ניו זילנד- דאסקי טרק

ניו זילנד- דאסקי טרק

מישהו יודע האם הטרק הזה פתוח רק בעונות מסוימות- אילו חודשים?

Amoureuse

New member
הכי כדאי לברר עם DOC

רשות שמורות הטבע שלהם המשרד של פיורדלנד נמצא בטי-אנו:
Fiordland National Park Visitor Centre Department of Conservation Lakefront Drive PO Box 29, Te Anau New Zealand Email: [email protected] Phone: + 64 3 249 7924 Fax: + 64 3 249 7613​
רק לקרוא את הכתובת של המשרד מביא לי מה-זה-זכרונות...

ליאורט1

New member
סיכוי טוב שזה גם רשום באתר שלהם

ממה שאני זוכר לDOC יש אתר לא רע בכלל

Amoureuse

New member
זהו שניסיתי למצוא שם

וכשלא מצאתי העתקתי משם את הפרטים הנ"ל

ליאורט1

New member
על איזה עונה חשבת?

הטרק הזה בפיורדלנד, זה בערך האיזור הכי גשום בנ"ז ככה שבחורף גם אם אפשר לא נראה לי שהייתי עושה אותו. וקח בחשבון שבנ"ז בטרק של שמונה ימים הכל יכול להיות(גם בטרק של יום אחד) מבחינת מזג האוויר.

התכנון שלי הוא

לנסוע לניו-זילנד ואוסטרליה לחצי שנה, בערך. ההתלבטות היא מתי בדיוק. מנסיון של חברים- כאשר מגיעה חופשת הקיץ בבתי הספר בניו-זילנד, שזה מתישהו בדצמבר, הרבה מקומות מתמלאים באנשים. תהיתי האם שווה לנסות את עונות המעבר (סתיו/אביב) שלהם. הדאסקי ידוע כבוצי-בוצי-בוצי ובגלל מיקומו, כפי שציינת, גם גשום למדי. מבחינת מזג אוויר- גשם לא מפחיד אותי, ומי שנוסע לניו-זילנד, כדאי לו שיהיה ערוך לגשם, בכל עונה שהיא
אבל לא בונה על החורף שלהם, נראה לי קר מדי וגשום מאוד.

ליאורט1

New member
תתכוונן לפי העונה בנ"ז

באוסטרליה לא הייתי אבל לפי מה שהבנתי המזג אויר שם פחות משמעותי, ביחוד אם נשארים על החוף המזרחי. בניו זילנד מזג האויר הוא פקטור מאוד משמעותי למרות שהוא בלתי צפוי, ה-עונה היא בערך בין ינואר למרץ(כולל) שזה גם שיא הקיץ, בדצמבר שום דבר לא בטוח(למרות שגם בינואר-מרץ לא). פברואר הוא החודש הטוב ביותר, וגם הכי עמוס. זה נכון שבניו זילנד אתה תמיד חייב להיות מוכן לגשם ולדעת שסיכוי טוב שתרטב מאוד לא משנה מתי תגיע ולאן אבל לדעתי לפחות לא מומלץ לעשות טרקים בגשם, אתה לא הולך למטרת ההליכה אלה בשביל לראות נופים ובגשם בדר"כ אי אפשר לראות כלום, נוסף על כך גם מסוכן יותר. אני הייתי מכוון להגיע לפיורדלנד בפברואר יש איזורים יחסית פחות גשומים כמו האי הצפוני ונלסון(האיזור הכי טוב לטעמי) אם בא לך תן קצת פרטים וננסה לעזור לך קצת עם התכנון

מתי היית בניו-זילנד?

ומה הכי אהבת? נשמע שנהנית... "רק לקרוא את הכתובת של המשרד מביא לי מה-זה-זכרונות..." (בהנחה שאלו זכרונות טובים
)

Amoureuse

New member
בדיוק לפני שנה

מתחילת פברואר עד אמצע אפריל שנה שעברה, ואח"כ באוסטרליה עד סוף אוגוסט (עם גיחה קטנה חזרה לנ"ז לשבועיים באוגוסט - היה מגניב). לשאלתך במקום אחר בשרשור, אני ממליצה מאד על התקופה הזו, הגעתי לנ"ז אחרי חופשת הקיץ שלהם, היה לי מזג אויר סביר עד מצויין רוב הזמן, התחלתי כמובן מדרום לצפון. באוסטרליה הלכתי בכיוון השעון (עשיתי את כל ההקפה + המרכז, עם קצת טיסות), והספקתי את הדרום לפני החורף ולצפון הגעתי בעונה היבשה. הכל יצא מתוזמן להפליא). וקצת זכרונות - היום לפני שנה, בדקתי בבלוג שלי, היה יום אביבי (בעצם סתווי?) בשוק של נלסון (איך כתבתי בבלוג? "סופסוף יום רגוע"). והיתה הופעה של מאורים - לא לתיירים, זה היה מין יום סובלנות וזה היה חלק מהארועים. התמונה המצורפת היא משם. קשה לומר מה הכי אהבתי, הטיול שם היה עמוס חוויות כל הזמן, זו מדינה מדהימה וזה היה טיול התרמילאים הראשון שלי אז עשיתי המון דברים פעם ראשונה וזה היה מדהים מכל הבחינות. אבל בשורה התחתונה, נהניתי יותר באוסטרליה. כי בניו זילנד יש נוף מדהים וזהו, באוסטרליה היה לי טיול הרבה יותר מגוון - גם מבחינת נופים שונים, גם השילוב של טבע וערים, גם השילוב של טיולים ובילויים, גם מגוון שותפים גדול יותר. (לא שהייתי מוותרת על יום אחד בניו זילנד, הייתי עושה הכל שוב אפילו מחר אם יכולתי...)

למעלה