ניו זילנד

baz22

New member
ניו זילנד

שלום לכולם. אני טס לאוסטרליה ב 25.10 עם כרטיס פתוח שמאפשר לי הגעה בטיסה וחזרה לניו זילנד מתי שאני רוצה. החלטתי בגדול שאני אגיע לאוסטרליה ומשם ישר אטוס לניו זילנד לחודשיים. קראתי כבר את כל המאמרים והייתי בהרצאות אבל עדיין אני לא סגור על עצמי על מה לקחת,לקנות או לקנות שם... דברים שהבנתי שהם חובה זה : אוהל , שק שינה , בנזניה או גזיה. שק שינה יש לי, אוהל לא הבנתי אם לקנות פה או שם? האם זה באמת חובה? ומה עושים בנוגע לגשם? אני לא מתכוון לקנות מכונית כי אני נוסע לבד, חשבתי אולי לשכור לתקופה של שבועיים שלוש נראה כבר שם... אבל איך אני מתארגן לטייל בגשם? אמרו לי שצריך לקנות מכנסיים מנילון כדי שלא יספגו גשם, שכמיה וכיסוי לתרמיל חובה, מישהו פה יכול לספר לי על טרקים שהוא עשה בניו זילנד ואיך הוא התארגן מבחינת בגדים ( כמות, איך סחב בטיול ) ואם צריך לקחת כמה זוגות מכל דבר? התיק שלי שוקל עכשיו 13 קילו בלי אוהל,זה נורמלי?? אפשר ללכת עם זה 8 שעות בטרק?? טוב אני מקווה שלא בילבלתי יותר מידי אני פשוט קצת מבולבל בעצמי. תודה רבה לכל מי שיעזור שלומי

jeshu

New member
אני מציע שתעשה טיול קטן פה בארץ כדי לבחון את כושר נשיאת המשקל שלך.משהו בגליל או בכרמל יכול להיות נחמד. בנוגע למשקל התיק - אם תפרט מה ארזת בתוכו אז יהיה קל יותר ליעץ לך ממה להפטר עוד לפני שיצאת לדרך.13 קילו ואני מניח שאוהל ישקול עוד 3 זה נשמע לי אפשרי.השאלה היא מה אורך הטרקים שאתה מתכנן ומה היכולת האישית שלך... האם המשקל הזה כולל מים ואוכל ?

omer66721

New member
אני מגיע לניו זילנד בערך באותו זמן

אם אתה מחפש שותף אז צור קשר דרך המסרים האישיים

baz22

New member
מה יש בתיק...

3 חולצות קצרות,3 ארוכות, 3 מכנסיים קצרים,3 ארוכים , געטקס,חולצת פליז,מעיל דק,תרופות,שק שינה, ציפה מפליז לשק שינה ,סנדלים,כל הדברים להיגינה אישית ( סבון,משחת שיניים וכו ) מגבת גדולה,מגבת ידיים קטנה,סדין, מצלמה ובטריות וזהו בערך... לא נראה לי שיש משהו להוריד.. יש למישהו המלצות מה כדאי או לא כדאי לקחת?

sela v

New member
ובכן

קח מה שאתה צריך, יש גם רשימת ציוד במאמרי הפורום. לטרק עצמו כדאי לצמצם. למה צריך בטרק מגבת קטנה וגם גדולה? בטרקים לא עושים בד"כ מקלחת, ובכלל עדיף לצמצם, לכן הייתי לוקח רק מגבת קטנה. תרופות לא לקחת הכל לטרק, התרופות יכולות להיות כבדות. ציפה מפליז לשק"ש? השק"ש לא מספיק חם? אפשר סתם ציפת כותנה. אל תשכח שברוב הטרקים תצטרך לסחוב אוכל, וזה משהו עם משקל משמעותי, ועוד 2-3 ליטר מים. לגבי הגנה מגשם, הבגדים הזולים מניילון אוטמים ממים, אבל בפנים מזיעים, לא שכדאי לרוץ לקנות הכל מגורטקס (עסק יקר), במיוחד תלוי מה בדיוק מתכננים לעשות. שאלת נדמה לי בשאלה הראשונה איפה לקנות את הציוד, אין לי תשובה לזה כי לא טיילתי במדינות שתהיה בהם.

jeshu

New member
יש סיכוי שמים במקום כזה כמעט ולא צריך לסחוב כי הם פשוט יורדים מההר - אבל את זה צריך לודא עם מי שהיה בנ"ז.

jeshu

New member
זה מה שאני הייתי מוריד חולצה קצרה,2 זוגות מכנסיים קצרים ו2 זוגות של ארוכים,את התרופות מלבד אקמול ומעט מאוד אמצעי חבישה פשוטים,מגבת גדולה. מה הייתי מוסיף במקום: מגבת בינונית,חתיכת סינטבון לכביסה,שרוואל אחד. התיאור שלך לא מסביר 13 ק"ג ציוד.... כמה שוקל השק"ש? מזרון שטח בטח יש לך.

כשנוסעים למקום רטוב

חשוב שיהיו מספיק בגדים להחלפה. מניסיוני. כשהתרטבתי עד לשד עצמותיי, גם כי חצינו נהר וגם כי ירד גשם, אם לא הייתי מחליפה למכנס וחולצה יבשים הייתי חוטפת דלקת ריאות.

jeshu

New member
את צודקת צריך סט אחד להחלפה אבל לפעמים כשברור שגם הם יירטבו,כבר עדיף להשאר רטובים עד הערב.

sela v

New member
תלוי גם כמה קר

אם מטיילים במקום שהטמפ' בו היא 25 מעלות, אז לא כזה משנה, אבל אם הטמפ' היא 5 מעלות, ואין משהו יבש ללבוש... די חשוב שיהיה משהו יבש לעצירה/מנוחה, בזמן ההליכה גם אם קר הגוף ידאג לחמם את עצמו, אבל אם עוצרים והאופציה היחידה היא לשכב בתוך השק"ש (גם זה אפשרי), אבל לא כזה נוח, לכן מנסיון הרכיבה שלי (אופניים) יש חולצות מבדים שמתייבשים מהר (לא מומלץ כותנה), ואז לא נרטבים מהזיעה, וגם אם נרטבים זה מהר מאד מתייבש. אני קניתי את השכבות האלה כתחליף לגעטקס.

assael10

New member
כמה דברים על נ"ז

באורח פלא מדובר על ארץ מערבית, את האוהל לא הייתי קונה וסוחב מהארץ אלא רוכש שם במידת הצורך, יתכן ותרצה דווקא לשלב יותר את הHIT וחיבורים כמו גם את הבקפקרס המעולים. גזיה בשום פנים ואופן לא תוכל לעלות את המיכל של הגז או של הדלק ואתה צריך לברר איזה סוג של דלק/מתאמים צריך לערכה שלך לשם. בגדים ? אין צורך בבגדי ניילון ובטח לא בג'ינסים, 2 זוגות מכנסי טרקים (אלא עם הריצרץ בברך), 2 חולצות קצרות, 2 ארוכות דקות, ואת מעיל הפליס שהוא חובה. בטרקים של 3-4 ימים לוקחים את התיק הגדול ומשאירים את כל השאר באכסניה בשמירת חפצים, המשקל הכבד הוא האוכל ובטח לא לקחת קופסאות שימורים... המשקל אמור להיות כעשרה קילו לכל היותר, חשוב מאד לשים הכל בשק ניילון גדול כי הגשם שם זה לא ענין של אולי, זה ענין של מתי ירד עליך, וכן אפשר ללכת עם זה 8 שעות ויותר בטרקים

talt2

New member
כשאתה מגיע לניו זילנד

אל תשכח לקנות תכשיר נגד send flies,יתושים ומזיקים אחרים. אם יש משהו הכי מציק זה העקיצות של זבובי החול שמגרדים רצח וגם משאירים צלקות מכוערות. ועוד משהו - אם אתה קונה רכב, בחיים אבל בחיים אל תשאיר בתוכו את התיק(עם הדברים שאתה לא לוקח לטרק) והמסמכים ותצא לטרק. סיכוי גבוה שהמאווים ירוקנו לך אותו.

baz22

New member
תודה לכולם!!!

איזה כיף שיש פורום עם אנשים כמוכם! אימצתי את התשובות שלכם ונראה לי באמת שאוהל אני אקנה שם ואני אקצץ מכמות הבגדים ל 2 מכל דבר ואני אנסה להשיג מכנסיים נוחות להליכה. בקשר לחולצות של האופניים אז אני רוכב שטח ויש לי כאלה חולצות זה רעיון נחמד אני אקח אחת. ובקשר לזבובים.. אז תודה ואני אקנה תכשיר :) שוב תודה שלומי

למעלה