נייד ורשת אלחוטית????

aloid

New member
נייד ורשת אלחוטית????

שלום לכל חברי הפורום המלומדים. סוף סוף קניתי מחשב נייד חדש (LENOVO C100) ואני רוצה לחבר אותו לגלישה אלחוטית באינטרנט. יש לי בבית מחשב נייח שמחובר לגלישה דרך הכבלים במודם רגיל במהירות 1.5 אני מבין שאני צריך לקנות נתב אלחוטי ולחבר אותו למודם???? המודם נשאר מחובר למחשב הנייח והנתב גם מתחבר למודם?מה יש שני חיבורים למודם? או צריך לנתק את המודם מהמחשב הנייח ולקנות לו גם כרטיס רשת אלחוטי? ואם המודם והמחשב הנייח יושבים בקומה השניה (קוטג' דו קומתי) ואני רוצה לגלוש עם הנייד בקומה התחתונה זה יכול להוות בעיה של חוסר קליטה???

יאיר B

New member
אתה אכן צריך לקנות רואוטר אלחוטי.

הראווטר מתחבר למודם ואליו מתחברים כל המחשבים (יש כאלה עם חיבור למחשב שולחני, אפשר את השולחני לחבר גם באמצעות אלחוט ע"י הוספת כרטיס רשת אלחוטי לשולחני או לחבר דרך כרטיס רשת USB = עלות לקניית החומרה). הראוטרים הם בדרך כלל חזקים (צריך לברר טווח לפני קנייה) ויעבדו בבית בלי הרבה בעיה (אבל תלוי במרחק שהם צריכים לעבור וכמה קירות יש). תתחיל בקריאה במאמרים הבאים: http://www.netcheif.com/HomeNet.htm

bar666xp

New member
2 אפשרויות אחת טובה ואחת טובה יותר

אחת לרכוש כ.אלחוטי לנייח והוא יהיה נותן השירות לנייד... יתרון עלות חסרון המחשב הנייח חייב להיות דלוק ומחובר לאינטרנט כדי לתת שירות לנייד. אפשרות שניה וטובה יותר אבל גם יקרה יותר.. נתב אלחוטי כל המחשבים והמודם-DSL (או שיש בו מודם מובנה) מתחברים לנתב. יתרונות אין תלות בין המחשבים ואין בעיה להוסיף מחשבים נוספים. חסרון עלות יקרה יותר. זהו בגדול.

למעלה