ניו זילנד

zvibalas

New member
ניו זילנד

מצטער שלא העלאתי עד כה את סיפור הטיול. (הטביעו אותי בעבודה, לצערי). אז ככה- יצאנו ב-8/9 לדרך לטיול של 5 שבועות. כהמלצת רבים לקחנו טיסת לילה, ובזכות כך הילדים יכלו לישון כל הדרך עד להונג-קונג (11 שעות) שם שהינו כ-7 שעות והמשכנו לטיסה של 11 שעות נוספות עד לניו-זילנד. בטיסה זו הם ישנו חצי מהזמן, את שאר הזמן אישתי בליתה בלשחק עם התינוק שלנו, ואני ביליתי בריצות במטוס אחר הילד הגדול (בן 3), ולפעמים אחותי שהצטרפה אלינו עזרה בריצות אחריו. אז הגענו לניו-זילנד. נחתנו באוקלנד - כבר ברגע הראשון נכנסו לשוק מהיופי המדהים של שדות ירוקים בכל מקום שאליו מסתכלים. לקחנו את הרכב, ונסענו לחדר לפרוק את המזוודות. מהר מאוד גילינו שבניו-זילנד חיים בעולם משלהם, ומסתבר שכל החנויות נסגרות ב-17:00, ורוב המסעדות פתוחות עד 21:00 במקרה הטוב. למחרת נסענו לעולם התת-ימי באוקלנד, זהו מקום מהמם שבו הולכים בתוך מנהרת זכוכית, והדגים, הצבים והכרישים שוחים מסביבך. היה פשוט מדהים. אחר-כך יצאנו לטייל קצת בחוף, והתענגנו על העובדה שהיה לנו מזל וקיבלנו מזג-אויר מדהים (לא קר מדי ולא חם מדי). משם המשכנו לאזור שנקרא bay of islands. מסתבר שרוב מטיילים מדלגים על אזור זה, ופשוט חבל, זה מקום מדהים. בדרך לשם השתגענו מהנופים שליוו אותנו לאורך כל הנסיעה, וצחקנו מהעובדה שנסענו שיש להם את המחוז הצפוני ואת המחוז הצפוני ביותר (far north), שהעדפנו לקרוא לו - far far away עשינו שייט קצר, עם עצירה על אחד האיים המשגעים שם. למחרת, עשינו טיול לנקודה בצפונית ביותר בניו-זילנד במסגרת טיול שנקרא חוף 90 המיילים, עשינו גלישת חולות (גם הילד הגדול עשה ונהנה), וטבלנו את רגלינו באוקיינוס, וטיילנו ביער גשם של עצי קאורי. שהם פשוט עצים ענקיים בקוטר של עד 5 מטר וגובה של כ-20 עד 30 מטר. משם התחלנו לנסוע דרומה, והגענו לרוטורואה, שם ראינו גייזרים, ופעילויות וולקניות רבות. השתעשענו במופע מאורי קצר (הילידים המקומיים נקראים מאורים - והם עושים על זה המון כסף!!!). בערב אחותי שמרה על הילדים, ואשתי ואני הלכנו לערב מאורי מפנק הכולל מופע, וארוחה טעימה ביותר. משם המשכנו לעיירה נפיאר - זוהי עיירת חוף מדהימה ביותר המזכירה מאוד את פאלם' ביץ בארה"ב. הדרך לנפיאר הייתה מהממת (כשהיה עוד אור), אז עצרנו ליד מפלי huka שהם מפלים מרהיבים ביותר, עם צבע תכול משגע. זה היה יום חורפי שבסופו ראינו שם קשת מדהימה ומלאה. ואז נסענו לוולינגטון לצורך שייט במעבורת לאי הדרומי. לוולינגטון יצאנו בצהריים, עשינו מספר עצירות, הלכנו והגענו בלילה, והדרך הייתה די קשה, לא מספיק שהם נוסעים שם בצד הלא נכון של הכביש, אז יש בדרך לוולינגטון אזור של כמה קילומטרים של סיבובים מטורפים, והכל בחושך מוחלט. לכן זה היה מאוד משעשע לראות, בסוף אותו הקטע, את השלט "safe drivers - welcome"

zvibalas

New member
ניו-זילנד, המשך

אחרי השייט המשכנו לנלסון, זוהי עיירה נחמדה שיש לה קתדרלה יפה, ומספר יקבים נחמדים מאוד. נכנסו לאחד היקבים, שתצינו קצת יין, ואכלנו ארוחה טובה. משם נסענו לטייל באגמי נלסון, זהו אזור מדהים עם טרק של כ-3 שעות מסביב לאגם. רואים ושומעים ציפורים, ונהנים שוב מנופים מדהימים. לאחר מכן המשכנו לגריימאות' ובדרך על החוף נהנו שוב מקו חוף משגע - כמו שרואים בסרטים. למחרת הלכנו למקום שנקרא סלעי הפנקייק, וזאת מכיוון שיש שם סלעים ענקיים שנראים כאילו לקחו ערימות של פנקייקים ועיצבו אותם. בערב הלכנו למבשלת הבירה של מונטית' (בירה ניו-זילנדית משגעת) ראינו איך עושים בירה, ושתינו גם המון בירות. גם הילד הגדול התענג על כ-2 כוסות בירה, והוא פשוט נהנה מזה. הכי הוא אהב למזוג בירה לכוס ולשתות אותה. למחרת נסענו לטיול בקרחון פרנץ ג'וזף, עשינו שם סיור במסוק מעל קרחון וזה ומעל קרחון פוקס ומעל הר קוק. ועצרנו לכ-15 דקות להשתוללות על הקרחון עצמו. זוהי חוויה משגעת שהבן שלי לא מפסיק עדיין לדבר עליה. ("אבא, ההליפופטר לוקח אותנו לשלג, נכון?") קפצנו גם לביקור במקום שנקרא "שאנטי טאון", זה פארק מקסים שמדמה עיירה מהמאה ה-19 נסענו שם ברכבת קיטור עתיקה, ואפילו נתנו לנו למשוך בכבל של הצופר עצמו (ולהוריד לכמה אנשים מספר שנות חיים כי הם לא ידעו מאיפה הצופר הזה הגיע פתאום). חיפשנו קצת זהב. שיחקנו במספר מתקנים וחזרנו מאושרים. באותו יום גם נסענו להוקיטיקה - זוהי עיירה קטנה שעושים שם המון תכשיטים מאבן הירקן (jade). ראינו שם גם כמה קיווים (זהו עוף מוזר ומכוער וחסר חוט שידרה - אבל זהו הסמל הלאומי של ניו-זילנד) האכלנו שם גם כמה צלופחים- חוויה שהבן שלי מאוד מאוד אהב. משם המשכנו לוואנקה. יצאנו לפנות בוקר על מנת שנוכל ללכת לאזור שהוא נקיק קטן ומלא תולעים זוהרות ומרהיבות ביופיהן (עדיף מלשלם כסף על טיול במערה כד לראות אותן). בוואנקה הלכנו ל-puzzling world, שזהו מקום עם אשליות מטורפות. הלכנו למוזיאון צעצועים, וסיימנו את היום בסרט טוב עם העוגיות הכי טעימות בעולם בבית קולנוע מגניב שנקרא סינמה פרדיסו. זה בית קולנוע שהמושבים בו הם ספות ביתיות נוחות בטירוף אשתי והילד הגדול נרדמו בסרט (לתפוס ת'גלים) אבל אחותי, אני והתינוק הקטן נהנינו מהסרט כולו. למען האמת התינוק היה מרוכז בסרט הרבה יותר ממה שאני הייתי מרוכז :) למחרת עשינו טרק קצר ב-Mt. iron ואז המשכנו בדרכנו לטה אנאו. שם יצאנו לטיול במילפורד סאונד. שם ראינו נופים מדהימים, אגמי מראה, ואפילו עשינו טרק קצר באחד מיערות הגשם שיש שם. למחרת יצאנו לאזור הדרומי ביותר באי הדרומי - עיר קטנה שנקראת invergrill. בדרך ראינו דולפינים קופצים על גלים. משם המשכנו לדנידין על הדרך הדרומית ביותר (שהיא כמעט על החוף עצמו) - בדרך ראינו פינגווינים ואריות ים. בדנידין הסתובבנו קצת, והלכנו גם למפעל השוקולד של cadbury משם השכנו צפונה לכרייסצרץ' שם הסתובבנו קצת בעיר, והלכנו למכון ללימוד אנטרטיקה. ש יש להם פינגווינים כחולים שהם הקטנים ביותר בעולם, בנוסף יש להם מתקן המדמה את החיים באנטרטיקה - כלומר טמפ' של מינוס 8 מעלות, ובכל חצי שעה יש סופה עם רוחות של כ-50 קמ"ש והטמפ' יורדת למינוס 30 מעלות. חוויה כיפיית במיוחד, והגם הקטנטנים נהנו, למרות שהם קצת פחדו וגם קצת קפאו. משם המשכנו לעיירה kaikura ושם עשינו שייט עם לוויתנים. למחרת נסענו לפיקטון. - שם הילד קיבל להשיט סירה קטנה באגם, ולנסוע על רכבת מיניאטורית. שם קצת עשינו טיול קצר ב-queen charlot שהם פשוט מפרצונים מרהיבים ביופיהם. ואז עלינו על המעבורת חזרה לאי הצפוני. בילינו קצת בוולינגטון, נסענו לטוגרירו - ולא יכלנו לעשות שם כלום בגלל ערפל סמיך במיוחד. אז המשכנו לוואיטומו - שם ראינו איך גוזמים את פרוותו של ארנב האנגורה ופרווה של כבשה חמודה. וראינו motel חמוד שמעוצב כבתים של הוביטים. ואז נסענו להמילטון - שם טילנו בגנים המהממים של המילטון. ואז חזרנו לאוקלנד באוקלנד הלכנו לגן חיות - שם ליטפנו והאכלנו פילים צחקנו עם שימפנזות והאכלנו ג'ירפות ראינו חיות מהממות ונהנינו מכל רגע. משם הלכנו ל-sky tower וראינו אנשים קופצים מגובה 150 מטר. ואכלנו אורחה טעימה מאוד בגובה של מאה מטר. באותו יום בערב הבלמים של הרכב מתו, למזלנו זה היום האחרון של הטיול. אז למחרת החזרנו את הרכב ונסענו לשדה התעופה. שם המראנו להונג-קונג. הפעם זו הייתה טיסת יום, אז רוב הטיסה הזעטוטים היו ערים. כשהגענו להונג-קונג, יצאנו לטייל בשוק הלילה. וחזרנו לישון במלון. למחרת הלכנו לטייל בשווקים של קאולון. ובצהריים המראנו לישראל. הגענו עייפים, אך עם רצון עז להמשיך את הטיול. זה היה טיול משגע. הילדים נהנו מאוד. הבן הגדול החליט שכל מתקן משחקים שהוא רוצה זה ה"סידורים שלו" וכל פעם שעברנו ליד מגלשה התחלנו לשמוע - "אני רוצה לסידורים שלי", "יש לי סידורים לעשות".... קנינו לו מצלמה, והוא צילם שני סרטים שלמים של ניו-זילנד מבעד לעינו של ילד בן שנתיים וחצי. זאת חוויה משגעת - אני ממליץ לכולם!!! עלויות + שונות: טיסה כ-4500 דולר לשני מבוגרים + ילד + תינוק. מבחינת שינה - ישנו לרוב ב-holiday parks בחדר משפחה שכולל מקלחת ושירותים - העלות כ-100 עד 130 דולר ניו-זילנדי ללילה. לפעמים ישנו ב-backpackers - עלות של 90-100 דולר ולפעמים מוטלים - 100-130 דולר לקחנו לרוב חדרים שנקראים self contained units על מנת שנוכל להיות עם שירותים צמודים, ושנוכל לבשל. אוכל - האוכל בניו-זילנד די יקר מחירי ירקות הם בשמים (קילו עגבניות כ-30 ש"ח) אז אכלנו בעיקר לחם עם גבינה/ריבה, פסטה, אורז ושעועית אכלנו גם subway ומקדולנד/בורגר קינד, על מנת לגוון - כ-25 דולר לכל המשפחה ופעם בשבוע הרשינו לעצמינו ללכת לבופה - עלות של כ-20-25 דולר לאדם רכב - לקחנו מיני ואן של 7 אנשים על מנת שיהיה מקום לכולם + לכל המטען שלנו ולעגלה. עלות דרך חברת A2B - כ-39 דולר ליום כולל ביטוח המקטין את ההשתתפות העצמית ל-100 דולר דלק - ליטר דלק עולה כ-1.7 דולר בממוצע. הרכב שלנו עשה 1 ל-7 בערך ועשינו כ-8000 ק"מ (תעשו את החשבון) אטרקציות רוב האטרקציות היו בחינם לילדים, אבל העלויות של הפארקים השונים היו כ-15-20 דולר למבוגר השייט עלה 90 דולר למבוגר הטיול "חוף 90 המיילים" עלה כ-100 דולר למבוגר הליקופטר עלה כ-250 דולר לזוג שייט עם לוויתנים עלה 120 דולר לזוג+ילד וזה לא כולל מזכרות, ומתנות שאתם תרצו לקנות. ותזכרו שאלה העלויות כי העונה עוד לא התחילה, בחודש נובמבר המחירים עולים !!! זהו, תמונות אני אצרף עוד מעט אם ישנם שאלות נוספות אשמח לענות עליהן. ביי

hag70

New member
SHNO../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif מה עשית../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מה זה התמונות האלה?
. נשמע אחלה של טיול עם מקומות שאנחנו יכולים רק לחלום עליהם. נשמור את הההסברים כדי שאם פעם זה יהה לרוונטי, יהיו לנו את הפרטים בשלוף (איזו אופטימיות...)

hag70

New member
אתה יכול לפרט את המושג "לפנות קצת כסף"?../images/Emo122.gif

כרגע זו לא אופציה מבחינת מועד וכסף אבל פעם זה יהיה רלוונטי. אני בטוח

zvibalas

New member
לפנות קצת כסף זה אומר

לחסוך כל חודש בצד קצת כסף, כך שלאחר 3-4 שנים החלום יכול לצאת לפועל. זה מה שאני עשיתי. העדפתי לחסוך בצד כדי להגשים את החלום. עכשיו אני מתחיל לחסוך בשביל החלום הבא.

../images/Emo45.gif בדיוק ../images/Emo39.gif ולגבי זמן, אחד המוטואים שלי

הוא ש"זמן אין - זמן עושים". קבעו לעצמכם שבקיץ/חורף הקרוב/הבא אתם נוסעים, ותכננו את השאר מסביב לזה. ארנון

למעלה