נייר לטש מספר 0

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
נייר לטש מספר 0

היי

קניתי מלטשת עגולה

ואני צריך נייר לטש 0 , מהו המספר של זה כי זה עובד במספרי מאות 120,150,180 ???

תודה

Arazi11

New member
איך אתה יודע שאתה צריך 0? וזה גם לא משנה

אני קניתי למלטשת העגולה שלי 240 וזה היה גס עבורי אז עברתי ל 400 ועכשיו זה ממש מתאים,
אז במקום להשוות תבדוק מה טוב לך תקנה אחד מכל מספר ותבדוק מתי אתה מרוצה מההחלקה.
&nbsp

in12

New member
כתוב על קופסת הצבע

ללטש בנייר 0 (קופסת הצבע וורנית לעץ - לכה שקופה)

yulevi

New member
ליטוש

הליטוש מתבצע בהדרגה
כדוגמא
עץ אורן מהוקצע,אני מתחיל עם נייר 180עובר ל 240,מייסם שכבת ורניט ראשונה,מלטש\מלטף בנייר 320 בין השכבות,

in12

New member
שריטות

האם 180 לא ישרוט??... למה אתה עושה זאת בהדרגה??

yulevi

New member
ליטוש בהדרגה

לכל נייר עובי גרעין שונה,ככל שהמספר עולה הגרעין קטן והנייר מלטש בעדינות
נייר 180 הוא די עדין,ה 240 מוחק חריצים של ה 180,ה 280 מוחק חריצונים של 240 וכך הלאה
ניירות גסים עובי הגרעין גדול,מורידים חומר בצורה מסיבית ובגלל גודל הגרעין העץ נשרט בצורה עמוקה,לכן מלטשים בהדרגה,כי לנייר עדין קשה למחוק חריצי נייר גרעין גס

in12

New member
אז למה בעץ מוקצע

צריך להתחיל בנייר לטש 180 או 240 שיגרמו לשריטות?? למה לא במספר גבוהה כמו 400 אם יש כזה... שלא יגרום לשריטות

למה מלטשים עץ מוקצע לפני צביעה??

yulevi

New member
רמת הליטוש תלויה ברמת הגימור

התחלת ליטוש עם גרעין עדין יגרום לסתימה מהירה של נייר הלטש,ותצטרך להתאמץ הרבה כדי להגיע לרמת ליטוש נאותה של העץ, לכן מלטשים בהדרגה.
רמת הליטוש קשורה לרמת הגימור שתרצה,ככל שתלטש בגרעין קטן יותר רמת הליטוש תעלה,יש המגיעים גם לרמות ליטוש גבוהות יותר מ400,החרטים מגיעים גם לרמות של 1200 ומעלה
אני כרגע עובד על פרוייקט מחזור עץ בניין,רמת הליטוש הסופית עומדת על נייר 60,וזאת כדי להקנות לעץ מראה ישן ומחוספס
אני מאוד ממליץ שתתאמן על מספר ניירות ליטוש,ותחליט מה רמת הגימור המתאימה לך

Arazi11

New member
יהודה ממש יפה

מה שבנית זה בדיוק התוכנית שלי. יש כבר שירטוט
רציתי לדעת מה עובי הקורות הגולימיות, והאם עשית את המשטחים לבד.
התוכניות המקורית זה לקנות עצים ולהדביק אבל תוך כדי כתיבה נזכרתי שיש לי מלא עצים משומשים ממשטחים. אז נראה לי שזה יהיה מספיק אך אני לא יודע האם העובי מספיק זה בערך 1.8 נראה לי.

yulevi

New member
האם התכוונת לכוורת?

עקרונית אינני משתמש במשטחים שנזרקו אי שם,מאחר ולא ידוע מה הועמס עליהם,כי לא מעט משטחים משמשים להעמסת כימיקאלים רעילים.והעץ סופג רעלים
העץ שהשתמשתי בו הוא עץ אורן לא מוקצע לבניין ישן ,במידות 120/21 ממ,ליטשתי בצורה גסה להורדת הקוצים.

yulevi

New member
מחסני עצים

אורן לא מוקצע
למזלי במחסן העצים שאני מצטייד הם משכירים פיגומי בניין,ולמזלי מצאתי קורה משומשת ששימשה משטח דריכה של פיגום,כך שהעץ נראה ישן וחבוט

yulevi

New member
זיו

המחיר משתנה בין מחסני העצים,אבל אמור לעלות מתחת ל 10 שח למטר

in12

New member
הבנתי למה צריך רמת דירוג ולמה צריך ליטוש

אבל לא הבנתי למה עץ מוקצע צריך ללטש אותו, אני די אוהב את הגימור שלו.
אז למה לפני צבע צריך מספר 0?

תודה

yulevi

New member
in12

על מנת שהצבע יתפש,ולהסרת כל מיני לכלוכים
חוץ מזה לדעתי מקדם הגנה של היצרן

ibonneau

New member
ניירות 0

אם אינני טועה, יש איזה מדרג חלופי לרמת גסות של ניירות שיוף שאינה כל כך נפוצה אבל נתקלתי בה בעבר.
&nbsp
0-4 כאשר 0 הוא העדין ביותר ו-4 הוא הגס ביותר. מתחושה (בלבד) אומר כי 0 הוא באיזור 120 ו4 דומה יותר ל-40.
&nbsp
אגב למי שאינו מכיר (ואני מאמין שרובם פה בפורופ מכירים) הסקאלה הנפוצה יותר 40 , 60, 120 ..400...800...2000.... מוגדרת ע"י מספר הגרגירים בשטח נתון ולכן ככל שהמספר עולה כך כמות החלקיקים משמע גודלם קטן ולכן השריטות עדינות יותר.
&nbsp
הכנת פני השטח היא קריטית בעבור קבלת תוצאות טובות בצבע או בלכה. כפי שכולנו יודעים הכל בעולם הזה הוא יחסי ולאחד טיב פני השטח המתקבל מהקצעה הוא מעולה ולשני רק לאחר ליטוש עם נייר 2000, שמונה שכבות לכה ואף פאבינג עם אבקה זה בכלל עובר את הרף.

למעלה