ניידים עם מסך רגיל

ניידים עם מסך רגיל

מה, לא ניתן להשיג היום מחשבים ניידים עם מסך רגיל ולא מלבני ? איפה שאני מחפש יש רק מסך מלבני ואולי בטעות (כי מישהו ישב על זה כנראה) יש מסך רגיל מאובק מתקופת טרפפו... הטרנד של היום הוא מסך מלבני לניידים ?

GuGuSH

New member
את האמת, כן. זה ה"טרנד".

תראה, כעיקרון יש לזה יתרונות. אפשר לעבוד עם 2 חלונות במקביל (למי שעושה את זה זה שפור עצום!). ורוב הסרטים היום באים ברזולוציה של 16:9. ככה שזה מתאים יותר. בכל מקרה, אני חושב שפשוט תיקח מסך רחב (16:9), עם הזמן זה יהפוך לנפוץ הרבה יותר וככה התאימות תהייה טובה יותר. רק כדי להבהיר, מסך "לא מלבני", ז"א, 4:3 הוא גם מלבן. :-S אם הוא היה 4:4 אז הוא היה ריבוע. אבל, הוא 4:3 ולכן הוא מלבן. כמובן ש-16:9 הוא "יותר מלבני"... סתם הערתי, הבנתי מה אתה אומר D-:

Y. Welis

New member
למי שעובד בעיקר עם טקסט וצריך עמוד רגיל

כלומר שנראה כמו מלבן לאורך, המסך הרחב מגביל וגם לא נתמך טוב ב-XP. מעבר לכך הברק של המסך שאופייני לחדשים מפריע גם, ואני שוקל לקנות מגן מסך שיעמעם את החזרת האור שלו. סרטים נראים עליו נהדר, אבל לרוע המזל *רק* סרטים.

bar666xp

New member
את האמת לא מבין על מה המהומה..

אני כבר מעל 3 שנים עם ה15.4" עוד לא ניתקלתי פעם אחת בבעיה של משהו שלא ניראה טוב אם זה בטקסט אם בתמונות ואם בסרטים.. לגבי מסכים מבריקים כאן אני מעוד מבין ומזדהה אישית לא יכול לעבוד עם מסך מבריק מעל 30 דקות שלאחריהן פשוט כאב ראש הגיע לרמה בילטי ניסבלת והדמע כבר מתחיל להגיע למקלדת

Y. Welis

New member
מצאתי משהו רק באתר אחד

http://www.pdastore.co.il/pdastore/cat.aspx?cat_id=158 אבל נראה לי שגם נייר צילום שקוף-מאט יכול לעשות את העבודה. בעניין המסך - שלי הוא רק 12 אינץ', כך שהמלבניות שלו מורגשת יותר. יש דגמים שבהם היחס מודגש לעומת אחרים.

אם אתם אומרים ששווה מסך רחב אז שיהיה...

זה רק נדמחה לי שזה מעלה את המחיר ? וכן, גם 4:3 הוא מלבני מין הסתם אבל משום מה נותן לי הרגשה יותר איך לומר...קרובה ומוכרת..., נו טוב, כנראה שצריך להתרגל כמו למסכי טלוויזיות ה LCD.... תודה לכם בכל מקרה....

bar666xp

New member
זה לא שאין ניידים עם מסכי 4:3...

כמו דל Latitude D520 כמו לנובו 3000 C200/C100... ועוד רבים.. מכל החברות... אבל האמת היא כי לרוב המסך הרחב יוצר בעין האנושית אשליה של גדול.. והיתרון הוא שהמסך קטן יותר = קל יותר ומצד שני העין רואה אותו כגדול יותר. לכן יש העדפה של היצרנים ליותר דגמים בעלי מסך רחב {אגב כמעט תמיד אם לא תמיד יש דגם שההבדל העיקרי אן לא היחידי הוא מסך 4:3}. זה גם לא מחייב שאם אתה רגיל למסך 4:3 במחשב שולחני שכך גם יהיה המצב במחשב נייד... אני לדוגמה ממש לא מסתדר עם מסכי שולחניים רחבים אבל גם לא נוח לי נייד ללא מסך רחב... תגיד מוזר, מה ההבדל? לא יודע אבל... מה לעשות שולחני לי נוח מסך רגיל/לא רחב/4:3 ובנייד נוח מסך רחב 16:9 או אם לדייק 16:10 אגב יש גם מסכי 5:4. ויש..4:5 ו..9:5... עד כמה שזכור לי לא ממש בשימוש כיום... לדוגמה אם מופיע רזולוציה של 1280×1024 היא מתאימה ל5:4... ויש את 1280×800 שהיא 16:10 {הנפוץ ביותר}.... ויש 1280×720 שהיא 16:9 לא זכור לי שיש בניידים כבר כמה שנים... {מצד שני יכול להיות כי זה אחד ממקור הבעיות שיש לאנשים עם מסך רחב}. בקיצור קח לינק שעשוי מעוד לעזור לך מה ואיך למצוא במדויק באיזה מסך יחס ורזולוציה מדובר בדר"כ ע"י נתון או 2 במפרט... http://en.wikipedia.org/wiki/Display_standard טבלה מעוד מפורטת מופיעה שם... הדבר הראשון בחשיבות אגב זה התאמת הרזולוציה למסך {לפעמים מצירך לעקוף את הדיפולט שמוגדר אפשרי בכ.מסך אגב}.

bar666xp

New member
אגב יש גם דרך לחשב מרזולוציה ליחס...

אני מקווה שההסבר יצא ברור זה קצת קשה להסביר {בישבילי בכל אופן} הנוסחה רוחב חלקי גובה כפול X {מספר שלם} שיתן מספר שלם... היחס = תוצאת המכפלה והX לדוגמה.. רוחב 1280 גובה 800 1280 לחלק ל800 = 1.6 כדי להגיע למספר שלם צריך להכפיל ב10 יוצא 16:10. עוד דוגמה ל16:9 הפעם... 1280 720 1280/720=1.7777777777777777777777777777778 {מומלץ להישתמש במחשבון
} 1.7... כפול 9 = 16 היחס 16:9 עוד דוגמה ל 5:4 ... 1280×1024 מחלקים 1280 ב1024 יוצא 1.25 {טוב זה כבר ברור לא 0.25 זה רבע מכפילים ב4}. יוצא 5:4

bar666xp

New member
נ.ב. עד היום לא יודע למה אבל משתמשים ב16:10

למה 16:10 ולא קוראים לו 8:5 לא יודע אבל ככה החליטו שיהיה. לא ננסה לשנות סידרי עולם נכון.

sb21

New member
גם אני חשבתי שמדובר במסך רגיל

אבל מסתבר שמדובר במסך 15" רחב.

למעלה