ניו זילנד בספטמבר

Rare Collected

New member
ניו זילנד בספטמבר

רציתי לשאול מה דעתכם, אני רוצה לנסוע לניו זילנד בחודש ספטמבר ורציתי קצת מידע לגבי האקלים. האם מזג האוויר יהיה מתאים לטיול וטרקים. עד כמה קר וגשם ועד כמה עדיף לטייל בתקופה אחרת של השנה?

sitvaniyot

New member
ניו זילנד תמיד גשומה

4 מטר מעוקב גשם לשנה לפי הסטטיסטיקה. כמובן אם תגיע בשנת בצורת...... הארץ מאד דרומית, מאחר שהיא מהצד השני של המשווה זה. אומר שככל שהולכים יותר דרומה יותר קר. שיא החורף הוא ביולי אוגוסט, הרבה שלג. כמו ינואר פברואר בצפון אירופה. במילים אחרות, ספטמבר לא כדאי לטייל שם, אלא אם חשקה נפשך בסקי.

Amoureuse

New member
זווית קצת אחרת

אני הייתי בניו זילנד בפברואר-אפריל ואח"כ שוב לשבועיים באוגוסט. בחורף קר, אבל סטטיסטית פחות גשום מאשר בקיץ! הטרקים הגבוהים סגורים (פתוחים אם יש לך ציוד מיוחד ונסיון בטיולים על שלג וקרח. בוא נקרא לזה סגורים). יש מספר טרקים פתוחים - בעיקר טרקי חוף כמו קווין שרלוט ואבל טזמן, אולי גם בנקס פנינסולה. באיזורים ההרריים יותר ניתן לעשות day walks - יש כמה מהממים באזור וואנקה, קווינסטאון, מילפורד ועוד. ניתן לעשות טיפוס על קרחונים (פרנץ ג'וזף / פוקס). באי הצפוני האטרקציות הטרמיות של רוטורואה פתוחות כרגיל, מערות וואיטומו כנ"ל. צריך בגדים חמים מאד - בייחוד בלילה אם אתה יוצא מהאכסניה אז קר. רצוי שיהיו שרשראות שלג לרכב - כשאתה חוצה פאסים גבוהים יכול להיות שלג טרי. מצד שני יש הרבה פחות עומס, יש אווירה נפלאה בבקפקרים, כשאתה נופל על משפחת היט הם מאושרים לראות ישראלי אחרי הרבה זמן שלא ראו. השורה התחתונה: זה לא אידיאלי אמנם, אבל אם יש לך הזדמנות ואין לך מושג מתי אי פעם תבוא ההזדמנות לעשות את זה בקיץ (שלהם), אז סע. אם זה רק עניין של לדחות קצת ולנסוע עוד כמה חודשים, אז דחה.

Amoureuse

New member
ועוד משהו - בעיקר לסיתוונית

מפליא לגלות (מאד הפליא אותי בכל אופן), אבל ניו זילנד בכלל לא כל כך דרומית העיר אינברקרגיל, שהיא למיטב זכרוני העיר הגדולה הכי דרומית בניו זילנד, יושבת על קו רוחב 46 דרום. בקו רוחב דומה בצפון יושבות הערים הבאות: ג'נבה בשוויץ 46 צפון מילאנו (איטליה!) 45 צפון אוקלנד יושבת על קו 36, בדיוק כמו אוקלנד של קליפורניה (בצד השני כמובן), ואנטליה בטורקיה. להשוואה, תל אביב יושבת על 32. אנחנו נוטים לחשוב על ניו זילנד דרומית כמו שנורבגיה נניח צפונית, כי פשוט אין כמעט כלום דרומה מניו זילנד עד לקוטב, אבל אוסלו (בקצה הדרומי של נורבגיה) למשל יושבת בקו רוחב 60 נראה לי מספיק לשיעור גאוגרפיה ליילי... לילה טוב

למעלה