ניהול תיקי השקעות

shai1002

New member
ניהול תיקי השקעות

שלום לכולם לקרובת משפחתי יש תיק השקעות הכולל קצת מניות,אגחים,וקרנות נאמנות ב 800000 שח.התיק מנוהל בבנק לאומי, אך יועצת ההשקעות בבנק לא עוקבת אחר התיק ולא מוכרת מתי שצריך אלא רק מתי שאני אומר לה.(אני עוזר לה בהשקעות) אני מעוניין לדעת האם כדאי להעביר את התיק למנהל תיקים בחברה פרטית (מיטב,אנליסט וכד) שיהיה לו אינטרס שהרווח יגדל ולא רק למכור קרנות נאמנות. ברצוני לדעת איך עובדים מול מנהל תיקים?האם הם מרוויחים רק מהרווחים של התיק?ואיזה חברה כדאי לבחור? אשמח לקבל תשובות.

אמיר72

New member
ניהול השקעות ויעוץ השקעות

ראשית, התיק אינו "מנוהל" בלאומי כיוון שאסור לבנקים לנהל תיקים אלא רק ליעץ (א.א.כ מדובר בפסגות אופק, חברת הבת של הבנק). יכול להיות שאתה צודק שהיועצת אינה מקדישה תשומת לב לתיק, אולם אסור לה למכור עצמאית אלא רק בהוראת המורשים בחשבון. אתה יכול להעביר את התיק לחברה פרטית, סביר שתקבל יותר יחס מאשר הבנק. מנהל התיק גובה עמלת ניהול בתיק (משהו כמו 0.5% בשנה), ובנוסף לעתים מרוויח מפעילות, היינו מקבל אחוזים מהעמלות. אסור לו, ע"פ החוק, לקבל את שכרו כפונקציה של תשואת התיק. לגבי בחירת חברה - פנה אליהם, השווה בין העמלות הנדרשות, ובקש לראות תשואות תיקים באופן ניהול דומה בשנים האחרונות. תיק כזה הוא תיק מכובד, צפה ליחס בהתאם.

מה זה ניהול תיקים

כדי שנבין בדיוק מהו ניהול תיקים אני אביא דוגמא: חברה לניהול תיקים שנקרא לה X. היא תיקח את הכסף שלך ופשוט מאד תפזר אותו בין קרנות הנאמנות של החברה או קרנות נאמנות שהם עובדים איתה. לאו דווקא כי הקרנות האלה טובות יותר אלא בגלל שיש מאחורי זה אינטרס ולא זו בלבד שהיא תקנה לך קרנות של אותה חברה אתה תשלם גם דמי ניהול לחברת X וגם עמלות ניהול של הקרן נאמנות של אותה חברה X ככה שהיא מרוויחה כפול ומכופל מעסקה כזאת. שתבין רק שאת אותן קרנות אם תרצה לקנות אתה יכול לקנות בעצמך ללא דמי ניהול תיקים. את שאר הכסף היא תשים במניות יחסית בטוחות. אל תצפה לראות הרבה קניות ומכירות. כל זה מניסיון אישי ולא כלקוח... לכן אם אתה שואל אותי, גש לסניף שלך ותבקש להתייעץ עם יועץ אחר לשמוע חוות דעת נוספת ובמידה ואין לך את הזמן להעתסק עם זה יותר מדי תבקש לקבל ייעוץ בנושא קרנות נאמנות, פזר את כספך לפי הקרנות הטובות ביותר ותברר אחת לחודש מה מצבן.

shai1002

New member
ניהול תיקים- המשך

יצרתי קשר עם מיטב. על מה כדאי לשים לב? האם לדעתכם זה עדיף על בנק לאומי?

falash

New member
יש 2 אופיוציות לתיק בחברת השקעות

א) החברה מנהלת לך את תיק ההשקעות, בונה לפי דרישותיך תיק סולידי יותר או פחות, ויועץ מטעם החברה מחליט היכן להשקיע את הכסף בהתאם לאופי התיק (אילו מניות ...) בתיק כזה יגבו דמי ניהול מסויימים מערך התיק (מינימום גודל בד"כ כ- 150 אש"ח). (ב) תיק אחר הוא תיק השקעות המנוהל ע"י הלקוח (אתה). חברת ההשקעות מציעות עמלות נמוכות בהרבה
בהשוואה לבנקים. בתיק כזה אתה מנהל את ההשקעות דרך חדר העסקים של החברה באמצעות הטלפון או האינטרנט (גודל תיק מינימלי כ- 100 אש"ח). בתיק כזה חשוב לשים לב שאין דמי שמירה לני"ע, להשוות עמלות הקניה למניות בארץ ובחו"ל, להשוות עמלות קניה למק"מ, לברר לגבי ריבית פקדונות מוצעת...וכו'

falash

New member
תכנס לפורום גלובס בתפוז

ותקבל המון מידע ממשקיעים רגילים ומאינטרסנטים.

למעלה