההרצאה של ג'ו בראון על הסאנדמן כי נראה שהוא הולך לעצבן אותי שם. בכ"ז, הרצאה שתספר על איך גיימן שבר את מיתוס גבורי העל בסאנדמן, או משהו כזה? כי בשבירת מיתוס גבור העל ווטצ'מן (שלא קראתי) עשה דברים יותר מעניינים. והרצאה שתסביר שזה ספר פרוזה עם ציורים אני ממש לא ארצה לשמוע, זה רק יצדיק את הטענות הטיפשיות של חובבי מד"ב מסויימים שאולי הקומיקס הזה הוא מיוחד, אבל עדיין השאר זה זבל.

ailag

New member
יום שני בפסטיבל, שלישי בשבוע

קודם כל, ניל כתב על אייקון בבלוג כבר: http://www.neilgaiman.com/journal/2006/10/tabs-you-want-em-we-got-em.html ויום אחר כך בהרצאה מישהו הרים את היד, אמר שאם ניל כ"כ אהב את הקישוטים שהוא עשה הנה מתנה בשבילו. ונתן לו בריסטול מגולגל, אני משערת שעם גרסה אחרת של אותם קישוטים. התגובה של ניל היתה שזה לקח שתמיד כדאי שיהיה בלוג ולעדכן אותו
ג'ו כצפוי בכלל לא עצבן, אלא היה ממש מעניין. אני אוהבת את ההרצאות שלו. היתה במקביל פגישה של מנויי חלומות באספמיה (או מי שיקנה איזה גליון שאני כנראה אקנה דוקא) עם גיימן עצמו אבל יש מצב שאם היתה לי האפשרות להגיע אולי בסתר לבי הייתי מעדיפה את ההרצאה של ג'ו בכל זאת. [ הערת ביניים: באותו מפגש של אספמיה נחתמו לפחות עוד חזה אחד ושני זוגות תחתונים - כאשר הם לא על הפקצות שביקשו את החתימות. די כבר! ] ג'ו דיבר על comic BOOK - כלומר חוברת הקומיקס (ולא קומיקס בעצמו), שהוא הפורמט אליו גיימן כתב באותם ימים. הוא העלה את השאלה: האם ניל פיתח את חוברות הקומיקס על פי הגדרתן אז, או יצר משהו שונה לחלוטין בקומיקס? הוא פירט מה יש בחוברת קומיקס ומה יש בסנדמן - לא כ"כ ברמה תוכנית, אלא ברמה טכנית וברמת המדיום (כלומר גם דיבר על דברים בכיוון וואן שוטים מול ארקים וסדרה רצה מול סדרה שיש לה גם סוף) אה, והוא הקדיש את ההרצאה (גם) לאוק"י. נאלצתי לאחר (טוב, הלכתי לאיבוד בחיפוש אחרי החניון. ויש בקרליבך חניון ב-10 שקלים ליום!) ולראות כזה דבר על הלוח רגע אחרי שאני מתאפסת זה ממש כיף
(כמו גם להתיישב ואז לגלות אנשים טובים שאני מכירה לידי, דבר שקרה לי פעמיים היום) ההרצאה של ניל היום היתה יותר טובה. עכשיו הדעה שלי על ההרצאות שלו היא לא מוגדרת כי אני לא רוצה למדוד אותה על כל צעד ושעל, בצורה קוונטית משהו זה ישפיע על המדידה. אחר כך נראה, כשיתאים יותר. הוא דיבר על איך הוא הגיע מלהיות כותב בן 22 שכל כתביו נדחים (וגם מילד בן 15 שחולם להיות כותב קומיקס ויועץ הקריירה בבי"ס שלו בוהה בו ואז שואל: איך אתה מתכנן לעשות את זה? וניל עונה: חשבתי שאת זה אתה אמור להסביר לי) עד לכותב רב-מדיומי שמצליח די טוב. אנקדוטה נחמדה ורנדומלית: שאלו אותו הרבה על המשפחה שלו (הקהל לא ידע מתי להפסיק ועודד אותו להשאר בנושא אחד. לא אשמת ניל. קהל פקצי קמעא.) הוא סיפר על הבת שלו, שנתנה לו את הרעיון ההתחלתי לקורליין כשהיתה קטנה, וסיפר שהיא לא גותית בכלל אבל לחצי דקה היתה. היא ראתה איזה סרט ואז הוא מצא אותה בלבוש ופוזה מושפעת משהו ואמר לה שלא כדאי לה להיות גותית. למה? כי גותים יושבים במרתף של מישהו ושומעים מוזיקה דכאונית. ואז גותי אחד אומר: "שיו, אני שונא את ההורים שלי". ואז היא תגיד: "שיו, אני שונאת את ההורים שלי". ואז גותי אחר יגיד "אם כבר הזכרת הורים, אפשר חתימה מאבא שלך?"

evil i

New member
בסוף הוא צייר לה עכבר

נראה לי. הנה הקישור לביקורת של זיו קיטרו על האבסולוט סנדמן, ויש שם תמונה שלה.

Yvaine

New member
זו לא אותה הבחורה.

[אני הייתי זו של החתול מיום שני, בתמונה יש אחת אחרת. בסוף הוא צייר גם לי עכבר, אבל זו לא הנקודה...]

evil i

New member
גם על החזה?

ולמה כולם רוצים עכבר או חתול? מה אתם יודעים שאני לא יודע?

Yvaine

New member
יותר על החזה מאשר הנקבה שבתמונה ../images/Emo3.gif

החתול הוא אחד הסמלים של ניל [ביניהם גם מעיל העור שלו, אותו לבשתי אתמול
] אם תשים לב, לכל ספר יש מספר הקדשות ספציפית (למשל "mind the gap" ב'לעולם-לא-עולם'), וציור העכבר הוא אחת מההקדשות שלו ל'קורליין'. העכבר, בנוסף לכך, הוא מוטיב חוזר ביצירותיו של ניל. אני אישית ביקשתי את החתול בגלל שזה אחד הסמלים העיקריים של ניל, את העכבר הוא הציע להוסיף בעצמו. Yvaine.

evil i

New member
mind the gap?

יש שיר של המכשפות שנקרא "זהירות מהמרווח". את חושבת שיש קשר? ואיפה זה מופיע? ב"לעולם-לא-לעולם"? מה זה? ספר? קומיקס? אאאאההההההה!!!!!!!!!!

Hubert Hubert

New member
mind the gap

זו אזהרה רווחת בתחנות רכבות באנגליה (לפחות שם אני נתקלתי בזה), משמיעים את זה ברמקולים ויש גם שלטים, הכוונה היא להיזהר מהרווח שבין הרציף לדלת הרכבת, שלא תיפול לפסים חס וחלילה.

Hubert Hubert

New member
אה, וסביר להניח

שלשיר של המכשפות יש קשר לאזהרה הידועה ולא לניל גיימן.

ailag

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק מה שהוא אמר. ובלעולם-לא-עולם יש לזה משמעות כפולה - שם מדברים על אנשים שנופלים בין החרכים של החיים, שלא מתאימים לחיים ה"רגילים". אגב, על הסנדמן מסתבר שהוא חותם "sweet dreams" או "dream!‎" ואם כבר חתימות, ואם כבר שכחתי לכתוב את זה בהודעה על החתימות ביום שישי, אני מבינה למה המשפט שלי התקצר (sweet dreams בחמישי, dream בשישי) - הבנאדם טחן בטירוף. חילקו לנו מספרים והוא היה אמור לחתום על 150 הראשונים - כלומר 300 חתימות (כשזו לפחות ההחתמה השישית לכנס). אחרי זה הוא עוד הסכים להחתים אנשים אחרים עם מספרים גבוהים יותר .. ואז היו לו עוד דברים שהוא התחייב לחתום עליהם.. ג'יז, באיזה שהוא שלב היה נראה שספרים לא חתומים שלו יהיו מצרך נדיר בארץ. שכחתי מי זה היה, אבל מישהו קרא לזה גיימאניה.

Yvaine

New member
"לעולם-לא-עולם"

במקור מיני סדרה שנכתב ע"י ניל לBBC. אחרי שניל לא היה מרוצה מספיק מהסדרה והעריכה שבה, הוא הפך את התסריט לספר (שתורגם לעברית, בהוצאת אופוס). אני חושבת שאוסיף לחתימה שלי "מודיעין גיימן". זה מה שעשיתי באייקון האחרון, ובכלל בחמש השנים האחרונות...

ailag

New member
ואז עיבדו את זה לקומיקס ../images/Emo3.gif

את עדיין לא קוראת קומיקס של גיימן או שכבר קראת? (או שאני מתבלבלת בעובדות? זה קורה לי איתך)

Yvaine

New member
קראתי קומיקס של גיימן,

פשוט לא ידעתי על קיומו של הספציפי (
) [קישורים? מידע? משהו? אוה, כן, ואיפה אפשר להשיג אותו?]

ailag

New member
תבררי בחנויות

הוא יצא בינתיים רק בחוברות, אני לא יודעת אם עדיין יש אותן בחנויות. זו בטח סדרה מהסוג שיותר יקרה באוגדן מאשר בחוברות. אמור לצאת אוגדן בקרוב.. כתב אותה זה מהסדרה לוציפר (ספין אוף של סנדמן). ובשבילך, מויקיפדיה:
A nine-issue comic book limited series began in June 2005, written by Mike Carey (of the Vertigo series Lucifer), with art by Glenn Fabry. The series is being published by DC Comics's Vertigo imprint. The collected edition is due for release as a graphic novel, also published by Vertigo, in October 2006 (ISBN 1-4012-1007-4).​

ailag

New member
אגב

בפורום מד"ב באורט העלו הצעה שמי שלא הספיקה שהוא יחתום על חלקים מגופה תשלח אותם בדואר ותקבל חזרה חתומים.

ailag

New member
עדכוניישן וקישורים

אתמול ושלשום לא יכולתי לעדכן כי מתי מעייפות (הייתי פה, אבל לא במצב שאפשר לכתוב משהו ארוך קוהרנטי במיוחד) השאלות והתשובות (יום שלישי של אייקון) היו שיפור גדול. או שהוא נכנס לשוונג או ששאלות עוזרות לו להשתפר, לא חושבת שאכפת לי כל כך. היה טוב יותר :) היה פחות טוב קטע סרט האקשן שלי - לרוץ לאודיטוריום אריסון מאולם סינמטק 1 בבערך שליש מהזמן שחשבתי שאני יכולה ובדרך שכנראה היא הארוכה יחסית (בלי לדעת איך מגיעים, יום קודם חברים שלי ניווטו) תוך כדי קפיצות, התחמקויות וניווט מהיר ועדין בין המוני אנשים. כי היה סרט אנימה מגניב (steam boy) והעדפתי כבר לפספס בשבילו קצת גיימן. אתמול היתה הקראה מכתביו, שבניגוד למה שמצפים היתה די טובה - אלו לא דברים ששמעתי קודם והוא מקריא בטונים שהוא התכוון, מה שמשפר את הקליטה של הסיפור. לפעמים הוא מחקה את הדמויות, שזה הכי נחמד - בחור עם מבטא בריטי אומר דברים רציניים כשהוא מחקה קול של בחורה. זה נשמע כמו תסריט למערכון. הוא סיפר סיפור קצר ונחמד בשם orange , שמנוסח כמו תשובות לשאלות על עדות (1. בבית שלנו 2. כן 3. כשהיא קנתה את קרם השיזוף וכו', רק במשפטים ארוכים יותר בד"כ) על מישהי שהופכת לכדור כתום זוהר אחרי ניסוי חומרים שהתקלקל (בהתחלה לא כ"כ הקשבתי). היה גם אחד על מה לעשות אם אתם נתקעים בסיפור פנטזיה והיה שיר שהוא כתב לבת שלו לאחר שהשיער-ליפה שלו התבלגן והיא קראה לזה crazy hair. הבנתי שצילמו את זה, מקווה שגם יעלו. היה גם סיפור קצת יותר ארוך שהבנתי שלא ממש עקבו אחריו. אה, וה-שאלה של ההרצאה אתמול : "אם היית מת .. איזה מוות היית מעדיף, את זו שלך או את זה של טרי פראצ'ט?" הוא היה מעדיף את שלו, כי הוא רוצה שאם הוא ימות הוא לא ירגיש מפודח: "כן, באמת היית צריך להסתכל לשני הצדדים של הכביש" וגם בגלל שהמוות של פראצ'ט מדבר באותיות גדולות, והוא לא רוצה מוות שמדבר באותיות גדולות. סה"כ היה טוב

למעלה