אתה לא מחדש לי
כמו שאמרתי כבר כמה פעמים אני נמנה על "אגודת נפגעיי איבורי" יש לי מחשב נייד של MSI - מחשב סביר בהחלט (לבד מבעיה קטנה לעיתים רחוקות בהן המאורר מחל לפעול ביתר שאת והמחשב כבה כעבור כחצי שעה אם אני לא מכבה אותו ומפעיל מחדש) יצא לי המיץ עד שהוצאתי אותו תקין מאייבורי, מסתבר שאיש המכירות שלהם עושה תרגיל - כשהוא מוכר את המחשב, אתה קונה מפרט מסויים - ואיש המכירות (במקרה שלי זה היה כך) אהה - יש לנו פה את המחשב עם 512 MB צריך להוסיף לו עוד 512 MB והוא יהיה 1GB ... מסתבר שלמרות שזה נשמע שולי, (ואני מקצר כאן את הסיפור מאוד) זה משמעותי ביותר, עובדת ה"שדרוג" הזו (למרות שבתכלס קניתי מחשב עם 1 GB בקבלה איש השירות ציין כי שדרגתי את המחשב - ומבחינת אייבורי קנית מחשב בהתאמה אישית, גם עם בכלל קנית מפרט קבוע שמפרסמת החברה, וכאן העניינים מסתבכים - כשאתה מנסה לנצל את חוק הגנת הצרכן שמאפשר לך להחזיר את המוצר תוך 14 יום ולקבל זיכוי, שכן איש המכירות "מכופף" את סטטוס המוצר שאתה קונה - ממוצר בעל מפרט כללי - למפרט בהזמנה אישית (תרגיל מסריח שהבנתי רק לאחר הבלגן שהיה לי איתם) וכאן אתה נכנס לבעיה - מחשב בעל מפרט בהתאמה אישית - לא תוכל לקבל עליו זכסף חזרה - ואם מה שיש לך ביד הוא גרוטאה - מבחינת איבורי זבש"ך הם את כספם קיבלו... ותאמין לי מנסיון אישי- גם מנהל השירות הארצי שלהם הוא נוכל לא קטן - וזו דעתי האישית בלבד!(שלא יבואו אליי על הוצאת דיבה) כשקניתי את המחשב שלי מהם היתה לו בעיה עם כרטיס רשת אל חוטי WIFI שלא עבדה, חדש מהקופסא!!!! הלכתי - ובקשתי כספי חזרה כי המוצר פגום, ולא כי אני אדיוט שלא מבין לפחות דבר בסיסי או שניים (זה היה המחשב הנייד השני שלי אז יש לי מושג קטן לא כמו של רבים מהגאונים כאן - אבל מושג קלוש בעניין ) ראשית - את הכסף סרבו להחזיר, בטרוצים שונים כאילו זו אשמתי והא ודא והסברים שקריים למכביר.. אחר כך הסכימו לקחת המחשב החדש (בן יומיים) לתיקון, המחשב "תוקן", ולתוכו הוכנס כרטיס רשת אל חוטי לא מקורי לפי המפרט המקורי, את הגוף החליפו לגמריי, מאוחר יותר אפילו טענו שהיה תקין בכלל ועשו לי טובה ונתנו לי חדש (מה שאין דרך לאמת) בקצור.. רק לאחר חודש מייגע של התכתבויות מול נציג השירות הארצי שלהם, התכתבויות מול היצרן!!! להוכחת טענותיי לגבי המפרט המתאים (לפי מספר סידורי של המחשב היצרן נתן לי פרטים אם המחשב עבר ביקורת איכות ואילו רכיבים היו אמורים להיות מותקנים במחשב) רק לאחר חודש מיגע כזה של התכתבויות ואיום בתביעה בבית דין לתביעות קטנות - קיבלתי מחשב מתפקד. לא אופטימאלית (קליטה חלשה בWIFI כ80% כיסוי ממחשבים ניידים אחרים וההתרחשויות לעיתים רחוקות של כיבוי המחשב כאשר המאורר מתחיל לפעול ביתר שאת - נדיר אבל נסבל )אבל מספיק לצרכיי והעיקר שימשיך לתפקד לשנתיים הקרובות... אם אייבורי היתה לי התנסות נוספת אחת ויותר כף רגלי לא תדרוך באף סניף שלהם בכדי לקנות מהם משהו שהוא יותר מדיסקאון-קי... זה בערך הסיפור שלי על איבורי ... מקווה של סיבכתי יותר מדיי