ניוד והחלפת בעלות

ניוד והחלפת בעלות יש לי קו בסלקום שרשום על שמי.
אני רוצה לנייד אותו תוך שינוי בעלות ואמצעי התשלום.

הדרך הנכונה ?

motti261

New member
אתה רוצה להעביר את המספר למישהו אחר ? בגולן טלקום זה הכי קל, אחרי ניוד לגולן, אתה נכנס לחשבון שלך באתר, ופשוט משנה את פרטי בעל החשבון..וזהו.

motti261

New member
בעצם..ישנה בעיה קטנה אתה בהחלט יכול לשנות את הפרטים, אבל תעודת הזהות לא ניתנת לשינוי, אולי אחרי שינוי פרטים זה אפשרי.

זאת בדיוק השאלה..... המספר רשום על תעודת הזהות שלי. ואני מעוניין להעביר את הבעלות לאחד מבני המשפחה.
חייבים לבצע את הניוד על הזהות הזאת. מנגד אפשר להזין מספר כרטיס אשראי שהוא לא של בעל הקו.
אבל אני רוצה , אפילו בשלב מאוחר יותר שהטלפון יעבור לבעלים אחרים .

הכי פשוט זה לפתוח מספר חדש, אבל אנחנו רוצים לשמור על המספר.

Athlete

New member
שהלקוח שמעוניין לקחת את הקו יבצע הזמנה לקו חדש תחת הפרטים שלו, ובשלב של הניוד יכניסו את הפרטים שלך בתור הבעלים של הקו המנוייד.

z1george

Member
מנהל
אם אתה רוצה וודאות של 100% אז הולכים לסלקום מחליפים בעלות כחוק משלמים 69 ש״ח כולל מעמ ולמחרת מניידים
בוחרים תכנית שבה יש מינימום תשלום קבוע ואם הניוד יתבצע נניח לאחר 9 ימים , אז הבעלים החדש ישלם 9/30 של התשלום החודשי בחיוב יחסי
נאלצתי לעשות זאת במאי 2012 כאשר הייתי צריך לנייד קו מסלקום לגולן
הקו היה רשום על חברה (בבעלות חמותי) , למרות שהשתמשתי כמה שנים בקו , על חשבונה
פשוט הפריע לי שהיא משלמת עליי 129 ש״ח על קו שדיבר פחות מ30 דקות בחודש
היא קיבלה מאיש הקשר מסמכים וחתמה עם חותמת בתור המעביר
נתנה לי את המסמכים המקוריים , ניגשתי לסלקום בערב העברתי על שמי לתכנית של 59 ש״ח כולל 310 יחידות שימוש
למחרת בבוקר הזמנתי ניוד לקו קל בגולן , לאחר שישה ימים הסים הגיע השלמתי את הניוד
שילמתי באותו חודש לסלקום 69 ש״ח על העברת הבעלות ועוד כ15 ש״ח חיוב יחסי

הכותבים כאן מנסים להציע תרגילים שאולי יעבדו ואולי לא , כדי לחסוך את אותם ה69 שקלים
השאלה היא למה מפריע לך שהבעלים יהיו א , המשתמש בפועל בקוו יהיה ב, והמשלם יהיה ב
אם אתה הוא א׳ ויש לך ספקות כספיים לגבי התנהגות כלשהי של ב׳ אז לך בדרך הארוכה והיקרה
אולי שלווה ושקט נפשי לשנים שווים השקעה של 69 ש״ח
יכול להיות שבקצב השינויים המהירים בענף , הקו ינוייד שוב ושוב ואולי לחברה אחרת עם נציג פרונטלי שיצליח לעשות את כל ההחלפות הללו , בנוכחות של שניכם , מתי שהוא בעתיד
ואז תוכל לומר לעצמך אני בשלב הראשון לא זורק את ה69 ש״ח הללו ואני במודע דוחה את הענין כרגע
אל תבנה על כך שהאתר של גולן ערוך להחליף בעלות על הקוו
הוא לא . ניתן להחליף את הכרטיס המשלם בקלות רבה באתר , גם למשלם שאינו בעל הקוו
שינוי שם הבעלים באתר- שכח מזה. בראש הזה המזכירה של ארקדי גאידמק
היתה יכולה לגנוב לו את הבעלות על המספר 054-6000000 בהנחה שהיא יודעת את מס הזהות שלו והוא השאיר את הטלפון על השולחן והיא מקבלת קוד אימות , מזינה , מזינה את הכרטיס אשראי שלה והכתובת שלה
והופ , מס הסופר פלטינה שעלה לאדון 80 אלף שקל , עבר אליה
סיפור בדוי , המספר והסכומים נכונים (לשעתו)
אז לא נראה לי אלה שאומרים ״תחליף בעלות״ באתר, אכן עשו זאת
הם מתכוונים להחלפת אמצעי התשלום שזה דבר שונה לגמרי
הכדור אצלך

Athlete

New member
העברת בעלות נכונה רק אם מעוניין להישאר בסלקום אם לא, חבל על התרומה לחשבון הבנק של סלקום. מחיפוש מעביר בגוגל תחת המילים "טופס ניוד" (סתם בשביל הרעיון) ניתן לראות כי ניתן לבצע ניוד למספר גם אם אתה לא הלקוח בחברה ממנה המספר עובר. ביצעתי את העניין הזה כבר כמה פעמים בלי שום בעיה (נכון יכול להיות שבמקרים מסויימים תצטרך להביא יפוי כוח כל שהוא אבל זה מובן מאליו).

ודוגמא לטופס הניוד של YouPhone (סתם בשביל דוגמא, כולם די דומים, אין לי חיבה או חיבור ל-YouPhone וכרגע גם לא קו אצלם ולא יודע אם יהיה בעתיד למרות שכרגע לא שולל).
http://www.youphone.co.il/docs/niyudrequest.pdf

Athlete

New member
חיפוש מעביר = חיפוש מהיר

G Gabi

Member
נייד לגולן והכנס את פרטיו של הבעלים החדש מניסיון "אישי", נייד את המספר תוך הזנת פרטי הבעלים אליהם אתה רוצה להעביר את המנוי.
לפני קצת יותר מחודשיים אימי עשתה את ההליך הזה לקו של אביה (סבא שלי).
לאור העובדה כי היא "נצמדת לכללים" במצבים כאלו, ההנחה שלי היא שבתהליך ההצטרפות היא פשוט פעלה עפ"י ההוראות הפשוטות באתר של גולן טלקום והכניסה את הפרטים של אביה.

ופירוט:
עד לפני חודשיים+ הקו היה בבעלותה של אימי ברשת פרטנר על כל המשתמע מכך (שם הלקוח, מספר-זהות הלקוח, כתובת הלקוח, אמצעי תשלום של הלקוח וכיוצ"ב).
בעת המעבר - הזינה פרטים של אביה. שם, מספר-זהות, כתובת, אמצעי תשלום (כתובת דוא"ל היא הזינה את הכתובת שלה מטעמי נוחות).
נכנסתי כעת לפרטי החשבון באתר של גולן-טלקום וכל הפרטים הם של סבי פרט לכתובת הדוא"ל שמלכתחילה הוזנה כתובת שאינה שלו.

"תכנית מספור לעניין ניידות מספרים":
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/2/172.pdf

דרוmי

New member
הגיוני אין צורך לשנות את פרטי המנוי בסלקום כדי לנייד לגולן.פשוט-בפרטי הקו המנוייד לאחר קוד האימות תכניס את התעודת זהות שרשומה בסלקוםץמנסיון של ניוד של כמה מנויים זה עבר חלק.אם יהיו לך בעיות דבר איתי במסרים ואוכל לסייע לך

זה בדיוק מה שעשיתי לגבי הקו שלי (שהיה רשום לא על שמי) - השריד היחיד לבעל הקודם הוא מספר תעודת הזהות שלו שהוא מזה הקו.

לא רק שלא הגיוני אלא גם לא תואם את לשון החוק ( 4 א' + 4 א' (1) ) לפי הקישור שסיפק לנו G Gabi ..

דרוmי

New member
במציאות זה עובד גם אני חשבתי כמוך אבל כמה נסיונות ניוד כאלו עברו ללא בעיה.אם המס זהות לא תקין תהליך הזיהוי הראשוני באתר של גולן פשוט ייכשל.

G Gabi

Member
אולי לא הגיונך (
)... אבל זו המציאות כאשר גולן טלקום החלו את פעילותם, היה דיון בתקשורת ואף בפורומים כאן (צרכנות, סלולארי) אם זיהוי הלקוח באמצעות מסרון הינו זיהוי מספק.
זה אומר שאתה יכול לנייד כל קו לגולן טלקום - אם ורק אם אתה יכול ליירט את מסרון ההזדהות ו/או כרטיס ה-sim של המנוי נמצא בהחזקתך.
נקודה שיש לבחון היא לכמה זמן "קוד הזיהוי" תקף. כלומר, אדם X החל את הליך הניוד למנוי הנמצא בבעלות אדם Y. Y קיבל את המסרון, לא הבין במה מדובר ולא מחק את המסרון. במידה ולאדם X תהיה גישה מאוחרת יותר למסרון המדובר, האם יוכל להמשיך בתהלך הניוד?

מה שאומר.... אם אני מנייד מסלקום לגולן, האחריות לבדיקת הבעלות היא של גולן ע"י הקוד שנשלח אליך.
סלקום שמקבלת את בקשת הניוד, לא בודקת שמספר הזהות תואם.
אם זה כך, אני אנסה.....

z1george

Member
מנהל
מה שאומר , לדעתי שסלקום אמורה לבדוק התאמה של תעודת הזהות של מבקש הניוד והיא זו שמתרשלת
אני לא מתווכח עם המציאות אבל נראה לי שאם מכשיר של אדם אחר נמצא לידי במשך רבע שעה , אני יכול לגנוב לו את המספר וכל מה שנדרש ממני הוא להציץ בקוד אימות שנשלח אל המכשיר שלו , ולהכניס את הקוד באתר של גולן וזהו
וזה מה שאני מבין מGabi

G Gabi

Member
לפי קפטן דינגי, יש צורך גם בהזנת מספר זהות... ... של בעל הקו בחברה אותה המנוי נוטש. ראו תגובתו בהמשך. כנכתב, לא אני ביצעתי את הליך הניוד של המנוי... איני יודע מהו סדר-הפעולות המלא של התהליך.
עם זאת, בוודאות אני יודע שהדבר אפשרי.

אך, כפי ש-amithi1 כתב: "מספר זהות הפך מזמן לפרט שאינו מזהה אמיתי מאז שמאגר האוכלוסין הופץ באינטרנט לכל דורש." (מקור - http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=66&messageid=161917579 )

נכון מאוד אגב, עכשיו אני גם נזכר שכמו שניידתי קו של סבא שלי ניידתי גם קו שהיה בבעלותי באורנג' אך לא על-שמי הפרטי אלא על שם החברה אותה אני מנהל. הזנתי פשוט את מספר הח.פ של החברה במקום "מספר זהות של בעל הקו המנויד" וזה עבד....

בדיוק מה שאני עשיתי סבא שלי היה מנוי בפלאפון. מנוי על שמו.
אני רציתי לנייד אותו לגולן למנוי שלי.

פשוט הזמנתי מגולן קו חדש, תו"כ תהליך הניוד שואלים אותי מה המספר אותו אני מנייד ומה הת"ז של בעל המספר. רשמתי את הת"ז של סבא שלי (המנוי שלי בגולן רשום על הת"ז שלי מן הסתם).

עבד מעולה.

למעלה