ניידים לסטודנטים

ניידים לסטודנטים

שלום, אני נציג קבוצה של סטודנטים לרכישה של מחשבים ניידים, עשיתי סקרי שוק ובכל זאת אני זקוק לעזרה: המפרט הבסיסי שדרשנו הוא מעבד core duo, זיכרון 1 ג"ב (עם עדיפות כמובן ללא מפוצל, אבל לא קריטי), דיסק של 120 ג"ב, זמן סוללה של 3 שעות, משקל עד 3 ק"ג. לגבי כרטיסי מסך וכו' לא היו לנו דרישות. קיבלתי הצעת מחיר מנציגה של lenovo שמתעקשת "לדחוף" לי את הלנובו (קראתי את הביקורת של natalysh כאן בפורום ). שאלותי הן כאלה: א. חלק מהרוכשים יריצו vista על המחשב. עד כמה שונים ההבדלים בהרצת vista בין T2000 לT5000 או T7200? ב. נציגת השירות טענה שגם אם זמן הפעולה המוצהר של מחשב הוא 3 שעות, הוא 2.5 ומטה בפועל. יש אמת בטענה? ג. האם dell הם אכן לא עמידים, והאם יש הבדל מהותי בין dell עם מעבד אינטל ובין dell עם מעבד AMD? על מה אתם הייתם ממליצים? תודה

מטאור2001

New member
לגבי DELL

מחשבי DELL הם מחשבים טובים ועמידים - יש לי 2 כאלה. לDELL יש 2 סדרות עיקריות - INSPIRION הבסיסית, ו- LATITUDE (יש גם XPS אבל הם לא בקטגוריה) הINSPIRION הם מחשבים בסיסיים והם אכן פחות עמידים (הרגשתי אחד ביד והוא "מרגיש" די זול) הLATITUDE לעומתם הם עמידים, יקרים יותר, אבל מצויינים.

bar666xp

New member
זמן הסוללה המוצהר הוא מחשב עם מערכת הפעלה..

ללא הפעלת WI-FI, CD וכו' וכו' פשוט מחשב+מערכת הפעלה, תאורת מסך נמוכה, מטעינים את הסוללה ל100% מנתקים מהחשמל ולא נוגעים בו... מתי הוא כבה {אם אני זוכר נכון מבטלים את השומר מסך כיבוי דיסק קשיח וכו' וכו'}. הממוצע לעבודה בפועל ללא WI-FI אם המוצהר שעתיים +- שעה וחצי עד שעה ו45 דקות... תלוי כמה תאורת מסך, מה השימושים... יש כל כך הרבה דברים שישפיעו על זמן הסוללה בפועל... החל מהטמפרטורה דרך גיל הסוללה דרך השימושים/תוכנות ועוד ועוד... שורה תחתונה גם אם כתוב 8 שעות זה לא יחזיק יותר משעתיים-שלוש של משחק 3D כבד/חזק לדוגמה.

ש.פ.ד

New member
זמן סוללה:

בעבודה חסכנית - רק WORD, ללא אינטרנט, מסך מעט מעומעם ומוחשך כל פעם שלא נזקקתי לו, Dell D600 החזיק כמעט ארבע שעות נטו עם סוללה רגילה (ששה תאים) אחת. מה שהספיק לי בד"כ ליום לימודים שלם ללא התחברות לחשמל. מ בעבודה לא חסכונית הייתי יורד לטיפה יותר משלוש שעות. בצפיה בסרט או משחק מחשב, הבטריה היתה נגמרת הרבה יותר מהר מכדי שיהיה ריאלי לעשות זאת ללא חיבור חשמל. עבד הדותן של ה- D610 היה אמור להציע, על הנייר, שיפור, אבל לא היה שום שיפור בפועל, כך שהמשכתי להשתמש ב- D600 ב"מסעות" שלי, כדי שרק מחשב אחד ישחק. מנסיון - IBM X31 עם המעבד החסכוני פעל בתנאים דומים למעלה משש שעות, וחמש שעות וקצת בעבודה משרדית רגילה, ללא מנגנוני חיסכון כלשהם. למרבה הצער, X61 עם מעבד Cor2 duo אכזב מאוד עם זמן סוללה של כשעתיים וחצי בלבד.

למעלה