ניכור רגשי

ניכור רגשי

הבנתי שאני צריכה שינוי בחיים מאז שעזבתי את הבית ועברתי לגור לבד. בוא נגיד שלקחו לי 21 שנה להבין שחייתי לא נכון. הכוונה היא שלא הייתי מחוברת לעצמי מהבחינה הרגשית. היום כשאני יותר מודעת לעניין הזה, אני עדיין תופסת את עצמי אומרת דברים ואז עולה בי השאלה -- עד כמה אני בעצמי מאמינה למה שאני אומרת לאחרים. אני מנסה לשדר לאחרים מחשבות שלי, להביע עמדה מסויימת, להראות להם את דרך החשיבה שלי - כשעמוק עמוק בתוך תוכי, במעמקי התת מודע, אני לא ממש סגורה על עצמי שמה שאני אומרת על עצמי ועל החיים, אלו באמת המחשבות והרגשות האמיתיים שבי. כל השנים הייתי כפופה לרצונותיהם של אחרים כדי להתחבב על כולם, ניסיתי להסתיר את פרצופי הריאלי, הייתי מעקה שאפשר תמיד יהיה אפשר לבוא ולהשען עליו, בנאדם ללא אופי וללא דופי. שלא לדבר על רגישות לא לצורכי ובהתאם גם לא לצרכיהם של אחרים, למרות שהייתי בנאדם נוח להיות בחברתו - הייתי מנותקת רגשית וכל תגובה שלי בעניין הייתה שטחית. כשהייתי חייבת - ידעתי טוב מאוד בכיכול לזייף רגשות בשביל אחרים בכדי להזדהות עם צרותיהם, תמיד ידעתי להקשיב לאחרים (כשאף פעם בעצם לא הקשבתי לעצמי). זה מצחיק לגלות שיש דבר כזה פנימיות אישית שלך בלבד בגיל כזה מבוגר (יחסית). והנה עכשיו, אני מנסה להשתלב בין אנשים בנאדם שונה בעל ערכים ויסודות פרטיים שלי, מנסה לשרוד, לחיות בחברה היום יומית, לחוש את השוני. רק עכשיו אני רואה שכל אדם זה עולם בפני עצמו, יש אנשים שקשה לי לקבל אותם, לפעמים אני ביקורתית מאוד, קרה וקשה. לא פלא שדבר בסיסי זה כמו רגשות יצר בעיה חברתית כתוצאה. אף פעם לא היו לי חברים אמיתיים- כי אני מניחה שכולם הרגישו בי זרה מנוכרת יחסית אליהם, עד היום אני לא מצליחה לעורר עניין לטווח הארוך... לדעתי העינוי הכי נוראי שיכול לקרות לאדם, זה לאבד כל קשר לעצמך ולהוויה הפנימית שלך. מתוך התנסות אישית ואני שונאת לרחם על עצמי, עליתי על מסלול חיים מוטעה. זו נכות נפשית כואבת מאוד ולא גלויה לעין עד לשלב מסוים בו אתה מתחיל לגלות סימני מצוקה ויודע שמגיע לך הרבה יותר מזה, בעוד יש איזה קוץ שמפריע לך לנוע הלאה... נשמע מוכר למישהו המצב שאני מתארת??

אשלינג

New member
התרגשתי לקרא את דברייך

כל הכבוד על התובנות בגיל כה צעיר מאוד מזדהה עם הדברים ישר כח

שמחה שהגעת לכאן ../images/Emo39.gif

והתובנות שהגעת אליהן מאד משמחות! הגעת אליהן לבד? אני מכירה חלק מהדברים שרשמת מאנשים אחרים. לא חוויתי את המצב שתיארת, אבל כן חוויתי חלקיקים ממנו. למשל, ביקורתיות, נוקשות, קרות וכדומה. לגבי מה שרשמת: "היום כשאני יותר מודעת לעניין הזה, אני עדיין תופסת את עצמי אומרת דברים ואז עולה בי השאלה -- עד כמה אני בעצמי מאמינה למה שאני אומרת לאחרים. אני מנסה לשדר לאחרים מחשבות שלי, להביע עמדה מסויימת, להראות להם את דרך החשיבה שלי - כשעמוק עמוק בתוך תוכי, במעמקי התת מודע, אני לא ממש סגורה על עצמי שמה שאני אומרת על עצמי ועל החיים, אלו באמת המחשבות והרגשות האמיתיים שבי" את יכולה אולי לתת דוגמא?

היי מיכל, כמה דוגמאות

או קיי אז ככה אני אנסה להעביר את הפואנטה. אתחיל מהדוגמה הראשונה שעלתה לי כרגע לראש. אני מנויה לחדר כושר, אני יחסית חדשה (כולה חודש). איך שנכנסתי רציתי להתחבב על אנשים שם, שכולם יאהבו אותי. התחלתי להיות חברותית, פטפטנית, זורמת עם כולם. הבעיה היא שזה יוצא מהשליטה בשלב מסוים ואני מתחילה להגיד דברים לא במקום, ללא טאקט, לדבר שטויות (לא במובן הגלוי והישר, ככה בין השורות), אנשים קולטים שאני משדרת קלילות דעת, אז בהתאם אני עושה עליהם רושם של אחת כזאת זורמת, קלה להשגה, חסרת עמדה ודעה, גמישה לשינויים (לא במובן הטוב של המילה). לפי דעתי הדבר נובע מעצם הניתוק שלי מעצמי, אני יודעת שזה לא המסר שרציתי להעביר כאן. אני זה לא האדם שאחרים קולטים שאני. סביר להניח שאני מסתירה דברים שאין בכוונתי לחשוף מחשש לאי קבלה על ידי אחרים ואף דחייה. אולי הפחד הזה שלא יקבלו אותי איך שאני, גורם לי לשנות את דפוסי ההתנהגות שלי והלתאים את עצמי לסביבה וזאת על חשבון ויתור ההוויה הפנימית שלי.

כן. אני מבינה עכשיו יותר את מה

שתיארת. אולי נתמקד רגע בדוגמא מהחדר כושר. נניח ולא היו מכירים אותך שם והיתה לך הזדמנות חדשה. איך היית רוצה להתנהג שם?

אם להתחיל הכל מהתחלה...

בוודאי שהייתי רוצה שיראו אותי כפי שאני באמת. השאלה והיא שאלת השאלות מי אני באמת?? אולי אני לא מחוברת לעצמי מספיק בכדי להציג לאחרים את צד האוטנטי שלי? זה כמו להרגיש מבעד לזכוכית...

המממ, אוקיי....

אולי את לא לגמרי יודעת "מי את", אבל כבר יודעת "מי את לא"
את יודעת שאת לא התדמית שניסית להקרין בחדר כושר. זו כבר ידיעה חשובה. אז נותר להמשיך לראות מי את לא ולהמשיך לגלות מי את כן
כשאת מדמיינת על להביא את עצמך כמו שאת לחדר כושר (שוב, נניח ולא היו מכירים אותך), בטח עובר לך איזה דמיון או תחושה של איך את מתנהגת שם. האם את יכולה לתאר מה את רואה? נניח ולא היית מפחדת להביא את עצמך כמו שאת, מה עולה לך בתוכך כשאת חושבת על להביא את עצמך לשם ממש כמו שאת? איזה דמיונות את רואה?

ככה אני רוצה להצטייר בעיני רוחי

נראה לי אני מתחילה להבין לאיזו נקודה את מנסה להביא אותי: לגרום לי לראות את עצמי בעיני רוחי כפי שהייתי רוצה להראות בעיניהם של אחרים. טוב, אני אנסה לתאר את המצב הרצוי: כשאני נכנסת בפעם הראשונה, אני בנאדם שאוהב תשומת לב, להפגין נוכחות במקום, שירגישו בי (אני מניחה זה נובע מהרעב ליחס שלא קיבלתי בילדותי). אני מצטיירת כבנאדם תקשורתי שאפשר לדבר איתו על כל נושא שבעולם, רוצה להשרות באחרים תחושת חמימות ונוחות כשהם נמצאים בקרבתי, רוצה להפיץ חום ואהבה. בצד השני נמצאת גם הסמכותיות וההחלטיות. הרושם שאני רוצה להעביר לאנשים עלי זה שאני בנאדם רציני ושאפתן, בעל חוש הומור שיודע לעמוד על שלו ולהעביר את דעתיו לאחרים בחריצות ונחישות נ.ב. ועוד משהו ככה שעלה בי ברגע: יש בי איזה צורך כזה נסתר להנהיג ולשלוט, להוביל אנשים אחרי. וזה לא מגיע ממקום של רוע ושתלטנות על רצונותיהם של אחרים. אלא מהדחף להראות שיש בי כוח פנימי.

ממשיכות.. ../images/Emo13.gif

האם בינתיים הצלחת להתחבר יותר לעצמך בעזרת השרשור? ועוד שאלה: באיזו סביבה את מרגישה אומץ יחסית להביא את עצמך כמו שאת?

בואי נישאר במשפט הזה -

"אולי הפחד הזה שלא יקבלו אותי איך שאני, גורם לי לשנות את דפוסי ההתנהגות שלי והלתאים את עצמי לסביבה וזאת על חשבון ויתור ההוויה הפנימית שלי." נסי להישאר שם, ללא פחד ולהרגיש את עצמך האמיתית. את עצמך ללא כל התדמיות שרכשת במהלך השנים... נסי להקדיש לזה לפחות דקה עכשיו...ולהרגיש את עצמך. לאו דווקא במילים. אולי תצליחי להרגיש את עצמך בתחושה, או ברגש כלשהו, או בתחושה פנימית עמוקה. תישארי שם ותרגישי.

liranush39

New member
שלום מתוקית:*)))

אני חושבת שברגע שתתחילי לגלות מה את אוהבת בעצמך(- הכוונה לתכונות),,מה את אוהבת לעשות,מה היית רוצה להיות בחיים, תכתבי על הרגשות שמציפות אותך ביומיום- תגלי יותר על עצמיך. אין ספק שהחברה שלנו משדרת סוג של מוסכמות שצריך לעמוד בהם, ולצערי זה נורא כן, לא,שחור, לבן, ואין ספק- כמוני -כמוך ,שאת רוצה להרגיש אהובה- ולכן אגב רובנו פונים גם לצד הרוחני- כי מעבר לחומר, לכסף ןולחברה- הנפש היא זו שבאמת מתפתחת. אז נכון יש גם אני לא תמיד משדרת מי שאני- אבל ככל שעובר יום ועוד יום אני יותר לומדת על החיים, על עצמי על אנשים. וכשאת עירנית לסביבה שלך- את יכולה ללמוד המון ובלי קשר- כל אחד נושא את החבילה שלו- והורים לא ממש בוחרים,אבל יש לנו את היכולת לבחור כיצד לגשת אל הדברים, ולהסתכל עליהם-כאל משהו שבסה"כ הם רצו לטובתינו.לא תמיד הם יודעים איך לגשת אלינו,ולפעמים זה מלווה אולי בניכור, אולי בתחושות קשות-אבל יש להורים מטרה אחת-שתיהי מאושרת.-למרות שאולי את לא רואה את זה- אבל אני לפעמים פשוט מרחמת על ההורים שלי מהבחינה שהם נורא מקובעים ולא יכולים לגדול ולהתפתח- ואילו לנו יש כ"כ הרבה מה ללמוד, לשנות ולצמוח. אז אני מאחלת לך הצלחה- ומרעיפה עלייך המון אהבה.

שירשרת את ההודעה בטעות מתחת

להודעה שלי
אני רושמת את זה, כי אולי תרצי לשלוח אותה שוב.

אנשים מגיבים מהרהורי לבם../images/Emo4.gif

אין לנו שליטה על כל מה שחושבים עלינו. ואי אפשר לרקוד לפי החליל הזה. חשוב שלא נהיה כדורגל של הסובבים..

למעלה