נייד עם ויסטה או xp?

• פותח הנושא ponsa
  • פורסם בתאריך

ponsa

New member
נייד עם ויסטה או xp?

היי, אני מעוניינת לקנות נייד ללימודים. כבר עשיתי חיפוש, אני צריכה מחשב חזק שיעמוד בתוכנות גרפיות כבדות. הומלץ לי עם כרטיס nvidia וגם 120gb דיסק קשיח וזיכרון של 1024mb. עד כאן הכל סבבה, רק שנתקלתי בדעות חלוקות בקשר למערכת הפעלה. אבא שלי שהוא פריק מחשבים ממליץ לי למצוא מחשב עם xp, מה שהבנתי אחרי חיפושים שיהיה קשה כי רוב הניידים כיום כבר עם ויסטה. ושמעתי דברים לא טובים על ויסטה. שיש בעיות, שהיא תופסת הרבה נפח ושלא כל דבר תומך בה. אז מה עושים? מצאתי נייד של hp שממש אהבתי, הוא עונה על הדרישות אבל עם ויסטה. ייעוץ???

bar666xp

New member
המלצה

אם את מתכוונת להשאיר את האיכסטה אז זיכרון עדיף 2G ומעלה ודיסק קשיח מומלץ לדעתי לחפש 200G אפילו לעבודה עם גרפיקה.. אם את מחליפה את המערכת הפעלה לXP ואולי בעתיד חוזרת לאיכסטה אז 1G זיכרון וHDD {דיסק קשיח} של 120G בהחלט צריך לענות על הדרישות, זה מספיק לדעתי.... לגבי כרטיסי מסך.... יש לNVIDIA כרטיסים מעולים וכרטיסים חלשים בדיוק כמו לATI... לשני החברות/יצרניות יש כרטיסים יעודיים לעבודות גרפיות אילו ואחרות ולשני החברות כ.מסך ללא זיכרון יעודי {לא מומלץ לעבודה גרפית} ולשניהן כ.מסך לגיימרים וכו' וכו' וכו'. נ.ב. ויסטה/איכסטה היא לדעתי פשוט מזללת משאבים ללא הצדקה!!!

שלא תעיזי לחשוב על ויסטה!!!!! הנה מה שקרה לי

לפני כחדש וחצי התייעצתי מעל דפי הפורום בקשר לקניית מחשב נייד. קניתי טושיבה L30 בבאג, אבל ביררתי ואי אפשר היה לקנות נייד של אף חברה עם XP, אז לא עיתה לי ברירה והמחשב בא עם ויסטה. נתנו תוספת של חצי ג'יגה זיכרון חינם כי התכנה הזו זוללת זיכרון.. ואז מתחילים להזיע- קודם כל הראוטר שהטכנאי הזמין לא תאם לויסטה, אז היה צריך להחליף אחרי יומיים של שבירת ראש של הטכנאי למה הוא לא פועל?? וזמן של טכנאי זה כסף... אח"כ מסתבר שאין דרייבר למדפסת כי ויסטה לא מכירה אותה, אז אם יש לך 24 שעות להוריד דרייבר לhp של של 160 מגבייט או משהו, לא לדבר על נפח הזיכרון. אז ויתרתי על המדפסת, ממשיכה להדפיס עם המחשב הישן שמחובר למדפסת ישנה. אחרי כן צריך להתחיל ללמוד , קחי שבועיים עד חודש מהחיים כדי להכיר את התכנה החדשה. זה מתאים למי שרוצה להתקדם ב טכנאות מחשבים, אני רציתי רק להפעיל מחשב לצרכים אישיים.. היא מאד נחמדה וידידותית, אבל בשבילי גם הXP ממש בסדר. אבל עד כאן זו רק ההקדמה למבוא.. המשך בתגובה הבאה

והנה המשך הסאגה- ויסטה+טושיבה

ועכשיו בא הפיצוץ- אחרי כשבועיים שהמחשב עובד וכל החיים שלי מותקנים עליו, פתאום באמצע שימוש נשמעת סדרת תיקתוקים והמחשב נופל! לפי מה שהבנתי זאת יכולה להיות בעיה בהרד דיסק. הפעלתי אותו שוב אחרי מספר דקות ושוב נפל . עזבתי. למחרת הפעלתי, והיתה איזו הודעה ממיקרוסופט לחפש תיקון, אז מצאתי והמחשב חזר לפעול. אבל התופעה חזרה שוב. המחשב המשיך לפול מידי פעם. שלחתי בקשת תיקון למייקרוסופט. המשכתי לעבוד. נשברתי אתמול ונסעתי לפ"ת לטושיבה (אל תשכחו- מדובר במחשב חדש באחריות ששולם עליו גם מחיר הויסטה). הטכנאי המיקצועי הסביר לי שהוא צריך למחוק לי את כל הדיסק בשביל לבדוק אותו. חזרתי הביתה.(איזור ירושלים!!) לפני שעתיים הוא צלצל לי שהדיסק בסדר. אז שאלתי אותו מה יכולה אם כן להיות הבעיה, אז הוא רמז לי שאף אחד לא ישמע שזו כנראה התכנה (הוא התכוון כנראה לויסטה..) אז אמרתי לו שאני לא רוצה יותר לראות את הויסטה הזו, והוא הסכים והתקין. כל הסיפור ממש מוזר, אבל הבחור נשמע מאד ישר ולא משוחד, כך שמאד סביר שהתכנה הזו גרמה לבעיות. אני באמת מקווה שהבעיות תיפתרנה. עכשיו אני מחכה שהמחשב יגיע עם שליח(70ש"ח) של קנגורו, יקח לי עוד שבוע להתקין הכל, ולשלם לטכנאי, והכל מחדש . המסקנה שלי- 1.לא לקנות מחשב חדש, כי ממילא אין ביטוח מתקלות נוראות, והזמן והנסיעות עולים יותר מתיקון שלא באחריות..., 2.וכמובן- לא לקחת ויסטה!!! (נדמה לי שאיזו חברה הודיעו עכשיו שהם מוכרים לפטופים עם XP.) בינתיים משתמשים במחשב הישן, בן 5 שנים עם XP שמעולם לא עשה כל בעיה. הכל אמת לאמיתה, אשמח העביר לכל המעוניין פרטים נוספים.

kitt

New member
שום קטע. מיקרוסופט מרשים לחזור גירסה אחת

אחורה בכל מוצר שקנית. נראה לי לא הגיוני שמערכת הפעלה גורמת לתקלת חומרה (תיקתוקים בדיסק הם מנסיון בעיית חומרה). אין אף תקלה שלא מכוסה באחריות (פרט לשבר והתקנת תוכנה שאינה הrestore של המחשב).

יכול להיות. אם כך לצרף גם את טושיבה לאזהרה-

אז קבלו תיקון- אל תקנו טושיבה L30 עם ויסטה, הצירוף קטלני!!!!!!!!!!!!! ועכשיו התברר שהשליח יבוא עם המחשב רק מחר, עוד יום הלך, מה זה כבר בשביל טושיבה...... אז מה אתה ממליץ- לחזור לטושיבה שיחליפו לי את המחשב, או להמשיך איתו מה שיהיה? כפי שכתבתי, אם לא קראת, גם לדעתי זה בעיה בחמרה, אבל הם לא מוכנים לשמוע על החלפת מחשב. אולי להחזיר להם את המחשב ולתבוע אותם?( צלצלתי גם לבאג, זורקים אותך מכל המדרגות.) אבל למי להחזיר, לבאג , למעבדת השירות, בעצם אין עם מי לדבר.. איזו מדינה...

kitt

New member
נותן השירות הוא היבואן/נציג היצרן ולא החנות.

זמן החזרה של מוצר לחנות הוא 14 יום, ושוב מוצר שבוצעה לו אקטיבציה (כמו מערכת הפעלה של מחשב) לא מחייב את החנות לקבלו חזרה. לגבי בעית חומרה. במקרה של דיסק קשיח אין שום עילה לדרוש החלפת מחשב מהיבואן/יצרן. אם הוא רואה לנכון שהחומרה תקולה הוא מחוייב להחזיר לך את המוצר למצבו המקורי, קריא, להחליף דיסק קשיח ולהתקין עליו את הIMAGE המקורי שבא עם המחשב. הוא יכול לבוא לקראתך ולהתקין לך XP אבל הוא לא מחוייב. לדעתי תמשיכי עם המחשב (אין לך הרבה ברירות), תשמרי את הדו"ח של המעבדה שתקבלי איתו ואם שוב תקרה תקלה דומה תדרשי החלפת דיסק קשיח.

Y. Welis

New member
באג זה לא מקום מדהים. היו ביקורות קשות כאן

על החנות. דווקא החנויות הוירטואליות שמוכרות יותר בזול אמינות יותר לעיתים - כי כולן שולחות לאותה מעבדה. באשר לנתב שלא מתאים לויסטה - שמעתי את הטענה הזו בעבר כאן, ולא ברור לי על מה היא מבוססת. נתב הוא נתב, ואין קשר בין הדגם לויסטה. יש נתבים חדשים שתומכים ביכולת שקיימת בויסטה ומאפשרת לה לזהות אותם אוטומטית ולהגדיר אותם בעצמה, דרך פרוטוקול חדש שהיא כוללת (מאמר: http://www.netcheif.com/Articles/VistaHomeNet/VistaHomeNet.htm|סלינק). אבל זו רק דרך אחת. הדרך השניה היא להגדיר אותו ידנית, כמו בכל נתב רגיל שלא תומך בויסטה (מייקרוסופט יורים לעצמם לעיתים ברגל, אבל לא עד כדי כך!). הייתי ממליץ לחפש טכנאי טוב יותר (אחד כזה היה מציע לך להחליף בעצמו את הויסטה ל-XP, כמו שעשיתי עם לקוחה).

בקשר לבאג ובקשר לנתב

לבאג- עכשיו גם אני מבינה שהם לא משהו. דוקא קראתי כאן דווח חיובי עליהם. בשירות לקוחות שלהם לא הסכימו לקשר אותי לאף אחראי, ואפילו לקחת את הטלפון שלי לא רצו. ממש בעיטה בת.. בקשר לנתב- אני בעצמי חייגתי לתמיכה שלהם והם בעצמם אמרו לנו שהנתב לא תואם ויסטה. אני מכירה את הטכנאי ואם הוא טועה אז הוא מודה. איזה אינטרס יש לו ללכת ולהביא לי ראוטר אחר ולא לחייב אותי על הקודם? בשורה התחתונה- מי צריך את הצרות האלה, עכשיו ברור למה קוראים לזה איכסטה..

ובקשר להחלפה לXPשעשית ללקוחה-

האתה ביצעת את ההחלפה בחינם? כי הבנתי מהטכנאי שזו משימה לא קטנה..

Y. Welis

New member
לא חינם - תעריף עבודה רגיל. האתגר היה שלי...

באשר לנתב - אשמח לשמוע איזה דגם הוא היה. אני עדיין דבק בדעתי שאין נתבים שלויסטה יש איתם בעיה. הגישה אליהם היא דרך פרוטוקול אוניברסלי (TCP/IP) שעדיין אמור להיות תואם לכל מכשיר שעושה בו שימוש, בלי תלות במערכת ההפעלה (אפשר לגשת אליהם גם דרך דיסקטי איתחול של דוס מלפני 14 שנים).

יאיר B

New member
גם אותי מעניין דגם ויצרן הנתב. נשמע משונה.

אספר לך איך זה הולך אצלי: קניתי נתב של אדימקס, דגם BR6204WG ׁ(זה דגם פשוט ביותר שלהם, עלה 300 ש"ח). לנתב הזה מחוברים דרך קבע שני מחשבים ניידים: שלי (XP) ושל אחותי (ויסטה בייסיק). לפעמים באים חברים ואז יש "מסיבה" של מערכות הפעלה (לינוקס מסוגים שונים / היה לנו גם מקינטוש בעבר וכמובן פוקט PC). כולם מתחברים לנתב הזה בלי שום בעיה. בגלל זה זה נשמע מוזר הסיפור של תאימות למערכת מסויימת. את יכולה גם לשאול בפורום רשתות ופס רחב אם הם שמעו על זה (התמיכה של החברות לא תמיד אמינה...).

ponsa

New member
איפה אפשר למצוא מחשב עם xp????

בהמשך למה שכתבתי... חיפשתי מחשבים עם xp ולא מצאתי... האם מישהו יודע על מקום שאפשר לקנות בו מחשב נייד עם xp pro שיש בו גם את הנתונים שציינתי קודם?? תודה רבה !

bar666xp

New member
דיי קשה..

עד כמה שזכור לי יש אולי איזה כמה דגמים של LOWEND וMIDEND שזה לא את! החלופה היא לעשות שינמוך... ו/או להתקין XP RETAIL עד ואם ביכלל איכסטה תהיה משהו נורמלי אפשר יהיה לאחזר אותה מהCD RECOVERY שתקבלי/תיצרי עם המחשב.

לנובו ופוג'יטסו אין בעיה להשיג עם XP

אפשר לקנות לנובו עם XP , קניתי השבוע בוואלה שופס במכרז, יש כמה אפשרויות. כמו כן אני יודע שאפשר לקנות מחשבים של פוגיטסו סימנס עם XP.

mmmikush

New member
גם דל

קניתי לאחרונה דל ולא היתה שום בעיה לקבל אותו עם XP - להפך, ככה מוכרים אותם. כידוע, דל הודיעו שלבקשת הלקוחות, הם מוכרים ניידים עם XP

למעלה