ניו זילנד

תמי112233

New member
ניו זילנד

אני מתכננת לטייל בניו זילנד כ- 4 חודשים (דצמבר-מרץ, כולל) וחודש מתוך זה לעבוד. השאלה שלי היא מה הפרוצדורה? צריך אישורים או שאפשר גם בלי? הכוונה שלי היא עבודה בחווה/חקלאות. כמה אפשר להרוויח מזה?

Amoureuse

New member
חייבים אישורים

אם את לא רוצה לעבור על החוק אני לא בקיאה בפרוצדורה, אז אני לא רוצה להטעות אותך ומכיוון שלא ענו לך פה אני יכולה להמליץ לך לשאול בפורום ישראלים באוסטרליה ונ"ז פה בתפוז.

sela v

New member
יש עבודה בחוות WOOFING

שתמורת העבודה מקבלים אוכל ולינה. ולזה לא צריך אישור.

Amoureuse

New member
סליחה המנהל, אתה טועה ומטעה

או מתבלבל עם אוסטרליה. לבעלי דרכון ישראלי האפשרויות הן כאלה: בניו זילנד אסור לעבוד ללא אישור עבודה גם לא בהתנדבות, גם לא woofing. היה מותר פעם - לא היום. אבל, יש אפשרות לקבל אישור עבודה זמני בעיקר בחקלאות בעבודות נדרשות, ולמיטב זכרוני זה נעשה דרך המעסיק, כלומר קודם מוצאים עבודה ואז מוציאים היתר, אבל אני לא בטוחה ולכן לא רציתי לכתוב על הפרוצדורה. באוסטרליה אסור לעבוד בכלל ולא ניתן להוציא אישור זמני כזה, אבל כן מותר woofing כמו שתארת.

jeshu

New member
ניתן להוציא אישור עבודה לעבודות חקלאיות - עדיף לבדוק מה כתוב באתר הרישמי של ממשלת נ"ז מאשר לשאול בפורום.

sela v

New member
צודקת לא בדקתי לפני שעניתי

חשבתי שה-woofing זה גם בניו זילנד.

Naughtius

New member
כמה תיקונים לכולם...

1. יש WOOFING בניו זילנד. 2. את יכולה להגיע לניו זילנד ולהוציא בלי בעיה אישור לעבודות שמוגדרות אצלהם "עונתיות" - כלומר, קטיף תפוחים, ענבים, קיווי וכו'. 3. לתקופה של מעל 3 חודשים בניו זילנד תצטרכי להאריך את הויזה, אם הכל ילך לך כמו שצריך תוכלי לעשות את זה ב10 דקות באינטרנט (אגב את ההארכה את עושה שם, כלומר את לא צריכה לדאוג לזה כרגע) ואם לא אז יום של לחכות בתור במשרד הפנים (זה מה שלי קרה, משום מה האינטרנט עשה לי בעיות :/). 4. התשלום בתחום הקטיף עובד לפי תשלום על כל סלסלה/ארגז שאת ממלאת. מניסיון שלי גברים בדר"כ עשו שם כסף טוב ואילו הבנות היו בדר"כ מאוכזבות, כי זה פשוט עובד נטו לפי ההספק שלך בעבודה. האמת היא כזאת - תעבדי קשה הכסף יהיה טוב, לא תעבדי קשה, הוא כנראה לא יהיה...

Naughtius

New member
ועוד משהו.

את האישור משיגים בדר"כ לפני העבודה (בניגוד למה שאמר כאן מישהו). אה, ויש מלא העבודה (לא בעיה למצוא) בקטיף בכל ניו זילנד (אי דרומי וצפוני) והם נואשים לעובדים.

תמי112233

New member
אישור

את האישור מסדרים דרך המעסיק או דרך משרד ממשלתי כלשהו? אפשר לדאוג לזה כבר משם, נכון?

Naughtius

New member
משרד ממשלתי

ואפשר לדאוג לזה רק משם (עד כמה שידוע לי).

למעלה