ניורולוג ושאלות

ניורולוג ושאלות

הופנתי לניורולוג עקב סחרחורות קשות מנשוא ושום סימן של א.א.ג [לפני בדיקת שמיעה, אבל אחרי שתי ביקורות.] אז אני הולכת אליו בעצם עם שתי סיבות- האחת באמת למצוא מאיפה הסחרחורות הנוראיות האלה [שפחתו משמעותית השבוע הזה אבל עדין מפחידות אותי ] והשניה- שמעתי לאחרונה כאן בפורום הרבה חולים שאובחנו או טופלו ע"י נוירולוג. אז אני שואלת- איך הגעתם אליו? למה? מה הוא עזר? האם יש משהו מיוחד שאני צריכה לשאול? לא עלה בדעתי כלל לגשת אבל רופאת ה- א.א.ג שלי המליצה ואמרה שהרופא שאליו הפנתה אותי טוב ומכיר גם את עניין התת"כ.[או את הפיברו יותר? בכל אופן אמרה ששוה לי לגשת.] [חוצמזה שנורא נחמד לי עכשיו- רק החלפתי קופ"ח, ובכר כל הרופאים שראיתי, וראיתי הרבה לצערי בשלושת השבועות האחרונים, כולם מכירים ולא שוללים, רובם צעירים, בקופ"ח הזו הם גם מחוברים אונליין כל הזמן עם גישה לספרי תרופות ומידע עדכני שוטף. איזה שיפור נהדר מהקופה הקודמת. [טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה, "נוק און ווד"...] אשמח לתשובות בהקדם, כדי שאוכל להגיע אליו מוכנה. תודה, מיצי

dorgad

New member
היי מיצי, ברכות להחלפת הקופה ול...

שביעות הרצון שלך מהחדשה. זה מ'זה חשוב... לגבי סחרחורות: אני לא יודעת לגבי תת"כ, אבל לא בהכרח יש להן קשר לפיברו'. לפני שנים סבלתי משני התקפי סחרחורות עזים, עד כדי "הישכבות" על הרצפה, שנמשכו ימים אחדים וחלפו כלעומת שבאו. האבחון של הנוירולוג שהייתי אצלו אז היה וירוס. התברר לי אז שיש גם וירוסים מחוללי סחרחורות שבאים, תוקפים ועוזבים ללא כל טיפול (ואגב, אני לא היחידה שזה קרה לה...). לגבי נוירולוגים ופיברו: אני חוזרת על העניין שוב ושוב - אני מוצאת שאצל הנוירולוג המטפל בי מצאתי הכי הרבה הבנה לתסמינים השונים של הפיברו'. בסופו של דבר - כך, לפחות להשקפתי - כל התסמינים המרכזיים של הפיברו הם נוירולוגיים או משיקים לנוירולוגיה. מה יכול להיות - נסי ותראי אם הוא עונה על צרכייך. מקסימום היית אצל עוד רופא, אנחנו הרי רגילות/ים לביקורים כאלה
. אשמח אם תעדכני אחרי הביקור. דור

דור תודה - אני באמת חושבת שאכן

אין קשר לסחרחורות, וכמו שאמרתי זו פשוט הזדמנות לגשת לנירולוג- כי לא הייתי הולכת בשביל הפיברו- אני לא חשבתי שיש צורך כי יש לי די סוללה של רופאים שעוקבים ומטפלים בי- רופא משפחה, דר" רהב, ראומטולוגית, וגם פסיכולוגית ולפעמים פביכאטר - למעקב תרופתי . אז כמו שאמרנו- עוד רופא... למזלי בקופה החדשה כל הרפאים [כמעט] מגיעים למרפאה שליד הבית, כך שזה לא טלטול גדול מידי. [מה גם שהבונוס הכי גדול הוא ד"ר רהב- עכשיו אני לא צריכה יותר לנסוע פעם בחודש לתל השומר ולשלם 180 שח לביקור, אלא רק להגיע למלחה- שזה ממש כלום יחסית...] דרך אגב, שאלה- איך ה"תפוז ON" עובד? הרי נראה לי ששתינו מחוברות באותו זמן אז מריכה להיות לנו אפשרות לצ'וטט, לא? מיצי

dorgad

New member
לא מכירה את ה"תפוז ON"

מעבר לפורום, אני מתכתבת באמצעות המסרים האישיים, שאליהם מגיעים דרך הכרטיסים האישיים. דור

מסרים יש גם מתחת לכל הודעה

הסתכלי מתחת ל "הוסף תגובה" משם אפשר לשלוח גם מייל, להדפיס או להיכנס לקישור להודעה. תפוז ON עובד כמו מסנג'ר בערך, ואכן מאפשר צ'ט בין אנשים שנמצאים יחד בפורום הספציפי או בקטגוריה. ויש גם את הצ'ט של הפורום - למעלה ליד הקישורים.

תודה לנאווה ודור, יש עוד מישהו

עם תשובות לגבי השאלות שלי על הניורולוג? תודה מראש. מיצי

tiaa1

New member
הי מיצי,אני חושבת שהנושא של נוירולו

נוירולוג ,והפניה אליו התפתח משני כיוונים. בתחילה הופנו חולי הפיברו לאורטופדים וראומטולוגים כי חשבו שהמחלה קשורה בפרקיפ עצמם. בדר"כ שוללים דלקות פרקים למינהן , בין שאר ה"שלילות" כדי להגיע לאבחנה של פיברו או תת"כ.כיום כבר יודעים שאין קשר למחלות פרקים,ושבפיברו יש יותר מעורבות של מערכת העצבים.לכן כיום מפנים לנוירולוג,ולדעתי בועדות כדאי לבקש נוכחות של נוירולוג. בנוסף-חלק מהתרופות ניתנות ע"י נוירולוגים שמבינים יותר,זה בהנחה שלא נשלחים גם לפסיכיאטר. בכלל ככל שהמחלה מוכרת יותר ממקדים יותר את התלונות ולעומתן את הבדיקות. :"יש לך סחרחורת-את לא פסיכית"(לפחות לא אצלי")ומה שבטוח נעשה בדיקות לשלול מחלות רקע.מאז חוק זכויות החולה הרופאים יותר זהירים מפני תביעות וכדי לכל אחד בזמנו החפשי להכנס לאתר של משרד הבריאות ולקרוא על חוק זכויות החולה או "כל מה שלא סיפרו לנו והפסדנו"

dorgad

New member
נאוה, תודה

העובדה שאני נכנסת לפורומים בהפוגות שיש לי בעבודה אניה מאפשרת לי שימוש בכל הכלים העומדים לרשותי. בכל אופן, תמיד טוב ללמוד עוד. תודה שוב, דור

לתשומת לבך!- לא נולדתי עם הידע ../images/Emo6.gif

גם אני למדתי כי מישהו אמר לי, אם לא את זה, אז משהו אחר... אבל תגובתך - שימי
באה מתוך הצורך שלנו (שלי שלך ושל רובנו) לפרפקציוניזם - אנחנו לא צריכים לעשות או לדעת הכל. אם כך היה, לא היה טעם להיות כל כך הרבה אנשים שונים בעולם

dorgad

New member
בעניין הצורך להיות פרפקציוניסט/ית

הפיברומיאלגיה דווקא לימדה אותי לוותר על חלק מהעניין... דור

IRISEL2

New member
מיצי היקרה...

שלחתי לך מסר בנושא נוירולוג שנמצא במקום מגורך. הוא מקבל דרך שר"פ ומירפאה. דרך מירפאה מחכים חצי שנה לתור, לכן אני ממליצה לך להתקשר לשר"פ ולקבוע תור טלפון: 02-6777111. תכיני לך ראשי פרקים לשיחה ותיקחי איתך את המסמכים הרפואיים כולל בדיקות דם אחרונות ו EEG. בהצלחה מכל הלב, שלך, איריסל'.

IRISEL2

New member
היי מיצי...בנושא נוירולוג....

שלחתי לך מסר בשנית. השארתי לך טלפון סלולרי שלי להתקשרות. ביי לבינתיים, איריסל'.

sarche

New member
היי מיצי - לדעתי יש קשר לפיברו

לאורך 11 שנות המחלה אצלי, אני יכולה לאפיין את החצי השני של התקופה הזו בתקופות מאד קשות שמופיעות בהן סחרחורות. היתה תקופה שזה היה כ"כ נורא ונשלחתי ע"י רופא אאג לבדיקות מיוחדות בהדסה ע"כ ונשללו מחלות אחרות ובעיה באוזניים. כיום אני מזהה נפילה גם בגלל הסחרחורות... אצלי זה בהחלט סימפטום של הפיברו ולצערי הרב אין שום דבר שעוזר להתקפים כאלה למעט להמנע לגמרי מפעילות.

למעלה