ניירות ערך וכ"ב

xtream2

New member
ניירות ערך וכ"ב

שלום לכולם! יש ברשותי מס ניירות ערך .עשיתי רווח לא רע בשנה שעברה אבל הבנק (המדינה) לקחה לי 25% מהרווח .אני סטודנט ללא עבודה האם יש אפשרות לקבל חלק מהסכום שנילקח? תודה!

xtream2

New member
פרטים נוספים

הנירות ערך רשום שהם (פ) פטורות (אני לא תושב חוץ) לכן כשקיבלתי את הכסף קיבלתי אותו במלואו אבל אחרי זמן ממש קצר המדינה לקחה לי 25% מהרווח (סכום לא קטן) ואולי גם מישהו יכול להביר למה קוראים להם פטורות אם בכל מקרה לוקחים מהם 25% וזה מאוד כאב כי הרי הרווחתי אותו ביושר לא?

אמיר72

New member
אין קשר

זה שהרווחת ביושר זה בטוח .. עכשיו, אם יש סימון על הנייר, משמע שמדובר בקרן נאמנות. קרן נאמנות יכולה להיות חייבת (מסומנת ח), פטורה (מסומנת פ) או מעורבת (מסומנת מ). אתה מחזיק קרן פטורה, והמשמעות היא שהמס על ני"ע אינו משולם ברמת הקרן (משמע הקרן משלמת את המס ומחזיק יחידות הקרן פטור) אלא שהמס משולם ע"י מחזיק היחידות. לכן לקחו לך ביושר, והפטור משמעו כיצד נגבה המס.

תיאורטית

אתה יכול להודיע לשלטונות המס שאתה עוסק במסחר מניירות ערך ולכן הכנסותך הן הכנסות מיגיעה אישית. רק תהיה מודע לכך שזה די חד- סטרי. היום תחסוך מס, אבל מחר כשתרוויח המון תשלם על רווחיך לפי המס השולי שלך ולא רק 10-25% (למרות שניתן "לקמבן" את זה)

למעלה