ניכור רגשי

ניכור רגשי../images/Emo122.gif

הבנתי שאני צריכה שינוי בחיים מאז שעזבתי את הבית ועברתי לגור לבד. בוא נגיד שלקחו לי 21 שנה להבין שחייתי לא נכון. הכוונה היא שלא הייתי מחוברת לעצמי מהבחינה הרגשית. היום כשאני יותר מודעת לעניין הזה, אני עדיין תופסת את עצמי אומרת דברים ואז עולה בי השאלה -- עד כמה אני בעצמי מאמינה למה שאני אומרת לאחרים. אני מנסה לשדר לאחרים מחשבות שלי, להביע עמדה מסויימת, להראות להם את דרך החשיבה שלי - כשעמוק עמוק בתוך תוכי, במעמקי התת מודע, אני לא ממש סגורה על עצמי שמה שאני אומרת על עצמי ועל החיים, אלו באמת המחשבות והרגשות האמיתיים שבי. כל השנים הייתי כפופה לרצונותיהם של אחרים כדי להתחבב על כולם, ניסיתי להסתיר את פרצופי הריאלי, הייתי מעקה שאפשר תמיד יהיה אפשר לבוא ולהשען עליו, בנאדם ללא אופי וללא דופי. שלא לדבר על רגישות לא לצורכי ובהתאם גם לא לצרכיהם של אחרים, למרות שהייתי בנאדם נוח להיות בחברתו - הייתי מנותקת רגשית וכל תגובה שלי בעניין הייתה שטחית. כשהייתי חייבת - ידעתי טוב מאוד בכיכול לזייף רגשות בשביל אחרים בכדי להזדהות עם צרותיהם, תמיד ידעתי להקשיב לאחרים (כשאף פעם בעצם לא הקשבתי לעצמי). זה מצחיק לגלות שיש דבר כזה פנימיות אישית שלך בלבד בגיל כזה מבוגר (יחסית). והנה עכשיו, אני מנסה להשתלב בין אנשים בנאדם שונה בעל ערכים ויסודות פרטיים שלי, מנסה לשרוד, לחיות בחברה היום יומית, לחוש את השוני. רק עכשיו אני רואה שכל אדם זה עולם בפני עצמו, יש אנשים שקשה לי לקבל אותם, לפעמים אני ביקורתית מאוד, קרה וקשה. לא פלא שדבר בסיסי זה כמו רגשות יצר בעיה חברתית כתוצאה. אף פעם לא היו לי חברים אמיתיים- כי אני מניחה שכולם הרגישו בי זרה מנוכרת יחסית אליהם, עד היום אני לא מצליחה לעורר עניין לטווח הארוך... לדעתי העינוי הכי נוראי שיכול לקרות לאדם, זה לאבד כל קשר לעצמך ולהוויה הפנימית שלך. מתוך התנסות אישית ואני שונאת לרחם על עצמי, עליתי על מסלול חיים מוטעה. זו נכות נפשית כואבת מאוד ולא גלויה לעין עד לשלב מסוים בו אתה מתחיל לגלות סימני מצוקה ויודע שמגיע לך הרבה יותר מזה, בעוד יש איזה קוץ שמפריע לך לנוע הלאה... נשמע מוכר למישהו המצב שאני מתארת??

Rinor

New member
שלום לך

ברוכה הבאה... אני יכול להתייחס לסיפור שלך מנקודה אחרת... אציג לך את הרקע שלי ממש בקצרה ואנסה לחבר בין 2 הסיפורים. כיום אני בן 26 אוטוטו (אפריל), סטודנט לתואר שני בקרימינולוגיה....אבל....האהבה האמיתית שלי היא ספורט וכדורסל. לעיתים אני חושב למה לא הלכתי להיות מאמן כדורסל, אבל אז יש לי את התשובות כבר מוכנות.... זה שאני פחדן, פוחד לשבור מוסכמות ידועות זה אני יודע, הרי צריך תואר אקדמי בחיים לא? ככה לפחות הגישה אצלינו....לכן, אני לא אומר שהקרימינולוגיה לא מעניינת אותי, אבל זאת לא האהבה האמיתית שלי, לא כמו כדורסל. גם אני כמוך, בנקודה הזו חי רצון של אחרים ולא ממש את שלי. אני עושה תואר שני בקרימינולוגיה כרגע בשביל התואר. מה לעשות אח"כ, אין לי שמץ של מושג....אני פשוט מנסה לבטוח ביקום, באלים, בחיים ובקארמה....שאם התקבלתי, אם אני פה עושה מה שאני עושה, כנראה יש סיבה לכך....כנראה משהו אמור לצאת מזה. בין אם עבודה או שיעור לחיים, משהו מדריך ומכוון אותי לפה...אז אני ממשיך. אבל זהו גם הקוץ שלי. כאשר אני מגביל את עצמי וחושש לעשות מה שאני באמת אוהב, כי אני פוחד להכשל וכי אין לי את העצמאות שלי....הנקודה היא: שימי לב באיזה שלב את בחיים ותמשיכי משם. לדעתי, את בשלב מקסים של הבנה עמוקה ורחבה יותר של החיים שלך ושל הסובב אותך, ועכשיו תוכלי להבין כל צעד שאת עושה...וכל דבר שקורה לך, עצרי לחשוב מה זה אמור להביע, או לאן זה אמור להוביל....אפילו המחשבה הזו שלך כאן ועכשיו.... אהבה ואור ניר.

הלכת קצת על כיוון אחר

יש לי סיפור חיים מאוד דומה לשלך. אני סטודנטית תואר ראשון למנהל עסקים, כשבעצם יש לי חלום אקדמאי אחר - פסיכולוגיה. הייתי אמורה ללכת ללימודי פסיכולוגיה, אך ממש כמה חודשים לפני התעוררתי ומצאתי את עצמי שזה מקצוע שלא מעשי אחרי תואר ראשון, ובתור בנאדם שהון סטטוס חשובים לו, נכון לשלב מתחיל זה בחיים - אני הבחלט חושבת שמגיעים לי חיים מבוססים כלכלית כך שאוכל לתחזק בעתיד את עצמי ואת משפחתי ולהרשות לעצמי כל דבר שאוכל לבקש. זו הסיבה שאני נותנת לבחירת מקצוע מנהל עסקים. כמו כן אני אכן מאמינה שעם כוח רצון ומוטיבציה להצלחה בתחום, אוכל לבנות לעצמי עתיד אמיד ולט לדעת חוסר כלכלי. אחרי שבעזרת השם זה יקרה, אני אשקול ללכת לעשות תואר נוסף במה שאני מכנה " החיים האמיתיים שלי" וזה לימודי פסיכולוגיה קלינית. ככה בשביל סיפוק הצורך הרוחני שלי ותו לא בשביל לעשות בזה בתור מקצוע לחיים. (לפחות ככה אני רואה עכשיו את הדברים). הנקודה שניסיתי להעביר כאן היא בחינה יותר מעמיקה של ההתנהגות ודפוסי חשיבה (וככה בלי קשר למסלול אקדמי שבחרתי מתוך ידיעה ברורה) שלדעתי לא מתאימים וולא גורמים לי להרגיש ערך עצמי גבוהה מספיק. כמו עלה נידף ברוח, חסר עמוד שדרה. אז בהחלט אפשר להסתכל על זה מנקודת המבט של חוקי החיים והקארמה שהביאוני עד הלום לשם מטרה מסויימת. מהתנסויות חיי הקודמות, אני הבנתי שכל דבר שהגורל מביא לך לחיים - צריך לקבל אותו בתור ברכה, ולנסות ללמוד ממנו שיעור לחיים. וכאן מתחילה הבעיה : אני מפחדת שאני מפספסת פה משהו עיקרי משום היותי לא אמיתית עם עצמי ולא מודעת לרגשותיי. רק כאשר יתרחש החיבור הזה שלי עם עצמי, רק אז אוכל להבין את גלגל החיים, ולמה קרה מה שקרה, וכיצד עלי לנהוג מעכשיו והלאה כדי למשוך לחיי את הדברים שאני כל כך זקוקה להם (כמו אהבה, אנשים, חברים, שפע, הצלחה) וכיצד לשפר את איכות חיי החומריים והמנטליים. הדרך פנימה מתחילה אי שם במעמקי הלא נודע...

dvir58

New member
יש לי הערה קטנה...

אני מטפל באנשים דרך ההילה. לא אכנס לטיפול כי זה לא העניין. העניין הוא שעל מנת להבין טוב יותר את האנשים הלכתי ולמדתי בבית אבות דרך משרד העבודה (ויש לי תעודה להוכחה) סיעוד גריאטרי ואחר כך גם עבדתי בבית אבות כרמל בשביל להבין את נפש האדם. משכורת חרפה, יחס מהאחים והאחיות משפיל ועבודה מתסכלת וקשה, והמשכורת.. לקיים תוכי הכי קטן שקיים וגם זה בקושי. לא הכל כסף אישה. הכסף חשוב אבל הידע והסיפוק שבעשיית הדבר שאת חפצה בו עדיפים לפעמים על השקלים הנוספים. ללכת לישון בחיוך, להתעורר בחיוך ושהיום יחייך אליך למרות הקשיים... עדיפים לדעתי עשרות מונים יותר, מכך וכך מעות נוספות. אבל זאת רק דעתי. דביר.

ניר

קראתי וכואב לי הלב. גם בספורט יש תואר. לא. אני רק יודעת שלא נועדנו להיות מי שאחרים רוצים שנהיה. נועדנו כל אחד לתפקיד ומקום משלו. אם זה נגד דעת החברה או ההורים. על אחת כמה וכמה! לי לקח שנים להיות מי שאני רציתי להיות. מאחלת לך דרך קלה יותר.

Rinor

New member
צופית יקירה

מה שלומך? תודה על תגובתך... באשר אלי, אמונת חיי והשקפת החיים שלי היא שדברים קורים מסיבה מסויימת ובזמנם שלהם. נכון שמצד אחד אפשר להגיד שזו מעין אשליה שלי שאני אומר שאני תלוי בגורמים חיצוניים והיקום, אבל אני מאמין בשילוב של מעשינו כאן והדרכה מהיקום אשר מובילים אותנו לאן שהגענו. להתקבל לתואר שני בקרימינולוגיה בבר-אילן לא קל בכלל. מדובר ב-22 אנשים בתואר השני מתוך 2 אוניברסיטאות בלבד בארץ שמציעות תואר שני בקרימינולוגיה, לכן הקבלה שלי לתואר שני היא די הישג מכובד הייתי אומר והאמת גם הפתיעה אותי לא מעט. הנקודה היא: אני מאמין שאם התקבלתי לתואר שני, משהו אמור לצאת מזה, אני אמור ללמוד אולי משהו, אולי להיות מובל למשהו אחר דרך התואר השני...יש סיבה למה התקבלתי לתואר במיוחד שקשה להתקבל אליו...והנושא כן מעניין אותי, יש לי ציפיות מעצמי ואני מאוד ביקורתי כלפי עצמי ואומר לעצמי להשיג את התואר הזה כי אני מסוגל. מצד שני, האהבה האמיתית שזה ספורט וכדורסל... כרגע אני זורם, רוצה להוציא את התואר השני (בתקווה גדולה!) ואז נראה לאן היקום מוביל אותי ונחשוב אולי גם על כיוון הכדורסל... אפשר לשאול לגביך? מאוד מעניין ומסקרן אותי סיפור חייך, מאחר וקצת הזכרת את זה שלקח לך זמן להיות מי שאת היום ושלמה עם כך, אשמח לשמוע אודות חוויותיך אם זה בסדר ולא אישי מידי. תודה רבה לך על התמיכה והתגובה ושבת שלום לכל חברי הפורום היקרים! ניר...

מסכימה איתך

מה שקורה צריך לקרות. לפעמים רק במבט לאחור יודעים למה עשינו או לא עשינו משהו. לגבי החיים שלי. בתקופת החיים הראשונה שלי עשיתי מה שציפו ממני. חתונה ילדים לימודים בגיל 30 הגיע מהפך. מרד גדול. שינוי. מאז בתהליך התחלתי לעשות מה שאני צריכה, רוצה. זה לקח שנים. היום אני בתחום הרוחני. ההורים שלי לא מקבלים את זה עד היום. מדהים כמה איכפת לנו מה ההורים חושבים ולא משנה בני כמה אנחנו.... אני עדיין בתוך תהליך. וזה בטח ייגמר רק כשייגמרו החיים האלה. ובעצם ימשיך גם לגלגולים הבאים.

Rinor

New member
ההבדל בינינו

את עשית את אותו שינוי....אני חושש. אני עדיין עושה מה שמצופה ממני. לימודים, חתונה בעתיד (אם כי זה לא יפריע לי)
וכו'... אבל שוב, אני אומר, אם אני פה, יש סיבה. אז ננסה להוציא את התואר ואז נראה לאן היקום מכוון אותי... שבת שלום לך ואשמח לשמוע מה את עושה כיום. ניר...

העכביש2

New member
הנקודה הנצחית- האמת הפנימית

ובכן- מקריאה של מה שכתבת בהחלט עולים כמה נקודות מאוד מעניינות/נוגעות ללב.... אני חושב- שכל בן אדם שחווה משהו בחיים שהוא קצת מעבר לכסף/מכוניות/לימודים באוניברסיטה - שאל את עצמו והתעוררו בו השאלות האלה...ההרגשות האלה... אני אוטוטו בן 24. לפני כשלוש שנים בערך קרה לי משהו...השתנתי....בהתחלה זה היה מינורי אבל עם הזמן זה רק הלך וגבר....הרגשתי ריחוק מהחברה, מחברים, ממוסכמות...מאורך החיים שלי... והיום- היום אני עדיין מרגיש ככה אבל יותר מתמודד.... ולגביך: אני מכיר את העיניין של להיות אוזן קשבת לאחרים, לרצות את הזולת ולזייף רגשות ומחשבות ומבפנים להקרע. זה עצוב אבל זה קורא כל הזמן להרבה אנשים במקומות שונים. החשוב הוא להתעורר מהמצב הזה. להתבונן פנימה ולהבין שאת גורמת נזק לעצמך במצב שכזה. מתוך ההבנה יגיע שינויי (אולי). לאבד קשר להוויה העצמית שלך? - כאן יש מקום לעצור עצירת חירום. לא להמשיך לצלול בעוד ועוד מחשבות. אני מניח שאת מרגישה דברים, חושבת מחשבות ויש לך דיעות. ובכן- זאת ההוויה שלך. זאת דרכך הפנימית. דרך פנימית לדעתי נוצרת מהרבה אספקטים. חוויות, הרגשות, מחשבות, דיעות וכו'. הכל מגובש לכדי הגדרה של "דרך פנימית". אבל יותר מכל זה מה את מרגישה בחיי היום היום. ברגע נתון. כשאת לבד. כשאת עם חברה. כשאת עם משפחה. בלימודים. בעבודה. זאת הדרך הפנימית. במה את מאמינה, איך את מתנהגת ומה את משדרת. זה בסדר להרגיש אבודים. אבל צריך לדעת גם להסתכל על הדברים בצורה הנכונה (ללמוד) ולהשתנות... ראיתי לנכון להגיב כי זה באמת מעניין ובאמת חשוב...חשוב לדבר...חשוב להגיד לעצמך את האמת...

מי שמחפשת אמת גם מוצאת את האמת

מה שקרה לך יכול לקרות לכל אדם, בכל מצב, לא משנה מה רמתההתפתחות הרוחנית שלו או שלה. אני מציעה לך להתבונן בתצלום לקרוא על משמעות בקבוקי האבחון בצבע שבערכת האבחון של האורה סומא - שבאתרים בקיורים להלן. השילוב של הצבעים המגעיל אותך הוא מייצג את הצבעים שאת צריכה בדחיפות להכניס לחייך כדי לשפר אותם וללכת בדרך של ההארה הפנימית שלך. בהצלחה מידע נוסף באתרים להלן http://www.ima-adama.coil/home/aurasoma http://www.ima-adama.co.il/home/estia

למעלה