נייד של DELL שהגיע עם MCAFEE

leiny85

New member
נייד של DELL שהגיע עם MCAFEE

שלום לכולם, קניתי לפני מספר חודשים נייד של DELL שהגיע עם אנטי וירוס של MCAFEE. כל הזמן הוא היה מחפש עדכונים, מוריד, מתקין לבד - ממש ילד טוב. מסתבר שאחרי 3 חודשים פג תוקפו של המנוי או משהו כזה, ועכשיו כל כמה שעות קופצת לי הערה בסגנון של "צריך עדכונים חדשים, אבל פג לך המנוי, רוצה לקנות?" ברגע שראיתי שהולך להיגמר לי המנוי - הורדתי AVG (שמתפקד יפה), אבל בינתיים הMCAFEE לא מפסיק להציק ("את לא מוגנת", "לא ביצעת סריקה כבר מעל חודש").
ולשאלה: אפשר להסיר את הMCAFEE ולהישאר רק עם הגרסה החינמית של AVG (גרסה 7.5.488), כי כבר נשבר לי מההצקות של MCAFEE, או שאולי יש בו יתרונות שאני לא מודעת אליהם?

Schweppesdude

New member
בעיקרון

אם האנטי וירוס כבר לא מבצע עידכונים, אז הוא לא שווה יותר מדי, הרי עולם הוירוסים והרוגלות מתעדכנים בקצב מהיר וצריך תוכנה שתעקוב אחריהם, ככה שאם את לא מתכוונת לרכוש מ"מקפיי" רשיון ,לדעתי, תסירי. חוצמיזה, מנסיון אישי שלי, אני עברתי על כל האנטי וירוסים למינהם - מנורטון, דרך זון אלארם, עצירה בקספרסקי וקינוח אצל ביטדפנדר, ואין משהו שייתן לך הגנה מלאה, עם כל הנ"ל חטפתי וירוסים ורוגלות. המסקנה שהגעתי אליה הייתה מאוד פשוטה- AVG בכל המחשבים, ותוכנה כדוגמת ad ware remover שגם חינמית לדעתי, לסריקה פעם בשבוע לכל מיני רוגלות ואת מכוסה, באמת.

idodooshb xd

New member
בטח

תיכנס ללוח הבקרה-------> ומשם להסהרה או הוספה של תוכניות אתה תמצא :]]

leiny85

New member
תודה,אני יודעת איך להסיר תוכנה ../images/Emo13.gif שאלה נוספת

השאלה הייתה יותר האם זה כדאי, כי הMCAFEE בין היתר מגיע עם FIREWALL, ולמיטב ידיעתי אין לי FIREWALL אחר... לא נראה שלAVG יש FIREWALL.... אגב איך אני בודקת שאני נמצאת מאחורי FIREWALL?

מורידה וירוסים ובודקת אם יש אזהרות...

אחרי שתמחקי את המקאפי הויסטה יגיד לך שאת לא מוגנת.... ויוסיף אייקון ליד השעון של מגן אדום עם איקס לחיצה עליו תפתח לך לשוניות כאלה של כל מינה תוכנות הגנה כמו פייר וואל ואנטי וירוס..... ושם תראי מה יש ומה אין לך (לא כזה מסובך, אני פשוט מסביר גרוע)

idodooshb xd

New member
עדיף לך

עדיף לך MCAFEE מאשר AVG אבל כבר נגמרה לך התקופת ניסון אני הכי ממליץ לך על קספרקסי או נורטון.

bar666xp

New member
אוי ויי

נתחיל בזה ששני אנטי-וירוסים במקביל זה יותר גרוע מאנטי-וירוס הכי דראק שלא יהיה.... הם עשויים להפריע אחד לשני לאתר וירוסים. תמיד מסירים את הקיים ומתקינים את החדש רק לאחר ההסרה! המלצה בהנחה כי שמרת את קובץ ההתקנה של הAVG... תסירי את שניהם, הפעילי מחדש את המחשב {חלק מההסרה של האנטי-וירוסים יוסר רק לאחר ההפעלה מחדש}. ורק אז להתקין אנטי-וירוס אחד ואחד בילבד!!! הסבר קצרצר.. חלק מהאנטי-וירוס משולב לתוך המערכת הפעלה {KERNAL} ולכן התקנה של יותר מאחד עשויה להוביל לעוד הרבה בעיות.

leiny85

New member
סבבה, קיבלתי ../images/Emo13.gif מה לגבי FIREEALL?

גם להתקין אחד חדש בנפרד מהAVG? יש הצעות לחומות (חינמיות) ספציפיות אולי?

bar666xp

New member
באופן אישי לא רואה תועלת גדולה בFIREWALL כלל.

FIREWALL מה זה ביכלל? קיר, חומת-אש שאמורה לסגור את כל הפורטים ולפתוח מחדש את הנחוצים... כמו פורט 80 לדפי אינטרנט.. פורט 25 לדוא"ל... שורה תחתונה גם דרך הפורטים הללו אפשרי לבצע חדירה לא חוקית למחשב וFIREWALL טוב זה +- עוד 5 דקות להאקר חזק.. אולי חצי שעה להאקר קצת פחות חזק... וההאקר החלש הוא היחידי שיתיאש מליפרוץ FIREWALL אם יחשוב שיש לו/ה מה למצוא במחשב היעד. אם עובדים/מתחברים דרך נתב {NAT} עוד יותר יורד ה""צורך"" בFIREWALL מכוון שאפילו הIP אלה אם הוגדר אחרת לנתב לא יוצא את הרשת הבייתית/משרדית... כלומר באינטרנט רואים את כל המחשבים ברשת כIP אחד כלומר את הנתב. בקיצור אפשר לומר בגדול שעם בלי אותו דבר... {בהיסתייגות}.

qwertyx

New member
נצל"ש, איזה אנטיוירוס מומלץ לנייד?

עד כמה שאני מבין לא אמור להיות שוני מיוחד בין אנטיוירוס לנייד בהשוואה לשולחני ובכול זאת? איזה אנטיוירוס הייתם מתרינים על מחשב חדש? AVAST? AVG? אחר? חשוב שיהיה קל משקל ולא זללן מחיר לא רלונטי

bar666xp

New member
בגדול כל אנטי וירוס המבוסס מנוע AVEG.

כמה להשקיע זאת כבר החלטה שלך. ורצוי בהתאמה לרגישות החומר שבמחשב. לדוגמה אם מדובר במחשב שהוא חלק ממערך עיסקי גדול יתכן ויהיה כדאי להשקיע אפילו בSYMANTEC CORP 10.2 שאפשר לנהל את כל מחשבי הקצה ממחשב אחד/שרת... אבל העלות היא בין היקרות ביותר שיש כיום. לחילופין אפשרי גם להשתמש בחינמיים ואפילו יש קוד פתוח.. לדוגמה http://www.clamav.net/

kobi 23

New member
אני חוזר על מה שאמתרי בעבר

לא ממליץ על נורטון,בטח שלא לשלם על הדבר הזה כסף !!! אם אתה רוצה חבילת הגנה טובה,ממליץ בחום על קספרסקי אינטנרט סיקוריטי.היא לא חינמית בעיקרון (אבל יש פתרונות לא חוקיים) יש גירסה 6 ו7 חדשה יחסית (אין הבדל משמעותי בינם) לגבי הגנה חינמית: אנטיוירוס-AVG,AVAST . חומת אש-קומודו, אשמפו

bar666xp

New member
בפעם המי יודע כמה...

יש הבדל ענק בין NORTON שרק אלוהים יודע למה SYMANTEC לא מורידה את המוצר הזה מהמדפים בעצמה... חוץ מלפגוע בשם של החברה אין לי מושג מה הוא תורם.... להבדיל גירסאות SYMANTEC CORP עוד מגירסה 7 או 6 מבין החזקים ביותר שיש בשוק! אאל"ט כבר יצאה גירסה Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 11.0 {עוד לא יצא לי לבדוק מה הפאק הזה מכיל בדיוק אילו גירסאות של מה}. כדי לסבר את העוזן המחיר של הגירסת הזו הוא כ80$ פר רישיון ל5-24 מחשבים כ65$ פר רישיון ל25-50 רישיונות... זה לא בדיוק ללקוח הפרטי כמו שהבנת {אם לא קודם אז ברגע זה}. בגירסאות הCORP אפשר לקבוע אפילו עד כמה האנטי-וירוס יעסיק את המעבד ועד כמה עליו להיות אלים או רפוי.... לא ממש משהו למיגזר הפרטי/ביתי, אבל אם זה חלק ממערך של עסק {במיוחד עסקים גדולים} יהיה מעוד כדאי להשקיע. -------->

Y. Welis

New member
הסימנטק האירגוני לא עוצר טרויאנים

נתקלתי בכמה התקנות שלו לאחרונה, ובחלק מהן היו טרויאנים חופשיים, שחלקם פגעו ושיתקו חלקים במערכת, מבלי שהאנטי וירוס עצר אותם (חלק מהם הוא גילה, התריע שוב ושוב ולא עשה דבר). NOD32 ניקתה את המערכת והחזירה את הביטחון לאיזור.

bar666xp

New member
חבל שאני אחרי הפורמט...

הייתי מראה לך רשימה של כ300 טרוינים וכ200 WORMS שזיהה והסיר... אגב כמו שאמרתי יותר מפעם אחת גם בפורום... יש לאנטי-וירוס הזה ים הגדרות כולל רמת אלימות או ריפיון... כניראה שהוגדר LOG ONLY {ובדיפולט אגב יש הגדרות של LOG-ONLY}... אאל"ט במיוחד כשמדובר בAD-WARE SPY-WARE ושות... או בקיצור אבטחה כללית ולא וירוס כהגדרתו וירוס.

kobi 23

New member
נכון גם אני שמעתי וקראתי

הרבה דברים טובים על הNOD32 אבל לא יצא לי להשתמש. בניגוד להמלצות שלי לעיל שהתשמתשי לא מעט

למעלה