ניו זילנד

S h r i k y

New member
ניו זילנד ../images/Emo101.gif

טוב אז אחרי שעברתי על אגף המאמרים אשמח לקצת סיוע- אני בן 18, בלי ניסיון בטיולי טראקים בחו''ל, אבל עם כושר גופני מעולה. חזרתי עכשיו מ-4 חודשי עבודה בפינלנד ( דווקא על הקטע של להסתדר בחו''ל אין לי בעיה ) ואני מתכנן להמשיך לניו זילנד בקרוב. המחשב היה לעשות חודש וחצי בניו זינלד ( 10 לינואר עד 25 לפברואר ) ואז עוד 3 שבועות סתלבט בחופי מזרח אוסטרליה. לגבי ניו- זילנד.. המטרה היא בעיקר טיולים רגליים ( אני לא חושב שיש הצדקה לשכור רכב ), והמטרה היא לראות כמה שיותר את המדינה. ממה שיצא לי לקרוא ולהבין האי הדרומי הוא גולת הכותרת.. האם יש מקומות שהם MUST? טראקים שפשוט חייבים להגיע אליהם? עיירות מהסרטים שפשוט אין מצב לא לעבור שם? מה לגבי נוצרים אוהבי ישראל? אמרו לי שאפשר להעביר כמה לילות במחיר אפסי/ בחינם אצל אנשים כאלו, וגם לזכות לחוויה מעניינת... האם באמת זה קיים? אם כן יש אתר ברשת? האם חודש וחצי זה תקופה מספיקה בשביל לתור את האי הדרומי? לגבי אוסטרליה- המחשבה שלי היא בעיקר לסתלבט ולעשות סוג של בטן-גב שילווה במסיבות בלילות, אני מתגייס באמצע מרץ וזה אמור להיות הפאנן של לפני הגיוס ( אחרי חודשי עבודה וטיולים ). איזה מקומות מומלצים? האם מערב אוסטרליה בכלל מתאימה לזה ( חופים זהובים וכאלו?! ) או שעדיף להמשיך כבר לתאילנד ולעשות את זה שם? לגבי עלויות- המאמר " ניו זילנד- תקציב " מעלה מאמר על תחבורה בניו זילנד, ככה שנשארתי בור בנוגע לעלויות. אשמח לקבל סדר גודל של עלות לחודש טראקים, לבנאדם לא מפונק מידי ולא זרוק מידי.. משהו ממוצע ( אני יודע שקשה לדעת, אבל סדר גודל ).
על הסיוע
אסף

jeshu

New member
הכל כאן חיפוש בפורום תחת ניו זילנד יתן לך בערך הכל. בהצלחה ואם משהו ספציפי לא ברור אז לא להתבייש לשאול.

S h r i k y

New member
חיפשתי וקראתי הרבה..

אשמח אם מישהו יוכל לענות לשאלות ששאלתי ספציפית.

ליאורט1

New member
תודה על ההפניה

לבעיה במאמרים. חיפשתי את המאמר בפורום ולא מצאתי. אני אשתדל לכתוב אותו מחדש בסופ"ש. בכל מקרה אם קראת את שאר המאמרים ועשית חיפוש אז חזרתי על דעתי שם לא מעט פעמים. בקצרה: עקרונית חודש וחצי נשמע לי מעט בשביל נ"ז. במידה ויש לך רק חודש וחצי ואתה מתעניין בטרקים הייתי עושה מעשה קצת לא מקובל ומוותר לחלוטין על האי הצפוני לטובת האי הדרומי. האזורים שאני אהבתי יותר הם הפיורדלנד (לא עשיתי שם טרקים אבל קראתי שמעתי ושטתי), לא הייתי עושה את המילפורד אבל את האחרים הייתי בודק. יש את איזור וואנאקה, קווינסטאון ונלסון. שלושת הערים האלה הן קודם כל אחלה מקומות להעביר בהן את הזמן בין טרק לטרק, לא קטנות מדי ולא גדולות מדי. מוקפות בטרקים וטיולי יום לבחירתך.

Enderew

New member
ניסיון מטרק לפני צבא

אני גם עשיתי טיול לאוסטרליה לפני הצבא. אני לא יודע לאן אתה הולך, אבל אם אתה בתהליך של מיונים למקום כלשהו, אני מציע לך מאוד להיזהר עם התחייבויות על תאריך לטיסה. לי אישית, בזמנו, אמרו שהמיונים יסתיימו גג בחודש אוגוסט. בסוף הם הסתיימו בחודש נובמבר. הגיוס שלי היה בדצמבר. ככה שלי היה בסוף רק חודש. אם יקרה ותגיע למצב שיש לך טיול קצר, אני ממליץ לך קודם כל לא לחסוך בכסף ולקחת טיסות פנימיות. כמו כן אני מציע לך לטוס כשאתה יודע מה אתה מחפש ולאן אתה הולך. עוד טיפ קטן - אל תפחד לעשות טראקים לבד. אני אישית מאוד חששתי לעשות את זה, ואיבדתי לא מעט זמן על חיפושים אחר "אנשים לטייל איתם". בסוף עשיתי טרק מדהים של 5 ימים בטזמניה לבד, וממש נהנתי. מה גם שאתה מכיר אנשים לאורך המסלול באוסטרליה, ואני מנחש שגם בנ"ז, כי ישנים באתו מקום. לגבי מזרח אוסטרליה, זה אחלה מקום להתפנן. לא זול, אבל המחירים לא בשמיים. אני אישית שילמתי על דיל של שני טיולים, 3 ימים כל אחד (הפלגה ב white sundays על יאכטה קטנה, וטיול בפרייזר איילנד) בערך 250$ אם אני זוכר נכון. והם היו מצויינים וכללו את גם מזון ולינה ואלכוהול. אני ממליץ לך ללמוד אבל צלילה מראש בארץ וככה להרוויח כמה ימים. כמו כן, בניגוד לשאר אוסטרליה, יש שם כמה מקומות שבהם אתה לא יכול להשאיר את התרמיל ברחוב וללכת לשירותים (מניסיון, זה לא נעים להיתקע באיזה עיירה ללילה, גם אם המשטרה מצאה את התרמיל שלי וגנבו לי רק מגבת, גפרורים, וכפכפים). ושוב, מניסיון אישי - הצבא יכול לשנות מועדים של כל מיני דברים בדקה ה 90. אם אתה יודע לאן אתה אמור ללכת, ורוצה ללכת לשם, תיזהר שהם לא ישנו איזה תאריך ואתה תצתרך לבחור בין הטיול לבין המקום...

sailor

New member
באוסטרליה (ביבשת)

ברוב הטרקים פוגשים מעט אנשים, בעיקר את מי שהולך בכיוון ההפוך. אין שם בקתות ברוב הטרקים, רק משטחי קמפינג. בקמפינג יכולים להיות כמה אוהלים נוספים או אף אחד. שותפים לטרק פגשתי רק באכסניות. בניוזילנד, ברוב טרקים יש בקתות שבחלק מהטרקים צריך להזמין בהן מקום מראש ובאחרים המקדים זוכה והמאחר עלול לישון באוהל. שם אכן פוגשים ברוב הטרקים אנשים רבים, שאת חלקם פוגשים פעם אחר פעם בטרק או באכסניה. די קל לתאם שם עם מישהו באותו ראש את הטרק הבא.

למעלה