ניידי LG

pitai

New member
ניידי LG

שלום לכולם, ראשית אני רוצה לציין את מקצועיות הפורום, אני גולש בו הרבה בשבועיים האחרונים כי החלטתי לקנות מחשב נייד לאחר שפרצו לביתי בבאר שבע בפעם הרביעית השנה וגנבו לי את המחשב בפעם השניה, בזמן ששהיתי במרכז בסוף השבוע (אני סטודנט...) אנא עזרו לי בהתלבטויותיי: אני צריך מחשב חזק ויפה לפחות כמוני
לכן, לאחר שבחנתי מחשבים רבים הגעתי למסקנה שLG LE50 עם תוספת של עוד חצי גיגה זיכרון לסה"כ 1 גיגה הוא המושלם בשבילי... יתרונותיו: 2.7 קילו שזה הכי קל שראיתי בקטגוריה הזאת הוא מעולה, יחסית דק ולא מגושם מעבד 1.7 סונומה 740 2MB קש ומהירות בס של 533 זיכרון מהיר 533 מה"צ DDR2 שלא ראיתי בהרבה ניידים אחרים 80 גיגה של הארד דיסק לא סגור על המהירות... מישהו יודע? כונן DVD (לא צורב) שזה לא חיסרון מבחינתי, אין לי צורך בכזה כרטיס גרפי ATI 200M עם 64 זיכרון משלו ועם גניבת עד 64 זיכרון ראשי, שלפי מיטב הבנתי הוא בין הכרטיסים המשולבים הטובים ביותר. ויתרון מאוד משמעותי, 3 שנות אחריות. (יש לי נטיה להעמיס על המחשב בשלל תוכנות ואני מתכוון להתקין SQL Server 2005 ולפתח על Visual Studio 2005 ולכן הזיכרון המורחב...) חסרונותיו: 15" - היית מעדיף 14 או אפילו 14 WS. חברה יחסית חדשה בתחום הניידים לא מכיר מישהו עם אחד כזה ולכן פונה אליכם בשאלות: מישהו יכול להגיד לי האם הוא רועש יחסית? מתחמם? חסרונות ופאקים משונים? לכמה זמן עבודה עם WIFI הוא יספיק לפי נסיונכם? מישהו התנסה בשירות של LG? אם למישהו יש חוויה לא נעימה איתו, אשמח לשמוע.. מחירו כולל הרחבת הזיכרון מגיע לכ7000 ש"ח... שזה המון לסטודנט תפרן כמוני, אך אני לא מוכן להתפשר על מחשב שלא אהיה מרוצה ממנו ולכן אפרוס את התשלום לתשלומים רבייייייייים
המועמד השני הוא HP Pavilion DV1447, לפעמים מופיע כ 1447EA (מישהו יודע מה ההבדל אם קיים?) יתרונו הגדול הוא משקל (2.4) ומסך (14") החסרונות הם: לא ראיתי אותו בשום חנות בתצוגה, לכן אשמח אם מישהו יכול לתאר לי אותו, שנת אחריות (שרות לא משהו כפי שנאמר בפורום כמה פעמים ביום) אחת בלבד, מחירו הגבוה בכ200-300 שקלים (כולל הרחבת זיכרון ל 1 גיגה) ומהירות הזיכרון וההארד דיסק האיטיים יחסים (333 ו 4200). אשמח לעוד הצעות לניידים בעלי מפרטים דומים ל LG, דגש על המשקל, אחריות, ורצוי מסך כמה שיותר קטן במגבלות תקציבי... איני רואה התלהבות ממחשבי LG בפורום... האם זה מכיוון שהם יחסים? האם קיימת התנסות רעה? לדעתי זאת חברה אמינה באופן כללי ועצם העובדה שקיימת אחריות ל3 שנים מעידה על ביטחון באיכות המוצר, לא? תודה מראש לכל תגובה!!

pitai

New member
תוספת קטנה

קודם כל פתאום שמתי לב שיצאה לי הודעה ממש ארוכה בלי לשים לב, אז תודה למי ששהיע עד לשורות אלו.. :) נזכרתי שמאוד חשוב לי יציאת S-VIDEO שקיימת בשני הדגמים שפירטתי, ודבר נוסף, שאף אחד לא יחשבו על להציע לי את הR50 של IBM, הוא כ"כ מגושם וכבד שזה עושה לי בחילה
שוב תודה!

Ixion

New member
אני לא חושב שיש פה הרבה המלצות על

LG, כי אני לא ממש ראיתי הרבה כאלה... בכל אופן, אני משתתפף בצערך על ה4 פעמים בשנה שפרצו לך לבית. זה בטח מכה.. אני לא יודע כמה שווה הLG במחיר הזה, במיוחד שיש הרבה חלופות בטווח ה7000. אני אנסה לתת לך כמה. המחשב שנראה לי הכי מתאים כאן הוא זה: http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=1535&p=9 תוכל לשדרג את הזכרון לג'יגה (בתוספת מחיר). יש לו 14" רחב, S-VIDEO, והוא שוקל 2.6 קילו. למרות שהוא לא הכי משתווה ממש למפרט של הLG, הוא יותר אמין מבחינת המותג, ויותר משתלם לטווח הארוך. ההצעה השנייה שלי היא של סוני דווקא, אבל זה קצת מעל ה7000 שקלים: http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=2176&p=20 יש לו כרטיס מסך סבבה, צורב DVD ומסך גדול ואיכותי במיוחד. לגבי HP יש כל מיני בעיות בנוגע לשירות הלקוחות שוהאחריות שלהם, כך שאם אתה בונה על אמינות בנושא האחריות, כדאי להתרחק מהם. תרשה לי גם להציע לך קצת עצות לבטיחות של המחשב שלך: * תקנה מנעול למחשב. זה ננעל אל תוך המחשב, ומתחבר למקום סגור (כמו למשל לשולחן שמחובר אל הקיר). יש כאלה גם עם אזעקות, וכשאתה מוציא כל כך הרבה כסף על נייד, זה שווה עניין. כשאתה רוצה ללכת לאנשהו, אתה שם קוד (כמו בכספת) במנעול, וזה נפתח. * קנה אזעקות לפתחים\מנעולים חזקים יותר\סורגים לחלונות בשביל הדירה שלך. * תמצא מקום לאכסן את המחשב (ולא לעיני כולם). כמו למשל כספת, איש שאתה מכיר ובוטח בבניין שישמור לך על המחשב, אפילו להחביא בארון. 4 פעמים גניבות בשנה זה 4 פעמים יותר מידי.

pitai

New member
תודה רבה

תודה על ההשתתפות בצערי... תאמין לי שכל פריצה הוספנו עוד "מעגל אבטחה" אבל הנרקומנים פה ממש נחושים! אני אצטרך לבדוק את אופציית המנעול קצת מקרוב, כי נראה לי שהם פשוט ישברו לי את הנייד ויקחו אותו במקרה הטוב, או ינסו יגרמו לו נזק וישאירו לי נייד מדמם... אגב, סורגים הם ניסרו באחת הפעמים :) את הDELL אני אצטרך לבדוק, נראה לא רע בכלל! לגבי ה SONY נראה לא רע בכלל, אבל מאוד יקר לי ואין לו יציאת TV עד כמה ששמתי לב... למה ההתנגדות ל LG כ"כ עזה? תודה.

Ixion

New member
אין לי התנגדות לLG, פשוט

במחירים הגבוהים יותר (7000) יש הרבה יותר בחירות מוצלחות מהחברה היחסית "טירונית" (ציטוט לא שלי) הזאת. לגבי הסוני, הנחתי שיש לו S-VIDEO בגלל הכרטיס מסך הזה.. צריך אולי לבדוק יותר מקרוב.

shaichor

New member
לגבי LG.

דווקא לי זכורים לפני פחות מחודש לפחות 4 שרשורים שונים על LG - כולם חיוביים.

Ice Age

New member
לגבי LG

אני קניתי לאחרונה שני ניידים, אחד LG ואחד HP. אני מאוד מרוצה מה-LG: הוא מעוצב יפה ונוח, קל מאוד, מסך מצויין, עמיד. יצא לי גם לעבוד עם השירות שלהם (ח.י מחשבים), והם היו מקצועיים, אדיבים וזריזים. שורה תחתונה - ממליץ בחום.

pitai

New member
עוד מישהו?

תודה על התגובה... יש עוד מישהו שמצטרף לחוות דעת חיובית על ניידי LG? תודה

נייד של lg

קניתי לפני שלושה שבועות נייד של lg, ועד כה אני מאוד מרוצה. הוא משרת אותי לכל צרכי כסטודנט ואף מעבר לכך. נעזרתי בפורום משובח זה כדי להשוות ולהתייעץ בין כמה דגמים, ולבסוף החלטתי על הlg. הדגם שקניתי הוא ls5513je ב6500 ש"ח פרוס ל24 תשלומים (בנוסף לתיק belkin מתנה). לא הייתי צריך עד עכשיו (ואני מקווה שלא אזדקק) את השירות של lg, ואינני יכול להמליץ או להרתיע.. 3 שנות אחריות הוא מרכיב חשוב ללא ספק. המחשב קל, מהיר, נוח, ובעל מפרט סביר בהחלט. אני בהחלט שבע רצון ממנו.

ERICP1

New member
מוסיף עצים למדורה המחממת

היו לי שני HP וכל הזמן היו צרות, לאחרון ניגרם נזק ללוח האם אין לי מושג איך וזאת אחרי שנה וקצת וכמובן!!!! אין אחריות ועלות התיקון עמדה על 4000 ש"ח, לקחתי במקום LS55 עם 3 שנות אחריות וקונפיגורציה מספקת, עד כה ללא שום בעייה, קל, נאה, והכי חשוב " לא HP ".

כן,בשמחה

קודם כל שלום וברוכים הנמצאים בעוונותי גילגלתי מספר ניידים תחת ידיי;LG - LM40,LE50,LM70 הם דגמים שעובדים יפה.ובמובן שיש משמעות גם לתקופת האחריות. חסרונות: - לא ניתן לרכוש ללא מ"ה.(לפחות למי שלא משתמש
) - הפונקציות הנוספות במקלדת לא עובדות תחת גנו/לינוקס. - קצת יקר לדעתי. לא שמעתי תלונות על תיפוקדי המחשבים - נהפוך הוא. בנוגע לשירות אני לא יודע כי לא נזקקתי אך באופן אישי אני מסודר

Ice Age

New member
יקר?

אני חולק עליך - יחסית למפרט הם נותנים תמורה מעולה למחיר. למעשה כל מחשב אחר כמעט (שהוא גם כן מותג) עם אותו מפרט יעלה אותו דבר או יותר. לדעתי הניידים ה"זהים" מבחינת מחיר הם פוג'יטסו ו...IBM, למרבה הפלא.

בכיף.ככה נוצר דיון.

צ'מע לזרוק מותגים לאוויר זה יפה אבל לא כל כך מועיל.דגמים היו עוזרים לי לראות אם ואיפה אני טועה. קח דוגמא: LG LM40(LM40Z1E) Dothan1.6 14.1" 40gb 256mb/333 2.2Kg שלוש שנות אחריות עולה יותר בכ 300$ מ: IBM R50e(UR0BWIM) Dothan1.6GHz 15" 40gb 256mb/333 C 3.0Kg שנה אחריות בחלק העליון של המחירים ההפרש עולה עוד יותר (450$).אם כי שם גם נוצר פער בחומרה,בעיקר בתדר המעבד(2GHz ל LG). מצד שני אולי בשכלול של זמן האחריות והמשקל זה באמת לא יקר יותר. אם תיתן לי פרמטרים נוספים לבדיקה אוכל לאשר או לבטל את דעתי. בנוגע לפוג'יטסו - לא יודע איך הם היום אך לא היה מחשב נייד שלהם שלא הלך לו הדיסק.לפחות פעם אחת.לעיתים יותר. בד"כ פגישה שלי עם ניידים שלהם נובעת מבעיות במ"ה ו/או וידוי הריגה לדיסק.נדמה לי שיניר מערכות יושבים בחור נידח.זה יכול להיות בעיתי בצורות קנייה מסוימות.אבל זה כהר פאן אחר.

Ice Age

New member
אתה משווה את סדרת ה-LM

של LG, שהיא הקלה יותר (בסביבות 2.4 קילו) ולכן היקרה יותר. הסדרה הזו לא דומה ל-R50e לצורך העניין. אם כבר, תשווה את ה-LS55 שהוא עם מאפיינים דומים, והמחירים שלו זהים או אפילו נמוכים מאלו של ה-IBM. לגבי פוג'יטסו, אני מאמין שהיום הם מייצרים מחשבים לא רעים, במיוחד אם להסתמך על הניסיון של אחרים פה בפורום. לי בכל מקרה לא היה כזה. אבל הם לדעתי באותה קטגורית מחיר כשאתה משווה מפרטים דומים.

OK - זה אותו דבר

LG LS55-1GJE - 1322$ ה"מקביל" של IBM שעלה מקודם - 1084$. הדגם של FUJITSU שזמין עבורי הוא AMILO M7405 Dothan 1.73G 60gb 512mb/333 שנה אחריות. מחירו 1243$ השאלה למה משווים אותו? כי אם ל LW20-12DE Dothan 1.73 60gb 512mb/533 אז מדובר במחשב בעלות של 1584$. ייתכן כי FUJITSU אכן כבר לא סובלים ממה שתיארתי.לא יודע.

Ice Age

New member
את ה-LG וה-IBM

(LS55 ו-R50e) שניהם עולים במבצעים שאפשר למצוא ברשת כ-5300 ש"ח.

jonab

New member
הערות\הארות לגבי הLM50

ההערה היחדיה שיש לי היא שקניתי את המוצר דרך אורנוס שיווק והיחס שם הוא על הפנים בלשון המעטה. אחרי קבלת הנייד, קיבלתי יחס מצויין אצל היבואן כשרציתי לבדוק משהו. לגבי הנייד עצמו הוא עובד מצויין וסוחב יופי. אם היה לו דיסק מהיר יותר 5400 זה היה יותר טוב. קצת איטי בכתיבה להארד דיסק (ביחס ל5400 או DESKTOP) אבל כל השאר מצויין. קליטה מצויינת של האלחוטי. הבטריה 6 CELL מחזיקה רק כ 3 שעות מקסימום בבהירות מסך כמעט מקסימלית. הוא יפה, דק ולא שוקל הרבה. לדעתי שווה לקנות.

Ice Age

New member
לגבי הקליטה

השוויתי HP ל-LG - LM50 מבחינת הקליטה. ל-LG יש אטנטנה כפולה, והוא קולט לדעתי יותר טוב מה-HP.

notos

New member
אני עובד עם ה- LG LS-55

(LS55-1GJE בישראל)רכשתי בשקם אלקטריק לפני 4 חודשים ב 7000 ש'. המחשב מריץ ישומיי גרפיקה דיי כבדים ולמרות 1/2 גיגה זיכרון הוא רץ לא רע, לא מעט בזכות כרטיס גרפי בעל זיכרון עצמאי (RADEON X300). יכולת ה- WI-FI שלו טובה מאוד, מקלדת נוחה, משטח עבודה יעיל וטאץ-פד מדוייק. בהירות המסך טובה מאוד גם בצפיה באור יום מלא אם כי צבעיו אנמיים משהו ולא מדוייקים ,פה פוג'יטסו לוקחים בענק. המחשב שקט לחלוטין אך מתחמם מאוד בעבודה ממושכת ! השירות של י.ח. מצויין למרות שעד כה רק התייעצתי עם טכנאים במעבדה , מקווה שלא אצטרך אותם בעתיד..לפחות בשלוש שנים שמכסה האחריות. בסה"כ אני מרוצה.

Ice Age

New member
ההתחממות, אגב

היא בניידים עם זיכרון DDR בלבד. זו בעיה ידועה אצלם, אבל בכל מקרה היא לא אמורה להפריע לאמינות המחשב (כמובן שזה לא נוח אם אתה עובד עם הנייד על הברכיים...
)

למעלה