נייטרוקס עדיף על אויר
בהרבה תחומים : בטיחות בדרך כלל דרגת הנקיון של הגז קיצור זמני ההמתנה בין הצלילות והארכת זמני התחתית האפשריים חסרונות : יקר יותר בחלק מהמיקרים נדרשת יותר תשומת לב בהתייחסות לעומק המקסימאלי אבל זה אמור להיות בכל צלילה ולא משנה מהי תערובת הנשימה . בהתייחס לקורס המסמיך לתערובות בסיסיות או לכל תערובת ללא הגבלה : הקרוס הבסיסי יענה על כל צרכיך בשלב זה , כאשר תרצה להתקדם לצלילה טכנית (אם תרצה ) תצטרך לשדרג . הקורס מלא יפטור אותך מהצורך לשדרג בהמשך ויקנה לך הבנה וידע יותר נרחבים ומעמיקים בנושא . אני אישית ממליץ על המלא והפרש המחיר הוא דיי זניח . באיזה שלב לעשות את ההתמחות ? אני חושב שהייתרונות יותר ממספקים כדי להצדיק את הקורס בשלב מוקדם בקריירה , מה עוד שהיום הרשות מכירה בצלילות שבוצעו במסגרת התמחות כלשהי כחלופה לצלילות המודרכות כל עוד ביצעת 4 צלילות מודכות במיסגרת ההתמחות עקב היותן צלילות קורס בעלות תוכן, מפוקחות ומבוקרות. אצלנו במועדון כל החניכים עוברים הכשרת נייטרוקס במסגרת הקורס ומבצעים את צלילות העומק על נייטרוקס . לגבי שיכרון עם נייטרוקס כן ולא : יש דעות לכאן ולכאן , כשתגיע לשלב בקריירת הצלילה שלך שזה רלוונטי תחליט אתה בעצמך מה מתאים לך אישית וצלול בהתאם להחלטה שלך , לגבי הויכוח הניצחי : אני אישית הפסקתי עם צלילות העומק בתערובת נייטרוקס לפני כשנה ומבצע את כל הצלילות מעבר ל30 + מטר עם תערובות המכילות הליום , לפני חודש וחצי גם הפסקתי עם צלילות הנייטרוקס לאזור ה30 מטר וגם שם אני משתמש עם תערובות הליום , בשבילי זה עובד ומסתדר עם התפיסה שלי ועם שאר השיקולים שלי ויש אחרים שצוללים עם אויר וזה מסתדר להם עם התפיסה שלהם וגם זה בסדר , אני יכול לחשוב שחבל להשקיע זמן כסף ומאמץ ולהיות מסטול בצלילה ואחרים יטענו מינגד שזה כל הכיף וחבל על הכסף שעולה ההליום . תצללו איך שבא לכם , מה איכפת לכם מה מרכיב את הבועות שמפריחים הצוללים בצד השני של הסטיל או היעלה ? נמרוד גילוי נאות : אני מתפרנס מענף הצלילה