נייטרוקס

אייזיק

New member
התחושה

נותנת לחשוב שאין השפעה, אך השפעה תמיד יש בין אם התחושה מורה זאת או לאיו. אמת היא שהליום מתאים הרבה יותר מחנקן אך המחיר אינו מתאים.

אייזיק

New member
הסבר

יפה אך לא מדויק. אחרי שיושבים זמן מה בעומק משכר חשים שאין יותר השפעה. כפי שצינתי קודם, תחושה אין, אך השפעה יש.

ניב ד

New member
אני מסכים לגמרי עם דודו על הפן החינוכי

ולכן באופן כללי אני חושב שלא נכון בכלל לענות בנושא לאדם שעוד לא התחיל אפילו את קורס הצלילה ואינני בטוח שהוא בכלל מבין את השאלה ו/או את התשובה, במיוחד שתמיד מישהו אקראי חייב לסבך עם תיאוריות שונות ומשונות.

skinonimus

New member
כרגיל כל אחד קורא מה שמתאים לו

התשובה "לצולל הצעיר" נותרה בעינה אויר הוא הגז הנפוץ ביותר לצלילה והכי פחות מתאים לצלילה כי יש בו את אחוז החנקן הגבוה ביותר העובדה שהרבה צוללים משתמשים באויר עדיין לא מהווה הוכחה שזה טוב, זה פשוט יותר זול מהאלטרנטיבות. ניטרוקס יותר טוב כי יש בו פחות חנקן - אבל הוא מתחיל להיות בעייתי ב אזור ה 30 מטר. יש לזה שתי סיבות: תערובת עשירה מדי ולחץ חלקי של חמצן שהופך להיות מסוכן בעומק תערובת ענייה מדי שהופכת את הנייטרוקס ל"סתם אויר" ומביאה אותנו לעומק עם לחץ חלקי גבוה מדי של חנקן. תערובות שכוללות הליום הכי טובות גם לצוללים ספורטיביים וגם בעומקים רדודים יחסית, הסיבה לכך היא שההליום נבדק ונמצא כגז הבטוח ביותר לצלילה. בין היתר הוא מאפשר שמירה על לחצים חלקיים נמוכים גם של חנקן וגם של חמצן ללא תופעות לוואי (עד לעומק 120 מטר) . צוללים צעירים מתבקשים להתעלם מההערה שבסוגריים תיקון : התשובות לגבי 66 מטר מתייחסות לדברים בפוסט שכתב GERSON ( ולא FISHFISH.) וממנו ניתן להבין שצלילה טכנית על אויר ל 66 וחנקן מועיל. אינפורמציה לא בדוקה לא נכונה ובטח לא עדכנית. התשובה לחובבי השכרון - את הסימנים לתופעת השכרון אפשר להרגיש כבר באזור ה 26 מטר והרבה לפני 40 מי שלא מרגיש פשוט לא מודע ובטח לא יותר גיבור. נכון שלא מתים מזה כ"כ מהר ונכון שתחושת הבילבול (ורק התחושה) מתפוגגת אחרי כמה שניות, השכרון עצמו נשאר אתנו לכל אורך הצלילה משפיע על התפקוד וגורם לצולל לעשות שטויות מבלי להיות מודע לכך (רע במיוחד אם נקלענו למצב חרום שמצריך שיקול דעת) צוללים צעירים מתבקשים להתעלם מההערה שבסוגריים כי הם עלולים להבהל. זו בדיוק האינפורמציה שהייתי שמח לקבל כצולל צעיר, חבל שלפני 20 שנה חשבו אחרת ועוד יותר חבל שאחרי 20 שנה יש עוד כמה שלא רק עדיין חושבים כמו לפני 20 שנה גם דואגים שלא לבלבל את דור הצוללים הבא בעובדות ולוודא שגם אלו יעשו את אותן שטויות שהם עשו וממשיכים לעשות. (צוללים צעירים מתבקשים להתעלם מהפסקה האחרונה כי יש מצב שיגיעו למדריך שחושב ככה)

yochaib

New member
פישפיש - ההבדל בין מה שאתה אומר

ומה שמלמדים ומבצעים בתכלס הוא רק מאה שמונים מעלות לא ראיתי יותר מידי צוללים טכניים שמעמיקים ממש לאט בטח לא כאלה שאין להם הליום בתערובות יכול להיות שצריך לצתת דעה של מישהו אחר מארץ אחרת כי כאן בארץ חמדת אבות האגו של כמה אנשים מסתיר את האופק וקצב הירידה שלהם הוא סילוני כמעט

fishfishgarden

New member
זה לא הופך ללא נכון

בגלל שצוללים נוטים לרדת מהר על מנת להרוויח זמן תחתית. האפקט או המפגש הראשוני עם הץופעה יהיה חריף עד כדי אובדן הראיה, והתלות בהכרה בציפורנים. עם כל הכבוד לכך שההשפעה נשארת לצרות השיפור בהרגשה ברור לגמרי שהשיפור בהרגשה ישפר גם את התפקוד. אגב מה שמלמדים זה כן לבצע הפסקות בזמן ההעמקה לצורך התרגלות. שמירת הקשר עם בן הזוג והחלפת גז. אני מתאר לעצמי שלא מעט צוללים שטסים למטה לא שמעו על כך שזה גורם המחריף את התופעה. לדעתי האישית לגמרי, הדגשה של הנקודה הזו היתה מפחיתה את כמות הנספים בבלו הול למשל ועל כן טרחתי להעלות את הנקודה. כמובן שבתוך עמי אני חי ולא ממש הופתעתי ממה שכתבת.

yochaib

New member
תגיד אתה מודע לזה שיש לך שני גאזים?

נכון מאוד שחמצן ביחס חלקי של 1.6 באויר זה בערך 6 מטר כמעט כמו שנכון לא להגיע למגבלות האלה אבל מתי החנקן נעשה רעיל? זה אישי מאוד אבל לרובנו יש שכרון מ 20+ מטר מלבד לאנשים מסוימים שיש להם את זה רק מלדבר על צלילה אנחנו נותים להתעלם מהבעיתיות של חנקן משתי סיבות (ששונות מחמצן) 1. יש בשכרון גם אופוריה ותחושות טובות 2. ההשפעה הדרגתית הרעלת חנקן היא משהו שרוב מי שכותב כאן הרגיש אבל חלקכם שכח את הסימפטומים ה"מתקדמים" שבשקט יביאו אותכם לתביעה או לעלפון ומשם תלוי בבן הזוג) בלי להכנס לויכוח על הגאז האולטימטיבי חנקן זה משהו שהרג ויהרוג הרבה מאוד צוללים לדעתי חמצן הרג פחות יוחאי

ilanbt

New member
הצטרפת לכת השטן?

לא מספיק אתה סוגד לעז הורודה שבשמים

narcosis

New member
נייטרוקס עדיף על אויר

בהרבה תחומים : בטיחות בדרך כלל דרגת הנקיון של הגז קיצור זמני ההמתנה בין הצלילות והארכת זמני התחתית האפשריים חסרונות : יקר יותר בחלק מהמיקרים נדרשת יותר תשומת לב בהתייחסות לעומק המקסימאלי אבל זה אמור להיות בכל צלילה ולא משנה מהי תערובת הנשימה . בהתייחס לקורס המסמיך לתערובות בסיסיות או לכל תערובת ללא הגבלה : הקרוס הבסיסי יענה על כל צרכיך בשלב זה , כאשר תרצה להתקדם לצלילה טכנית (אם תרצה ) תצטרך לשדרג . הקורס מלא יפטור אותך מהצורך לשדרג בהמשך ויקנה לך הבנה וידע יותר נרחבים ומעמיקים בנושא . אני אישית ממליץ על המלא והפרש המחיר הוא דיי זניח . באיזה שלב לעשות את ההתמחות ? אני חושב שהייתרונות יותר ממספקים כדי להצדיק את הקורס בשלב מוקדם בקריירה , מה עוד שהיום הרשות מכירה בצלילות שבוצעו במסגרת התמחות כלשהי כחלופה לצלילות המודרכות כל עוד ביצעת 4 צלילות מודכות במיסגרת ההתמחות עקב היותן צלילות קורס בעלות תוכן, מפוקחות ומבוקרות. אצלנו במועדון כל החניכים עוברים הכשרת נייטרוקס במסגרת הקורס ומבצעים את צלילות העומק על נייטרוקס . לגבי שיכרון עם נייטרוקס כן ולא : יש דעות לכאן ולכאן , כשתגיע לשלב בקריירת הצלילה שלך שזה רלוונטי תחליט אתה בעצמך מה מתאים לך אישית וצלול בהתאם להחלטה שלך , לגבי הויכוח הניצחי : אני אישית הפסקתי עם צלילות העומק בתערובת נייטרוקס לפני כשנה ומבצע את כל הצלילות מעבר ל30 + מטר עם תערובות המכילות הליום , לפני חודש וחצי גם הפסקתי עם צלילות הנייטרוקס לאזור ה30 מטר וגם שם אני משתמש עם תערובות הליום , בשבילי זה עובד ומסתדר עם התפיסה שלי ועם שאר השיקולים שלי ויש אחרים שצוללים עם אויר וזה מסתדר להם עם התפיסה שלהם וגם זה בסדר , אני יכול לחשוב שחבל להשקיע זמן כסף ומאמץ ולהיות מסטול בצלילה ואחרים יטענו מינגד שזה כל הכיף וחבל על הכסף שעולה ההליום . תצללו איך שבא לכם , מה איכפת לכם מה מרכיב את הבועות שמפריחים הצוללים בצד השני של הסטיל או היעלה ? נמרוד גילוי נאות : אני מתפרנס מענף הצלילה

izi669

New member
לחברי המלומדים לא עדיף קודם

שהמתלמד /חניך /תלמיד יתחיל כמו שכולם מתחילים עם חנקן? ילמד על עצמו ישתפשף ואחר כך יחליט אם טוב לו.. וילמד קצת על נייטר..וכול השאר וממש אין צורל להפציץ אותו בכמויות מידע שאין לו תצי מושג מה זה הליום לחץ חלקי של גז זה או אחר בנחת בנחת איז'וס

narcosis

New member
זו הסיבה שהתשובה חולקה לשניים

את ההליום המלצתי להשאיר לאחרי הקורס אם ביכלל , יוכל לשאול לברר לקרוא ולהחליט בעצמו לגבי הנייטרוקס - אני חושב שהייתרונות משמעותיים ומיכיוון שחלק היותר קשה להבנה (לחצים חלקיים) נלמד בכל מיקרה בקורס הבסיסי - אין העמסה מיותרת של חומר על החניך והבטיחות שלו עלתה פלאים לעומת צלילת אויר ל30 מטרים נמרוד

ilanbt

New member
אני מסכים עם נמרוד

אין שום סיבה (פרט לכלכלית) שנייטרוקס לא יהיה חלק ממערך ההכשרה הבסיסי לצולל.

wanna get high

New member
אווץ'../images/Emo122.gif

הי, אני קצת מבין, עשיתי קצת מחקר בשנתיים האחרונות, מה גם שאני מבין את עניין הלחצים החלקיים ואני בקיא בפיזיולוגיה (אני מדריך במד"א) ככה שאני מבין הרבה ממה שנאמר (אם כי לא את המנגנון של שכרון חושים, אבל כמו שזה נראה, זה לא באמת מנגנון מובן...) אולי את החלק לגבי נתונים של קורס מערבלי גז של נאסא לא הבנתי, אבל כשנגיע לגשר נעבור אותו...
בכל מקרה השאלה הייתה רק האם עדיף להכנס ישירות לעולם של נייטרוקס, אבל אני רואה שהיא פותחת את השאלה- מה עדיף, נייטרוקס או אוויר? ואני רואה שעל השאלה הזאת יש חילוקי דעות לא קטנים, אז אני בסופו של דבר אחליט... מתישהו... לפני הקורס... תודה!

Wainshtein Lev

New member
שכרון חושים זה מנגנון פשוט להפליא:

רואה בחורה -> נכנס לשיכרון חושים -> לא אחראי למעשיך -> ... שכרון מעמקים הוא סיפור אחר לגמרי. בקצרה, אחרי שהלחץ החלקי של חנקן מגיע ל3.16 הוא מתחיל להיות נרקוטי. אם תביא בחשבון שבאויר רגיל יש 79%חנקן וכל 10מ' עומק מעלה את לחץ הסביבה ב-1אטמ' תגלה שבעומק 30מ' אתה נמצא בלחץ סביבה של 4אטמ מה שנותן לך כ3.2 לחץ חלקי של חנקן ואתה מתחיל להרגיש... סליחה מתחיל להיות שיכור. אלא שכפי שציין אייזיק,לא כל שיכור מרגיש שהוא שיכור וזה בד"כ המצבים הכי מסוכנים. בגדול, שים פס על כל הדיון המלומד שהתפתח כאן. כן, נייטרוקס יותר בטוח מאויר. כן, כדאי, אם יש אפשרות כזאת, לשלב את הנייטרוקס כבר בתוך הקורס של הכוכבים. כן, נייטרוקס יותר יקר. וכן, אם ילדה בת 14 הצליחה לשלב את הנייטרוקס בקורס גם למדריך מד"א זה לא אמור להיות קשה מידי. מצד שני הבת שלי היא הרי גאונה. בלי צחוק.

למעלה