נייר להדפסה בבית

byoyo

New member
נייר להדפסה בבית

אני מתעניין בהדפסה בבית. רציתי לדעת על איזה נייר כדאי להדפיס ? אני מחפש את האיכות הגבוה ביותר, נייר עבה (לפחות כמו תמונה) ומבריק. הסתכלתי קצת בחנות על ניירות ושמתי לב שמצויין משקל בגרמים. אני מניח שהוא מתייחס לעובי הנייר, אבל החבילות סגורות ואין באפשרותי להרגיש אותו. מישהו יכול להסביר לי קצת ? להמליץ ? נסיון אישי.. תודה מראש, תומר.

hadasd

New member
תומר

אני מניחה שאתה רוצה להדפיס ש"ל. בכל מקרה השאלה היא מה אתה מעדיף, כי מבחינת איכות יש ניר על בסיס פלסטיק ונייר על בסיס נייר- כשנייר נייר הוא האיכותי וזה שמחזיק יותר שנים מבין השניים. הטיפול בנייר נייר הוא יותר קפדני מבחינת זמנים במפתח, עוצר ובמיוחד זמן מינימלי לקביעה של הנייר ע"מ שיחזיק שנים רבות... בכל נייר (פלסטיק או נייר) יש דרגות- החל ממבריק, חצי מבריק, חצי מט ועד מט- כמובן לפי העדפה שלך. ההבדל הוא שככל שנייר מבריק יותר הפרטים בתמונה נראים חדים יותר ( הסבר ארוך בגלל החזר האור ...). חוץ מזה אני מניחה שאתה יודע שפעם היו דריגויות לנייר 0-5 לפי קונטרסט. היום השיטה היא מולטיגרייד- כלומר הקונטרסט נקבע לפי המגדל- פילטרים או ראש צבע בעזרתו מוסיפים מג'נטה. נשמע מסובך... האמת שאפשר ללמוד מספרי הדרכה. עדיף שתנסה בהתחלה להדפיס על נייר פלסטיק ואז תעבור לנייר נייר כי שכחתי לציין שההבדל הוא שהפלסטיק יותר זול.

byoyo

New member
חידודים והבהרות :)

אני מעוניין להדפיס תמונות צבעונויות במדפסת ביתית. תמונות אשר צולמו במצלמה הדיגיטלית שלי.

למעלה