ניכוי מס בבחירות

יוסי1191

New member
ניכוי מס בבחירות

מי אחראי לזה שהמעסקים יידעו את העובדים בקשר
לניכוי אוטומטי בבחירות ?

יוסי1191

New member
הכוונה היא

למס שיורד מהמשכורת הלכתי גם לברר את זה בעיר מגוריי
ואמרו לי שמורידים את זה גם למי שיש נקודות זיכוי של חיילים
משוחררים מי יכול לחדד לי את הכללים ?

ניכוי מס מעבודה בבחירות

ניכוי המס של 25% נקבע בחוק ללא קשר לזיכויים שונים שיש לאדם.
האפשרות שלך לקבל את הכסף בחזרה תהיה בהגשת דוח שנתי למס הכנסה וזאת כמובן אם אין אתה מגיע למס שולי של 25% במשכורת הרגילה שלך. כך לדוגמא אדם שמרוויח 4000 ש"ח לחודש. אדם זה לא מגיע למס ולכן הוא יהיה זכאי להחזר. לעומת זאת, אדם שמרוויח 30,000 לחודש משלם יותר מ-25% מס במשכורתו. יוצא שעבור העבודה שלו בבחירות הוא הרוויח יותר מהרגיל, משום שהורידו לו פחות מס ממה שהוא היה חייב בו.
ניר זלצבוך-יועץ מס
http://nirzalcebuch.weebly.com/

יוסי1191

New member
מיסוי בבחירות וחיילים משוחררים

אז ז"א ההטבות שיש לי מהמדינה לא תקפה ? אפילו שלא
הגעתי לתקרה שמותרת לי

להיפך-בגלל שיש לך הטבות מהמדינה כחייל משוחרר למשל

אז סיכוי גבוה שה-25% מס שלקחו ממך על העבודה בבחירות היו יותר מדי מס עבורך כך שמגיע לך החזר. בשביל זה צריך להגיש דוח שנתי בסוף שנת 2015 (אם אתה מתכוון לעבודה בבחירות שהיו השנה) ולבקש החזר. אבל קודם כל כדאי לבדוק שמגיע לך החזר, כי ישנם פעמים שבהם יוצא שלא משלמים מספיק מס ואז לא רק שלא מקבלים החזר אלא שמשלמים....
ניר זלצבוך-יועץ מס
http://nirzalcebuch.weebly.com/

יוסי1191

New member

סליחה החסרתי פרטים מדובר על בחירות 2013 , וניגשתי למס הכנסה איפה שאני גר שם אמרו לי שגם אם אני נכה ויש לי 100 אחוז פטור ממס הכנסה הניכוי הזה בבחירות הוא מנוכה בלי שום קשר למה ? זה נראה לי קצת תמוהה ומאוד אבל מאוד מוזר

יוסי1191

New member

סליחה שאני מקפיץ אך עדיין מחכה לתגובה

יוסי1191

New member

סליחה שאני מקפיץ אך עדיין לא קיבלתי שום תגובה

יוסי1191

New member
מיסוי בחירות וחיילים משוחררים

אני מקפיץ כי עדיין לא קיבלתי מענה לפנייתי

תשובה

אז מה הבעיה: תאסוף את כל טפסי ה-106 שלך (בהנחה ואתה שכיר בלבד) קח את טופס ניכוי המס (הספח שהיה מעל הצ'ק) שקיבלתי ממי שעבדת בשבילו בבחירות -תרים טלפון למספר שרשום שם ותיקח אישור שנתי מהמוסד שניכה לך את המס. עם כל הטפסים הללו תמלא את טופס ה-1301 (אולי אפילו יעזרו לך במס הכנסה). תחתום על הטופס, תשמור עותקים מכל דבר (תצלם כל מה שאתה מוסר),תמסור גם צילום של צ'ק שלך-כדי שיידעו לאן למסור את הכסף וסע לשלום.

יוסי1191

New member

ראשית אין לי טפסי 106 ואין לי מושג מה זה וגם לא את
כל הטפסים שאמרת ככה שאני צריך שתסביר לי מה זה הטפסים
האילו ? תודה על עזרתך

תשובה

טופס 106 הוא ריכוז המשכורות ממקום העבודה שלך. כדי להגיש את הדוח אתה צריך לארגן מכל מקומות העבודה שעבדת בהם בשנת 2014 טופס 106 מכל מקום עבודה.
מלבד זאת, אתה צריך להביא אישור על ניכוי מס במקור ממי שהעסיק אותך בבחירות. אם שמרת את הספח של הצ'ק שקיבלת (שבו רשום שניכו לך 25% מס) זה יכול להספיק. אם אין לך אותו אתה צריך להתקשר למי ששילם לך ולבקש מהם אישור על ניכוי מס ותשלומים במקור.
את הטפסים האלה אתה צריך להעביר למס הכנסה. למלא שם טופס שייתנו לך להחזר מס, ולהגיש אותו.

יוסי1191

New member

הבעיה היא שכשאני הלכתי לשם אמרו לי שזה לא קשור לנקודות זיכוי
כפי שציינתי וזה נראה לי ממש לא הגיוני , ואני לא ממש יודע מה לעשות
ומה מגיע לי מבחינת החוק כי הם מס הכנסה אמרו לי שחל דין אחר על
עבודה בבחירות ואילו אתה אומר שמגיע לי החזר ואני כבר נואש מכל הטרטור
הזה כאשר בסה"כ אני רוצה לדעת מה מגיע לי

למעלה