ניו זילנד בספטמבר

little pear

New member
ניו זילנד בספטמבר

חשבתי לסוע ל-30-35 ימים לניו זילנד מאמצע ספטמבר ועד אמצע אוקטובר.
חלק מהאנשים מנסים להפחיד אותי וטוענים שזה לא זמן טוב לטייל שם, בגלל מזג האוויר.
הכוונה שלי היא להתחיל כשבוע בצפון ולעבור לדרום.
האם מזג האוויר באמת עד כדי כך נורא?
האם יש אתרים שסגורים בתקופה זו?

בקיצור, מומלץ או לא?

תודה.

ניו זילנד היא בעלת מז"א דיי בעייתי

בתקופת הקיץ חוטפים לא מעט גשם ורוח, אז אני לא רוצה לחשוב בכלל מה הולך שם בחורף.
למיטב ידיעתי רבים מהטראקים והאתרים סגורים בעונה הזאת...

והאמת? זה טיול כל כך יקר וכל כך רחוק (ויכול להיות כל כך מדהים או כל כך מעאפן) ששווה לדחות הכל ולעשות אותו כמו שצריך בתקופה המתאימה...

ינואר-פברואר-מרץ, זה הזמנים הבאמת טובים של ניו זילנד, אגב- יש קצת מה לראות בצפוני, לא הרבה אבל יש קצת

sailor

New member
הטרקים לא סגורים אף פעם

יש התראות על סכנות מז"א אבל לא איסור ללכת בטרק. חורף זו העונה העקרית של הצידים, הבקתות שה-DOC משתמשים בהן שיכות רובן לארגוני הצידים ונבנו ע"י חברי הארגונים, ומחוץ לעונה, בפרט בסופ"ש הן תפוסות לעתים קרובות ע"י חבורות צידים.

וואלה?

"Waterfall Track is closed.
Due to heavy flood damage the track is CLOSED indefinitely.

Contact Greymouth - Mawheranui Area Office"

סתם מלהכנס שניה לאתר של הדוק.
(ללחוץ על טראקים והליכה, משם לאיזשהו אזור ול-סכנות. ישר יגיד לך איזה מהטראקים סגורים בזמן הזה של השנה).
הם כן סוגרים טראקים שתנאי מזג האוויר מקשה מידי את ההליכה בהם מחשש למפולות, שטפונות ועוד.

sailor

New member
זה לא סגור בגלל העונה

אלא בגלל הרס השביל וזה ענין שונה לחלוטין.
זו בדיוק אזהרה ולא איסור להכנס לשטח. האכיפה היחידה שקימת היא לגבי לינה ב-GREAT WALKS בעונה ולגבי תשלום על לינה בבקתות מחוץ ל-GREAT WALKS.

לנתי אצל פעיל בארגון ציד והם יוצאים בעיקר בעונה הלא מתוירת מתוך התחשבות בתחזיות אבל בהחלט לא נמנעים בגלל עונה או מזג אויר הרגיל לעונת החורף.
יש שתוף פעולה הדוג בין ארגוני הציד ל-DOC והם מודיעים מראש על יציאה שלהם לשטח כולל פרוט מסלול.

א-קיצר,

זה לא משנה את העובדה שמבחינת הדוק- הטראק סגור.
בין אם זה השביל עצמו או הבקתה לא מאויישת או מה שלא יהיה (זה ויכוח עקר, אני לא הייתי יוצאת לטראק שמבחינת הדוק הוא "סגור", ואתה?).

וכניראה שלא בעונה, ראה ערך בחורף, הטראקים (שביליהם ביקתותיהם וכו') נוטים להינזק יותר כתוצאה ממזג האוויר. ועל כך "להיסגר" יותר.

די, כולנו "תיירים" בסופו של יום, אף אחד מאיתנו עוד לא כבש את ניו זילנד ברמה של מקומיים ואף אחד מאיתנו לא טיפש מספיק כדי לקום ולהגיד "אני לא מאמין למקומיים ולעצות של הגוף השלם שמוקצה לעינין הזה, אני יודע יותר טוב ויכול להסתדר גם כשמבחינתם הטראק "סגור"".

sailor

New member
לצאת לטרק "סגור"

הייתי יוצא בכיף עם חבורת צידים, לבד לא.
יצאתי עם בעל האכסניה בטי אנאו לסופ"ש עם צידים בשטח שאינו טרק של הדוק וההנאה היתה מרובה.
זה היה במרץ, שלהי העונה אבל עדין בעונה.

אז מה זה קשור?

לא טראק של הדוק, לא מחוץ לעונה, מה אתה מנסה להגיד?
הייתה לך חוויה טובה? יופי.
לא רלוונטי לאם מומלץ או לא לטייל בניו זילנד מחוץ לעונה.

sailor

New member
מטילים שם גם בחורף

ומי שהקור לא מפריע לו יותר מדי, יכול להנות מאד.
אחד הפרקים שמטויל בחורף הרבה זה הטונגרירו, אנשים מעדיפים קור עם שמש למעלה ושלג למטה על טמפרטורה נוחה וגשם. מהאביב עד הסתיו הסכוי ליומים רצופים ללא גשם שם נמוך.

למעלה