ניו יורק ניו יורק

melancholy man

New member
ניו יורק ניו יורק

היום ה 9/11, תאריך שכנראה כל אחד מאיתנו יזכור עד יומו האחרון וגם כשנזכה לאמנזייה המבורכת יבוא מישהו ויזכיר לנו, התאריך הזה, תמיד גורם לי לחשוב על העיר המופלא הזו שסבלה מכה כל כך קשה. כשנפלו מגדלי התאומים אמרה לי ידידה שלי שגדלה בניו ניורק שה WTC הם כמו הלובי של העולם, מין מקום כזה שלא קשור לכלום ויש בו הכל מהכל (היה בו בעצם) ובאיזשהו אופן זה נכון לגבי העיר כולה, ניו יורק היא הכל חוץ מחלק מאמריקה ועם זאת היא מאוד אמריקאית, היא לא ממש דומה לשום דבר אחר בעולם אבל תושביה הם בני כל האומות בעולם. ניו יורק היא עיר של ניגוד, עושר מטורף ולצד עוני מרוד ברמה של עולם שלישי, קשיחות לצד רכות, שמרנות לצד פתיחות, שמחה לצד עצבות עירונית מעיקה. מה שאני אזכור מ 9/11 זה כנראה את התוכנית הראשונה של SNL שששודרה אחרי האסון, התוכנית נפתחה עם ראש העיר ג'וליאני, כשמאחוריו כמה עשרות כבאים שבאו ישר מהמשמרת שלהם בחילוץ ניצולים ובעיקר גופות מאזור האסון, ג'וליאני דיבר על קשיחותה של העיר ויכולתם של תושביה להתגבר על אסונות, ככשאל אותו מפיק התוכנית: "אדוני ראש העיר, מותר לנו להצחיק", ענה ראש העיר הכי קשוח בתולדות העיר"למה להתחיל עכשיו" ואז צעק למצלמות את אחד המשפטים הכי מפורסמים בטלוויזיה: live from new you york it's saturday-night-live מייד לאחר מיכן עלה פול סיימון ושר את "אמריקה" של סימון וגרפונקל, במין כוח שקט שכל אופיני לעיר הזו. כשאני חושב על יוצרים ניו יורקים או כאלה שהושפעו מהעיר, משום מה (ואולי זה רק הזיכרון הבעיתי) עולים לי לראש בעיקר משוררים: לו רייד (שאף הקדיש לעירו אלבום מעולה שלם), סימון וגרפונקל, בניה המועדפים של העיר, שהופעותיהם בסנטרל פארק ושני מהגרים שהגיעו אליה מבחוץ: בוב דילן, שהגיע מהמרחבים הגדולים של אמריקה ונתפש לקסם העירוני שלה והקנדי לאונרד כהן שיותר מהרבה אחרים צייר בקווים עגמומיים את קוי המתאר המרשימים שלה. השרשור הזה מוקדש לעיר ניו יורק ולכל אסוציאציה מוסיקאלית שהעיר הזו מעוררת בכם. NP: Lou Reed -Walk on the Wild Side עוד שיר ניו יורקי טיפוסי בחוסר הטיפוסיות שלו.

hells bells

New member
בעוד כשבוע וחצי אני אהיה שם.....

ואלך לי כהרגלי בארבע שנים האחרונות לראות הופעות של הרכבי בלוז אלמונים בארתור בר שב-וויליג', וכמובן להופעות של להקת הבית ב-קפה וואהה. ניו יורק היא מרכז העולם,מי שלא היה שם לעולם לא יבין. אלך כמובן להביט בבור שנפער ב-11.9 (בדרכי לחנות הכלבו סנצ'ורי 21).

giloni

New member
הנה משהו

NEW WORLD There's blood in the dust Where the city's heart beats The children play games That they take from the streets How can you teach when you've so much to learn May you turn In your grave New world. There is hate in your eyes I have seen it before Planning destruction Behind the locked door Were you the coward who fired the last shot May you rot In your grave New world. There is death in the air With the lights growing dim As those who survive Sing a desperate hymn Pray that God grants you one final request May you rest In your grave New world. Dave Cousins 1972 אין כאן חלילה נבואה, אבל כשהאורות התעמעמו ומוות ירד על העיר, נזכרתי במלים המפחידות של השיר הזה, שנכתב במקור על פיגוע בסדר גודל אחר, שהתרחש באותה שנה בצפון אירלנד. באופן כמעט טלפאטי, חשב על-כך גם דיק גרינר מנהל האתר שלהם וכאות הוא החשיך את האתר והציב בו את מילות השיר הזה - לא כדי להפוך את קאזינס לנביא אלא כדי לבטא הזדהות באותם רגעים נוראים. לימים, כשהשגתי את תצלומי הסרט שליווה את האלבום Grave new world וראיתי את הסרטון הנורא שליווה את השיר הזה, התברר לי עוד יותר עד כמה השיר הזה מתאים כדי לתאר את תחושות הזוועה. ואף מילה על הלחן, העיבוד והתיזמור הממסמרים, שרק מוסיפים לתחושת "סוף העולם". יקי

מורנא007

New member
../images/Emo23.gif

ההופעה של הסטרבס (האקוסטית) בתחנת הטלביזה בקונטיקט, בשיר הזה, רגשה אותי עד דמעות.

LadyG

New member
I'm in a New-York State of Mind

לכל אחד ניו יורק שלו. ניו יורק שלי היא תחנת התחתית הענקית ברחוב 86, תחנת הבית שלי, שמביאה אותך ברכבת אקספרס במרחק 2 תחנות ל- Grand Central Station ברחוב 42, לצנטרום של העולם. ניו יורק שלי היא מדיסון סקוור גארדן, עם הופעות גדולות, מה זה גדולות, ענקיות, שלא העזתי אף פעם לחלום עליהם. ניו יורק שלי היא ד"ר ג'י מלהטט בכדור במשחקי כדורסל מהממים בסופי השבוע. ניו יורק שלי היא סנטרל פארק עם משטח החלקה לקרח, שחייבים לנצל כל החורף והקור המקפיא מקפיא שחודר לגוף. ניו יורק שלי זה חנויות תקליטים אדירות, שכל מי שבא מהפרובינציה רק יכול היה לחלום עליהם. ניו יורק שלי היא שיר המחזור שלנו, שסיים את הלימודים לצלילי סיימון וגרפונקל עם "אמריקה". כמה מדוייק ונכון. ומעל הכל ניו יורק היא מוסיקה. ניו יורק היא ברוס ספרינגסטין בראשית דרכו, גם אם התכוון לכתוב על ניו ג'רסי. וניו יורק היא: Bob Dylan - Positively Fourth Street The Clash - Broadway Jeff Buckley - Back in NYC The Beach Boys - The Girl From New York City Lou Reed - Walk On The Wild Side Bruce Springsteen - New York City Serenade The Yardbirds - New York City Blues בכלל לא רע לתפוח.

hells bells

New member
אם אני מארגן לך כרטיס....

תבואי איתי? דרך אגב 86 זה הרחוב של ה-זייבאר לא? אחלה מעדנייה!

LadyG

New member
הלסי

ממתי כרטיסי טיסה היוו בעיה בשבילי
והזייבר הוא ב- 80 וברודווי אם לא הזיזו.

מורנא007

New member
לו ריד

מלבד שהוא הוציא אלבום על העיר ניו יורק שבו כל שיר מוקדש לפן אחר של החיים בכרך הענקי הנ"ל.

Jflyaway

New member
שיר NY האהוב עליי ביותר

The Only Living Boy In New York P. Simon, 1969 Tom, get your plane right on time I know your part'll go fine Fly down to Mexico Da-n-da-da-n-da-n-da and here I am The only living boy in New York I get the news I need on the weather report Oh, I can gather all the news I need on the weather report Hey, I've got nothing to do today but smile Da-n-do-da-n-do-da-n-da-da and here I am The only living boy in New York Half of the time we're gone but we don't know where And we don't know where Here I am Half of the time we're gone but we don't know where And we don't know where Tom, get your plane right on time I know that you've been eager to fly now Hey let your honesty shine, shine, shine now Da-n-da-da-n-da-n-da-da Like it shines on me The only living boy in New York The only living boy in New York Here I am Here I am

למעלה