ניווט אסטרונומי?

nalini

New member
ניווט אסטרונומי?

שלום חבר'ה, הייתי רוצה קצת עזרה על איפה יכולה להשיג חומר ומידע בנושא. תודה מראש, נליני

ניווט אסטרונומי

אפשר למצוא הרבה חומר ברשת ואפילו הוראות איך לבנות סקסטנט יעיל (http://www.tecepe.com.br/nav/). אני בניתי אחד (אוקטנט) והיגעתי לדיוק מפתיע (אשמח לעזור לך בבניה- אם תרצה צור איתי קשר במסר). כדאי לך גם לדבר עם איתן נייק מאזימוט שעוסק בנושא באופן רציני ומקצועי.

מאיר ריבא

New member
נווט אסטרונומי

הספר שאני הכי אוהב בנושא: Celestial Navigation for Yachtsmen by Mary Blewitt ISBN: 0070059284 Publisher: International Marine/Ragged Mountain Press הספר עובר על כל החומר בצורה ברורה וקלה להבנה, כולל שרטוטים ברורים ותרגול.

המומחה לניווט אסטרונומי ../images/Emo127.gif

הוא איתן נייק מאזימוט. לא מזמן סיימתי קורס ניווט אסטרונומי בהדרכתו שהיה מרתק. מנושאי הקורס: התגליות הרבות בנושא הניווט העתיק ששינו את מהלך ההיסטוריה, שינויים שהתרחשו בהשפעתם של: תלמי, קופרניקוס, גלילאו, קפלר וג'ון האריסון. . מסעותיהם של קולמבוס, וסקו דה-גמא וג'יימס קוק והשפעת שיטות הנווט על מסעותיהם. הקורס משלב יישום מעשי של שיטות הניווט, זיהוי כוכבי ניווט, תצפיות אסטרונומיות, שימוש בסקסטנט, קריאות לשמש, כוכבי לכת וכוכבי שבת. מומלץ! (ואני לא משוחדת
)

מטש

New member
מי צריך היום נווט אסטרונומי?

אני בטוח שמסעות קוק וקולומבוס הם נושא מרתק. גם הנווט האסטרונימי כנושא תיאורטי הינו חגיגה למי שאוהב אתגרים שכליים. אבל יישום מעשי? זה כבר מוגזם. הנווט האסטרונומי כנושא מעשי הינו די לא רלבנטי לכלי שייט ולמעשה נמצא מאחורינו. אני חושב שהיום יש כבר דור של רבי חובלים באניות שאינם שולטים בסקסטנט, כפי שאני בזמנו לא שלטתי ברזי ה- Days Work שהיו אצלנו נושא חשוב (כנראה ששרדו מהקליפרים), וייתכן שהדורות הבאים לא יבינו למה צריך ללמוד נושאים שנראים מאד חשובים היום (מטאורולוגיה ? חוקי דרך? לך תדע.)

zina71955

New member
נווט אסטרונומי שייך להיסטוריה

והיסטוריה זה נושא מרתק ולא מעשי, אלא אם יחליטו פתאום עמים ופוליטיקאים ללמוד מן ההיסטוריה כדי שלא לחזור על אותן שגיאות היסטוריות. וזה כנראה לא צפוי. אולי נילה לא שמה לב (ללא כוונת זדון), אבל היא למדה היסטוריה. אגב, אני עוד נבחנתי ב Days Work , וזה היה משעמם מאוד.

ה ש ח ף

New member
חשיבות הניווט האסטרונומי

למרות שהניווט האסטרונומי שייך להיסטוריה אני חושב שטוב להכיר אותו, נכון שזה לא מעשי להשקיע במכשיר יקר כמו סקסטאנט שנותן פיקס עדכני רק אחרי דקות ארוכות של חישובים וגם זאת רק בשעות היום והדימדומים ורק כאשר מזג האויר מאפשר, כאשר אפשר לקנות מכשיר זול בהרבה כמו GPS שנותן מיקום מדוייק תוך שניות בכל תנאי ראות וכמעט כל מזג אויר. היתרון של הניווט האסטרונומי זה הבנה מעמיקה של הניווט בכלל ואפשרות להתמצא לפי כוכבים למי שמכיר אותו טוב, זה תמיד יכול לעזור בניווט הימי.

מטש

New member
ותשובה לשחף

שחף - אני מפריד בין ניווט וניווט אסטרונומי. נווט אסטרונומי נותן לך המון בנושאים לא רלבנטיים (היום), אבל לא נותן הבנה יותר טובה של ניווט בכלל כמו שאתה כותב. מעגלים גדולים ומרקטור וכו' אינם שייכים לנווט אסטרונומי אלא לטריגונומטריה ספרית, שאותה (או את העקרונות שלה) כל שייט אוקינוסים עדיין רצוי שידע - לא ברמה של הברסיין ונפייר, אלא ברמה בסיסית. אבל זה במפורש לא נווט אסטרונומי אלא פשוט טריגונומטריה ספרית. לגבי התמצאות לפי כוכבים זו כבר אופרה אחרת, ואני די סקפטי עד כמה זה עוזר בניווט ימי - אולי זה עזר לפולינזים בזמנו (סיפור בפני עצמו), אבל לשייטים מודרניים? ספק. למרות הסקפטיות לעיל הנושא בעיקרון די חביב עלי עוד מהזמן בו טנקוס לימד אותו בעכו, וכמובן שעדיין לא שמעתי על GPS כשקיבלתי את הפיקוד הראשון על אניה (1979). אני מניח שלפחות בעכו עברת הכשרה דומה - קבל את זה שגם אתה הופך לחלק מההיסטוריה ...

חשיבות הניווט הימי

יתכן שניווט אסטרונומי, בהיבטו הטכני לפחות, אינו רלוונטי היום. אך לדעתי כל איש ים שאינו מחובר להיסטוריה הימית מחמיץ הרבה. למתעניינים, סיפור הניווט הימי תרם תרומה מכרעת להתפתחות המדעית בכלל ועוד על כך ניתן לקרוא בקובץ המצורף.

zamibc

New member
ניווט אסטרונומי

גם אני סיימתי את הקורס ומצטרף להמלצה בכל פה

nalini

New member
חבר'ה חבר'ה... רגע רגע...

תחילה, תודה על התגובות והרצון לעזור. פעם אחרונה שבדקתי גם הייתי בחורה...
כל עניין הניווט האסטרונומי הוא בתאוריה בלבד, ידוע לי שכיום הוא אינו מעשי, ואני צריכה אותו ברמה בסיסית בלבד, ללא כניסה לתרגול וכו'. הסיבה דיי פשוטה, הייתי רוצה לקבל פשוט כמה שיותר מידע בסיסי שיכול להעשיר אותי, ע"מ שאוכל לצלוח את גיבוש החובלים שאני עומדת לצאת אליו מחר בהצלחה. אשמח למידע של הרגע האחרון... (אני לומדת מהר:) הכרת חוף, שטחי אש, ניווט בסיסי בים, וימאות צבאית בפרט. חן חן, נליני.

אופס ../images/Emo6.gif

אז קודם כל בהצלחה בגיבוש חובלים. ותודה על שהערת דיון ישן וחשוב בין חברי הפורום. הרבה מידע תמצאי כאן

למעלה