ניטפיקינג במב"כ

ygeva

New member
ניטפיקינג במב"כ

לאחרונה הייתי עד לוויכוח שנערך בין שני חברי מועדון בנוגע לניטפיקינג במס"כ. בעוד אחד טען שכל תאוריה לגבי אופן פעולתה של טכנולוגיה כזאת או אחרת ניתן להפריך ע"י אין-ספור ניטפיקינג למינהם (הטפלות לפרטים הקטנים) ושהעניין החשוב ביותר הוא בעצם לא לשלול הכל מיסודו, אחר טען שהרבה דברים במב"כ הוא מוצא לא הגיוניים (למשל המתרגם האוניברסלי, אשר מסוגל לתרגם שפה שלמה ע"י שתיים-שלושה מילים בלבד). באיזו עמדה תנקטו במקרה הזה?

BORG 972

New member
יואב!

ככה? לשמוע שיחות ולהוציא אותן באינטרנט? סתם אבל לפחות לדייק: הנקודה שלי לא היתה שניתן להפריך כל תאוריה ע"י ניטפינג (ולא שזה לא נכון, ולא רק לגבי מב"כ או מד"ב, תן לי כמה פרדוקסים בלוגיקה או בתורת הקבוצות ואפריך לך את העולם..) הנקודה היתה, ואגב, זה כתוב גם בפנזין 11 בSci-fact, שניטפיקנג, היטפלות לפרטים ודפקטים קטנים כגדולים, יכולה להיות מאוד מהנה, אך העוסקים בה מרגישים שהם מוצאים דברים שה"מקצוענים" מפספסים ו"מנפחים את האגו", או לחילופין, מתעצבנים סתם, מכיוון שמב"כ למרות היותה סידרת המד"ב היחידה שמרחיבה בנושאים הטכנים והתיאורטים וכן טורחת לתת לצופים נופך מדעי-טכנולוגי מבוסס, בל נשכח שהיא עדיין סידרת מד"ב שמטרתה לספר לנו סיפורים ולעסוק בהרבה דברים אחרים. אולי ימצאו צופים שישמחו לראות את הפרק הופך להרצאה מדעית אבל רוב הצופים לא יסבלו יותר מכמה משפטים של דייטה פה ושם. ויש להבין, אני מגזים בכוונה כי זו אינה התפשרות של ההפקה כדי לפנות למכנה משותף נמוך יותר, זה עניין של סדרי עדיפויות והעדפת העיקר על הטפל. יש רק 45 דקות וצריך לבחור במה להרחיב, בעלילה, בלהראות את הגוף של טפול או בעוד דקה של פרטים טכניים שלא יובנו ע"י הרבה אנשים וישעממו הרבה אחרים. כל צופה שקטעים הטכנים והתיאורטים לא עוברים לו מעל הראש וזה מעניין אותו מאוד, מוזמן, יכול ואם הוא עוסק בניטפיקינג אכן מנסה לחשוב על כך לבד, להעלות הסברים אפשריים בעצמו ואם בא לו להפריך אותם ולשפר אותם להנהתו. זה אמנם יותר קשה מלצעוק "היי הם לא הסבירו את זה" ו "זה בחיים לא יוכל לקרות". במב"כ יראו לנו מנוע וורפ, ואולי קצת יסבירו לנו עליו מבחינה טכנית ותיאורטית, אבל הם לא יבנו לנו אותו מול העיניים. אולי אחד מהצופים יבנה אותו במוסך. ולחבר המועדון השני שהיה בשיחה שיואב שמע - לא דיברתי עליך אישית, אתה יודע
הניטפיקינג שלך, אם בכלל זה ניטפיקינג, דוקא מכוון יותר נכון לטעמי מרוב הניטפיקינג המדעי שאני שומע.

kartisia

New member
הערה קטנה:

מכנה משותף רחב הוא לא בהכרח מכנה משותף נמוך.

BORG 972

New member
לא ישים

מבחינה תיארטית נכון - אפשר לתחכם את הפרק ולנסנות להגדיל את קהל היעד לכיוון היותר משכילים\איכותיים\חכמים\whatever, אך מעשית משתלם רק להוריד את הרמה ולהוסיף קטעים פשוטים שכל אחד יבין ובכל לפנות למכנה משותף יותר "נמוך" הרבה יותר אנשים ברמה גבוהה מסוגלים ויצפו במשהו נמוך יותר מאשר אנשים ברמה נמוכה יצפו במשהו ברמה גבוהה. ולכן משתלם לכוון לכיוון נמוך מהממוצע.

ygeva

New member
דוגמא לכך...

ניתן לראות בעונות הראשונות של חלל עמוק 9 ואנטרפרייז. הם ניסו לדבר אל הכור העיקרי של המעריצים, הטרקים האמיתיים, ניסו לדבר עמם אודות מוסר ודברים עמוקים יותר (באנטרפרייז הם ניסו לדבר על כל הדברים הראשוניים שהובילו לעיצוב הפדרציה כפי שהיא כיום, בחלל עמוק 9 התמקדו הרבה בסיפורי תככים, בסיפורים אישיים, במזימות, במשחקי מוחות וכאלה). הם ניסו לעשות משהו בעל עומק. זה לא הלך. בסוף מה שמשך את הריטינג היה פיצוצים וסקס אפיל...

Bufreak

New member
איך בדיוק חלל עמוק 9 היא דוגמה לכך?

דווקא, לפי דעת רוב המעריצים(נתון סטטיסטי שמצאתי כרגע, כמובן), הסדרה השתפרה והשתבחה בעונותיה המאוחרות יותר. פיצוצים וסקס אפיל?
(למשהאים, בעיקר) אתה מתכוון לסקס אפיל של קווארק, בפרק שבו הוא הפך לאישה? דוד.

ygeva

New member
העונות המאוחרות של הסדרה

הם מה שגרמו להתגברות העניין בסדרה עצמה, בגלל המלחמה שהחלה תופשת מקום מרכזי יותר. פחות היה שם סקס אפיל, יותר ספינות מתפוצצות ודרמות מלחמתיות, מה שהקהל אוהב.

Bajoran Priest

New member
אבל...../images/Emo58.gif לצמי

כל הסדרה, לדעתי מהעונה הראשונה אבל *לפחות* מהעונה השנייה הובילה אל המלחמה. זה לא ש"משהו לא הלך" אז הם ניסו משהו אחר.

למעלה