ניכוי מס במקור

messi789311

New member
ניכוי מס במקור

הי
אני עוסק מורשה עצמאי.
1) נקבע לי אחוז ניכוי במקור של 5% , אני רוצה לקבל פטור כי גם ככה אני משלם מקדמות ושנית הדבר מסרבל את ההתנהלות . מה כדאי לרשום בסיבות לבקשת הפטור ?
2) האם כאשר אני רוכש אי אלו דברים לעסק, החל מעיפרון ועד חומרים שמשמשים אותי בשרות שאני מספק , אני חייב לשאול את המוכר אם יש לו פטור מניכוי במקור ואם לא, לנכות לו במקור ?
בגדול זה נשמע לי שאני עובד גביה של מס הכנסה ללא שכר....
תודה.

eliranh76

New member
בגדול כולנו עובדים של מס הכנסה

1. אם אתה עוסק חדש לא תמיד נותנים פטור מלא - תנסה לציין בסיבות שאתה משלם מקדמות.
2. הוראות ניהול ספרים הרלוונטיות לתחום העיסוק שלך קובעות מתי אתה נדרש לנכות במקור (בד"כ עניין של מחזור), תשלום שכר דירה כן יש לנכות וכן תשלומים לקבלני משנה (תלוי בתחום עיסוקך ועיסוקם).
לא נדרשים לנכות בגין עיפרון :)
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ניכוי מס במקור

שלום רב,
1. אם הנך עוסק חדש מס הכנסה לא יאשר פטור מלא. שים לב כי נכון שמנכים לך... אבל את הניכוי יש לקזזו מסכום המקדמות שאתה משלם. כמו כן , ממליצה לך לנהל רישום מסודר של כל מי שמנכה לך, בכדי שבסוף שנה תבקש מהם טופס 857 אותו עליך לצרף לדוח האישי שלך במס הכנסה וזאת בכדי שהניכוי יוכר לך.
2. לעניין חובת ניכוי מס במקור שחלה עליך, היא בהתאם לתקנות מס הכנסה ותלויה בסוג העיסוק שלך.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

למעלה