ניוון שרירים

2blikeangel

New member
ניוון שרירים

ילד בכיתה א עם ניוון שרירים- מרייר, חלש, קטן ורזה, לא מדבר הרבה... האם רפלקסולוגיה יכולה לעזור לו? האם לעבוד איתו על הרגעה והרפיית מערכת השרירים? זה לא מסוכן כשבלאו הכי השרירים לא הכי מתפקדים אצלו- לפחות לא כמו ילד אחר בגילו? ענת

freearth10

New member
השאלה היא למה

השרירים רפויים. האם זה מתוך יאוש או האם זה כהגנה, או במילים אחרות מה מצב האש שבחייו. רפלקסולוגיה יכולה לעזור, אבל כמוך, גם אני לא בטוחה שהרפייה זה דווקא מה שנחוץ לילד. דרבני את היצירתיות שבו - ריקוד/מוזיקה/ציור/... והקשיבי לו.
מאיה

2blikeangel

New member
הי מאיה

אני עובדת במרכז טיפולי שיש בו טיפול ביצירה, הבעה, מוזיקה וכדומה. אני באה לעזור לו מההיבט של טיפול מגע רפלקסולוגי. עדיין לא התחלתי לטפל בו. הבנתי מהמורה שלו שעומדים להציע לי לטפל בו וישאלו אותי האם אני יכולה והאם יש לרפלקסולוגיה מה להציע לו. התחלתי לחשוב איזה מערכות אני יכולה לעבוד עימו והתחלתי לתהות האם רפלקסולוגיה יכולה לעזור לו ואם כן, איך? האם לעבוד על מערכת השריר- אך באופן נמרץ כדי לעורר? שהרי הם גם ככה רפויים אז אין טעם להשיג עוד הרפייה. אשמח לעוד רעיונות מצדכם:) האם מישהו כבר טיפל באדם בעל ניוון שרירים ויש לו עצות? או עצות ברמה האינטואיטיבית? ענת

2blikeangel

New member
ומאיה תודה על הרעיון שלך

של בדיקת מצב אזור האש ברגלו ועידוד עבורו להניע את אנרגיית היצירה בחייו לפחות דרך רפלקסולוגיה. ענת

freearth10

New member
מה שאני יכולה להציע לך

זה ללמוד מכל מה/מי שאת יכולה וכשאת מגיעה לטיפול - סמכי על הידע והאינטואיציה שלך שיובילו אותך למקום הכי נכון, כי הרי כף הרגל מספרת את הסיפור שלה. רפלקסולוגיה היא דרך מופלאה לעבור תהליך של שינוי שמהדהד מהחוץ אל הפנים ולהפך. אל תצפי מעצמך לפתור את הבעיה הספציפית שרבים לפניך לא הצליחו לפתור. תני את כולך ודעי שאם את נבחרת לטפל בו את האדם הנכון ביותר עבורו ותובילי אותו למקום טוב יותר מהמקום בו הוא נמצא היום.
מאיה

2blikeangel

New member
הי עולם חופשי

אני מזדהה עם מה שאת אומרת. אכן אני חשה שלא במקרה הילד הזה מגיע אלי, ואם זה נועד לקרות אז אני יכולה לעשות את המיטב מבחינתי וזה כבר יתן לו המון. בהתחלה נלחצתי (הראש החושב) אך הקשבתי לאינטואיציה שלי וזו התשובה שקבלתי. אני גם לא מתיימרת לרפא אותו או משהו כזה- אלא רוצה רק להקל אם אפשר. תודה ענת

r a f a g a v

New member
ניוון שרירים - להניע את השרירים -

חשוב להניע את השרירים = ממש להפעיל אותם... לשם כך העיסוי יעיל יותר מהרפלקסולוגיה...

2blikeangel

New member
עזרה בבקשה אין לכם עוד עצות?

ניוון שרירים- מה דעתכם? לטפל או לא לטפל?

טל גיא

New member
ניוון שרירים

יש לי דף שקיבלתי בלימודים עדיין לא טיפלתי בניוון שרירים: קיימים שלושה סטים של אקסטרות בכל טיפול עושים סט אחד וחוזרים עליהם בסבב, בטיפולים: סט 1: 1 הרגעה + טכניקת עומק על כיפת הגולגולת ועמוד השדרה ( כל חוליה)- המרצת המערכת. 2 מערכת פינוי, כולל כבד, בעדינות ( עודף רעילות) 3 איזון הורמונלי בדגש היפופיזה, תריס, תימוס ואדרנל (עבודה על אדרנל ופוינט) 4טיפול סימפטומטי. סט 2: 1 הרגעה+ טכניקת עומק כיפת גולגולת וע.ש. 2 איזון הורמונלי בדגש היפופיזה, תריס, תימוס ואדרנל (עבודה על אדרנל ופוינט) 3 מע' לימפה - שיפור זרימה 4 טיפול סימפומטי. סט 3 1 הרגעה+ טכניקת עומק כיפת גולגולת וע.ש. 2 איזון הורמונלי בדגש היפופיזה, תריס, תימוס ואדרנל (עבודה על אדרנל ופוינט) 3 ע.ש. תחתחון + א.ת גב תחתחון (חיזוק הבסיס וכן רוב הפגיעה בהתחלה היא בגפיים תחתונות טיפול סימפומטי חשוב להתאים את הטיפול למטופל ולרמת הויטליות שלו. כמובן לא ניתן לפתור את הבעיה אך ניתן לרווח התקפים דיקור גם יכול בהצלחה!!!!

2blikeangel

New member
תודה-תודה-תודה!!!

זה מה שחיפשתי!!! המון תודה!!! אני מבינה ממך שברפלקסולוגיה כן מטפלים בזה או לפחות מנסים פשוט לעזור ולהקל... תודה!! ענת

היי ענת ...

אני דווקא חושב שתרפיה לא תעזור פה . אלא משהו אנרגטי חזק כמו עיסוי ממוקד חודרני וכו ... המטרה שלך היא להניע את הרפלקסים . אני הייתי שם דגש על הסולר פלקסוס בעיקר .. ומשם עובר למערכת העצבים בגב וממש מניע אותה . את צריכה לדמיין את המטופל שלך בגודל ענק מוגדלו ולטפל בו לפי תחשות מה הכוונה : הכוונה היא להסתכל על הרגלים ולראות דרכם את האדם בגודל ממשי וכל לחיצה שאת לוחצת נוצר איזה שהוא צבע במטופל שלך .. בדרך כלל רואים צבעים חמים . אדום וכו .. נסי לראות את זה שבכל לחיצה הצבעים משתנים ... אם הם משתנים סימן שהמטופל הגיב מעולה ללחיצה ולהמשיך ללחוץ . יש גם מצב שהלחיצה תגרום לא איזה שהיא אי נוחות . אך לצערי אין דרך אחרת חוץ מלפתוח את הסולר פלקסוס ולתת לשרירים להביע את עצמם הייתי אפילו מוסיף את הלב בלחיצות אך לא ללחוץ על הלב אל אל כלי הנשימה . שלך עדי

2blikeangel

New member
הי עדי, לא למדתי עיסוי

אז איני מוסמכת (וגם איני רוצה) לתת עיסוי ישיר על הגב. יותר חיפשתי בכיוון הרפלקסולוגי. יכול להיות שהילד כן מקבל פיזיותרפיה- אבל לא דרכי.

r a f a g a v

New member
בכל מקרה לא מטפלים בעמוד השדרה עצמו

לא מעסים עצמות.. מעסים לצידו בלבד... ואם את מעסה את גבו - בעדינות, ללא לחיצות מוגזמות וללא מגע במרכז = בעמוד השדרה!!

csh018

New member
היי ענת, הייתי מטפל במערכת העצבים

הסימפטום הוא שריר המקור הוא עיצבי ומנסה לגלות מה הילדה הזה בה ללמד בגילגול הזה? בהצלחה שלומי

למעלה